Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Shpori_Sukhatska_moye.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
29.04.2019
Размер:
438.27 Кб
Скачать

54. Дії Інспектора при огляді групи вагонів, які знаходяться у складі вантажного потягу; після проведення огляду провести заходи по дезактивації одягу.

Забороняється під час руху:

Сідати на ходу поїзда і сплигувати з нього до повної його зупинки. Переїжджати на вантажних поїздах. Висовуватися з вікна за межі вітрового скла. Стояти біля відкритих дверей товарних вагонів під час маневрових пересувань. Переходити або переплигувати з одного вагону до іншого по дахах, буферах, автозчепках, з підніжки на підніжку. Стояти або сидіти на підніжках, а також на краю гальмового майданчика. Становитися на буксу, триматися за борт і в такому положенні переміщатися з поїздом.

Знаходячись на колії, працівники митниці повинні виконувати такі вимоги:

У разі необхідності пройти вздовж колії треба прямувати по спеціально встановленому маршруту: на перегонах тільки по узбіччю колії, а на станції - по узбіччю колії або по її середині. При цьому треба стежити за поїздами, що рухаються, составами та локомотивами, що маневрують, відцепками вагонів. Ходіння посередині колії та по кінцях шпал забороняється.

Підходячи до колії, необхідно обдивитися і впевнитися в тому, що по колії, яку треба переходити, не наближається рухомий состав. Перебігати колію перед составом, що рухається, забороняється. Переходити колію необхідно у встановлених місцях (пішохідні містки, настили та ін.) під прямим кутом. Не можна переходити колію у тих місцях, де вона заповнена сміттям, снігом, шлаком або покрита льодом. При цьому не можна становитися на рейкою, між гостряком і рамою або проміж рейкою та контррейкою. В районі стрілок переводу слід переходити через колію, не доходячи 20 м до межового стовпчика.

Переходячи через колію, зайняту рухомим составом, що стоїть, треба користуватися гальмовими майданчиками вагонів або обійти состав. Лазити під вагонами або автосцепками забороняється.

Перед тим, як зійти з гальмового майданчика на міжколійю необхідно впевнитися у справності підніжок та поручнів, а також у відсутності локомотивів і вагонів, що рухаються по суміжній колії. При сході треба триматися за поручні і бути обличчям до вагону.

У нічний час рекомендується освітити місце, де необхідно зійти і впевнитися в безпечності виходу. Забороняється сходити з боку поїзда, що проходить.

Обминати групи вагонів або локомотивів, що стоять на коліях, слід на відстані не менше 5 м від рухомого состава, що стоїть. Проходити між розчіплюванними вагонами при відстані між ними не менше, ніж 10 м. При цьому треба бути в цілковитій певності, що по сусідній колії не рухається поїзд, маневровий состав, поодинокий локомотив або відчеп.

Забороняється сідати з метою відпочинку на рейки, шпали, а також ховатися під вагони в час дощу або снігопаду.

Забороняється знаходитися на міжколійї між поїздами при їх безупинному прямуванні.

Забороняється знаходитися на відстані менше, ніж 2 м від найближчої рейки колії, по якій прямує поїзд.

2) Якщо є підозра, що працівник митниці міг бути опромінений, його: негайно треба відправити у медичну установу.

При забрудненні радіоактивними речовинами спецодягу він здається на дезактивацію. Забруднення рук та інших відкритих ділянок тіла змивається спеціальними обмивочними засобами (розчин трилона Б, ОП-10, каолінова паста, паста Рахманова).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]