Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Shpori_Sukhatska_moye.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
29.04.2019
Размер:
438.27 Кб
Скачать

41.Дії інспектора при відмові водія ставити автомобіль до спеціального боксу і проводити розкриття двигуна: радіоактивне випромінення від автотранспортного засобу перевищує санітарні норми.

1) Для усунення небезпечності опіку при огляді необхідно бути обережним при торканні до горячих частин автомобіля (двигуна, радіатора, вихлопної труби і т.д.).

При роботі поблизу крильчатки вентилятора для запобі­гання нещасному випадку зняти з нього приводний ремінь.

При огляді двигуна у автомобіля з піднятою кабіною необ­хідно спочатку перевірити закріплення кабіни спеціальною упор­ною штангою.

Огляд самосвалу при піднятому кузові виконувати тільки після укріплення кузова міцними металевими упорами (штангами), які виключають можливість мимовільного або випадкового опус­кання.

Використання замість упору різних випадкових підставок або підкладок забороняється. Ставити завантажений кузов на упор, а також працювати з пошкодженим або неправильно встановленим упором забороняється.

При зніманні агрегатів підйомника та роз'єднанні трубопроводів під кузов необхідно поставити додаковий упор.

У разі виникнення необхідності в розбиранні ТЗ для огляду окремих агрегатів їх зняття здійснюється в боксі за допомогою підйомно-транспортних механізмів, обладнаних пристосуваннями, які забезпечують повну безпеку огляду. До розбирання ТЗ паливо і масло треба злити.

Перед початком поглибленого огляду необхідно виключи­ти двигун і загальмувати колеса, для цього слід загальмувати авто­мобіль ручним гальмом, включити найнижчу передачу, виключити запалення на автомобілях з бензиновими двигунами, а з дизелями — перекрити подання палива, під колеса покласти упори (башмаки) — не менше двох.

На рульове колесо автомобіля обов'язково повісити табличку з надписом "Двигун не пускати — працюють люди!".

2) Під час огляду небезпечних вантажів (вибухових, радіоак­тивних, отруйних, їдких, легкоспалахуючих речовин) необхідно вико­нувати такі вимоги:

Всі місця з небезпечними вантажами мають попереджа­ючу маркіровку, що включає заводське клеймо, знаки небезпеки і попереджаючі знаки ("Методика контролю транспортних засобів"). Оглядати такі місця дозволяється після отримання повної інфор­мації про вантажі в присутності спеціаліста.

Якщо в процесі огляду буде виявлено порушення правил перевезення небезпечних вантажів або пошкоджена тара, розлиті або розсипані небезпечні речовини, пошкоджені балони з газом або отруйними речовинами, то в такому разі митний огляд треба негайно припинити до усунення відповідною транспортною органі­зацією виявлених дефектів.

Якщо є підозра, що робітник митниці міг бути опроміне­ний, його негайно треба відправити до медичної установи. При забрудненні радіоактивними речовинами спецо­дягу він здається на дезактивацію. Забруднення рук та інших відкритих ділянок тіла змивається спеціальними обмивочними за­собами (розчин трилона Б, ОП-10, каолінова паста, паста Рахма-нова). Особливу обережність робітник митниці повинен проявити під час огляду автомобілів, що перевозять радіоактивні речовини. Провадити огляд дозволяється тільки при наявності дозиметра. У разі виявлення радіоактивного випромінювання, що перевищує са­нітарні норми, або радіоактивних вантажів з дефектами упаковки огляд слід негайно припинити до усунення дефектів

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]