Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Shpori_Sukhatska_moye.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
29.04.2019
Размер:
438.27 Кб
Скачать

33. Дії нагляду митного посту при виконанні поглибленого огляду автотранспортного засобу з демонтажем двигуна автомобіля.

Митний огляд ТЗ з працюючим двигуном і незагальмова-ними колесами забороняється. Співробітникам митниці забороняється запускати двигун, від'їжджати на підконтрольних транспортних засобах з місць огля­ду. Допускати запуск двигуна і від'їзд ТЗ до закінчення огляду за­бороняється.

Огляд самосвалу при піднятому кузові виконувати тільки після укріплення кузова міцними металевими упорами (штангами), які виключають можливість мимовільного або випадкового опус­кання.

Використання замість упору різних випадкових підставок або підкладок забороняється. Ставити завантажений кузов на упор, а також працювати з пошкодженим або неправильно встановленим упором забороняється.

При зніманні агрегатів підйомника та роз'єднанні трубопроводів під кузов необхідно поставити додаковий упор.

У разі виникнення необхідності в розбиранні ТЗ для огляду окремих агрегатів їх зняття здійснюється в боксі за допомогою підйомно-транспортних механізмів, обладнаних пристосуваннями, які забезпечують повну безпеку огляду. До розбирання ТЗ паливо і масло треба злити.

Перед початком поглибленого огляду необхідно виключи­ти двигун і загальмувати колеса, для цього слід загальмувати авто­мобіль ручним гальмом, включити найнижчу передачу, виключити запалення на автомобілях з бензиновими двигунами, а з дизелями — перекрити подання палива, під колеса покласти упори (башмаки) — не менше двох.

На рульове колесо автомобіля обов'язково повісити табличку з надписом "Двигун не пускати — працюють люди!".

При обслуговуванні автомобіля на підйомнику (гідравліч­ному, електромеханічному) на механізмі управління підйомником вивішують табличку з надписом "Не торкати - під автомобілем пра­цюють люди!".

При розбиранні автомобіля знімати, транспортувати і вста­новлювати двигун, коробку передач, задній міст, передній міст, кузов і раму. Зачалювати їх тросом і канатами необхідно тільки за допо­могою підйомно-транспортних механізмів, обладнаних пристосуван­нями (захватами), які гарантують безпечність робіт.

Забороняється піднімати (вивішувати) ТЗ за буксирні крюки.

Візки для транспортування повинні мати стойки та упори, за­побіжні агрегати від падіння та мимовільного переміщення по плат­формі.

Забороняється піднімати (навіть короткочасно) вантажі вагою більше, ніж це передбачено таблицею даного підйомного механізму.

До знімання двигуна і коробки передач, заднього моста, радіатора та інших агрегатів або деталей, пов'язаних з системами охолодження і змащування автомобіля, необхідно попередньо зли­ти масло і воду у спеціальні резервуари, не допускаючи розпляску-вання і проливання рідини. Випадково пролите на підлогу масло або випущений солідол негайно засипати тирсою або сухим піском і зібрати в спеціально відведене для цьго місце.

34. Дії наряду митного поста:

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]