Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Shpori_Sukhatska_moye.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
29.04.2019
Размер:
438.27 Кб
Скачать

25. Загальні положення техніки безпеки при проведені митного контролю автотранспортних засобів.

Згідно з Законом України "Про митну службу України" та Митним кодексом України у пунктах пропуску через державний кордон України митні органи здійснюють митний контроль та митне оформлення пасажирів, транспортних засобів вантажів, товарів та інших предметів що переміщуються через митний кордон.

Керівництво митниці повинно створити нормальні і безпечні умови роботи працівникам митного поста, забезпечивши контроль за виконанням ними вимог техніки безпеки. Огляд транспортних засобів та вантажів, що перевозяться на них, треба провадити на спеціально обладнаних оглядових майданчиках, які добре освітлені, а взимку очищені від снігу та послані піском, або в спеціальних боксах.

На безпечних ділянках повинна бути нанесеною розмітка і встановлені знаки небезпеки. Рух по території митних постів повинен регулюватися Правилами дорожнього руху, згідно дорожнім знакам. Вводити нестандартні дорожні знаки забороняється.

До самостійної роботи по огляду транспортних засобів допускаються особи не молодше 18 років. Вони повинні щорічно проходити медичне обстеження для визначення їх придатності до виконання відповідної роботи, вміти правильно користуватися захисними і запобіжними пристосуваннями, необхідними в процесі роботи, вміти надавати першу допомогу при нещасних випадках.

До виконання оглядової роботи на ТЗ не можуть бути допущені особи, які не пройшли вступний інструктаж і первинний інструктаж на робочому місці. Робітники митниці, які, з'явившись на роботу, заявляють про незадовільний стан здоров'я, направляються на обстеження до медичної установи.

Перевірка знань з техніки безпеки здійснюється щоквартально для особового складу митниці, що бере участь в огляді, із складанням відповідних письмових документів.

Перед початком огляду транспортних засобів старший оглядового наряду повинен отримати Інформацію про стан вантажу і провести Інструктаж на робочому місці щодо заходів безпеки виконуваних робіт, призначення попереджуючих знаків і надписів з усіма робітниками, включеними до складу оглядового наряду.

Знаходячись на території митного поста, робітники митниці повинні користуватися тільки встановленими проходами і переходами, не заходити за огородження небезпечних місць.

Забороняється знаходитися на підніжках, крилах, дахах напівпричепів, кузовів, кабін під час руху транспорту.

26. Правила безпеки при безпосередньому огляді транспортних засобів

Митний огляд ТЗ з працюючим двигуном і незагальмованими колесами забороняється. Співробітникам митниці забороняється запускати двигун, від'їжджати на підконтрольних транспортних засобах з місць огляду. Допускати запуск двигуна і від'їзд ТЗ до закінчення огляду забороняється.

При огляді ТЗ інспектор повинен додержуватися таких правил:

  1. не підходити першим до багажника або капоту, йти за водієм;

  2. не повинен відкривати відсіки або багажники замість водія;

  3. вимагати від водія після того, як він відкрив капот або багажник, відійти від кришки;

  4. не опускати руки або голову у відсік, поки водій стоїть біля кришки або дверей ТЗ.

Під час огляду транспортних засобів забороняється:

  1. Нюхати і куштувати на смак речовини, які підозрюються як наркотики.

  2. Розливати речовини які легко спалахують.

  3. Торкатися виявлених вибухових речовин.

  4. Оглядати без попередньої консультації з відділом ТЗК (технічних засобів контролю) прилади, що працюють за принципом пружинно-виштовхуючих механізмів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]