Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Shpori_Sukhatska_moye.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
29.04.2019
Размер:
438.27 Кб
Скачать

60. Загальні правила техніки безпеки при проведенні митного огляду повітряних суден.

Керівництво митниці повинне створити нормальні і безпечні умови праці співробітникам митного поста, забезпечивши контроль за виконанням ними вимог техніки безпеки.

На дільниці огляду має бути забезпечено пожежо- і вибухобезпечність. На постах мають бути розташовані аптечки, первинні засоби пожежогасіння, плани евакуації співробітників та пасажирів.

Співробітники митниці, які, з'явившись на роботу, заявляють про незадовільний стан здоров'я, направляються на обстеження до медичного закладу.

Попередня підготовка та перевірка персоналу і робочого місця для проведення митного огляду повітряних суден.

До самостійної роботи по огляду повітряних суден допускаються особи не молодше 18 років. Вони повинні щорічно проходити медичне обстеження для визначення придатності до виконання відповідної роботи, добре знати інструкцію з техніки безпеки, вміти правильно користуватися захисними та запобіжними приладами, які необхідні в процесі роботи вміти надавати першу допомогу у разі нещасного випадку, знати й дотримуватися правил особистої гігієни.

Перед початком огляду повітряних суден старший оглядового наряду має отримати інформацію про властивість вантажу й провести інструктаж на робочойу місці по заходах щодо безпечності виконуваних робіт, призначення попереджувальних знаків і надписів з усіма робітниками, включеними до складу оглядового наряду.

61. Правила безпеки на льотному полі.

При знаходженні на льотному полі робітники митниці повинні бути особливо обережними і постійно спостерігати за рухом повітряних суден, засобів перонної механізації та автотранспорту. По території пересуватися лише за встановленими маршрутами. В зимовий період, в умовах ожеледиці тільки по стежках, посиланих піском.

Під час роботи на льотному полі робітникам митниці забороняється:

1) пересуватися на льотному полі на транспортних засобах, не призначених для перевезення людей;

2) при слідуванні до стоянки літака на автобусі стояти біля відкритих дверей, вистрибувати або заскакувати до них на ходу;

3) перебігати перед будь-яким транспортом, що рухається;

4) проходити попереду або позаду повітряних суден, що рухаються, на відстані до них менше ніж 100 метрів;

5) заходити в місця, обмежені знаками заборони або щитами;

6) підходити до повітряного судна до повної зупинки його двигунів, а

також знаходитись на відстані менш ніж 50 метрів від нього при працюючих двигунах;

7) стояти вздовж подовжньої осі літака і пересікати її, якщо горять фари літака, що означає перевірку радіолокаційної системи;

8) стояти ближче 1 метра з правого боку носової частини літака біля датчика приладу РІО-ЗМ для запобігання опромінювання радіоактивними ізотопами.

До огляду літака слід приступати тільки:

1) після повної зупинки літака на місці стоянки, зупинки обертових гвинтів і роторів турбін, коли вже встановлені упорні колодки під колеса візків шасі;

2) після швартування літака, лопастей несучого та рульового гвинтів вертольотів (гелікоптерів), якщо це вимагається виконати за метеоумовами аеродрому для даного типу літака;

3) при підключеному фюзеляжі літака до пристрою заземлення місць стоянок літаків;

4) після природного або штучного охолодження за технологією технічного обслуговування.

Огляд усіх приміщень повітряного судна може здійснюватися тільки в присутності представника екіпажу. Будь-які частини повітряного судна, прилади, обладнання повинні бути пред'явлені до митного огляду тільки бортінженером або бортмеханіком, а в разі їх відмови - спеціалістом аеропорту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]