Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Shpori_Sukhatska_moye.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
29.04.2019
Размер:
438.27 Кб
Скачать
  1. При огляді автотранспортного засобу на гідравлічному підйомнику;

  2. Вантаж необхідно вивантажити у холодильну камеру;

  3. Заходи безпеки при проведенні робіт у холодильних установках рефрижераторних автомобілів.

1) Перед початком поглибленого огляду необхідно виключи­ти двигун і загальмувати колеса, для цього слід загальмувати авто­мобіль ручним гальмом, включити найнижчу передачу, виключити запалення на автомобілях з бензиновими двигунами, а з дизелями — перекрити подання палива, під колеса покласти упори (башмаки) — не менше двох.

На рульове колесо автомобіля обов'язково повісити табличку з надписом "Двигун не пускати — працюють люди!".

У разі здійснення митного огляду, пов'язаного із зніманням колес, поставити під вивішений автомобіль (прицеп) козелки, а під незняті колеса-упори (башмаки). Виконувати будь-які роботи на ТЗ, вивішеному тільки на одних підйомних механізмах (домкратах, кранбалках, тельферах, талях і т.д.) забороняється.

Забороняється підкладувати під вивішений автомобіль дошки, цеглини, на інші предмети.

При обслуговуванні автомобіля на підйомнику (гідравліч­ному, електромеханічному) на механізмі управління підйомником вивішують табличку з надписом "Не торкати - під автомобілем пра­цюють люди!".

2, 3) Холодильні установки рефрижераторних автомобілів розк­ривають тільки після відкачки холодагенту з частини установки, що розкривається. Витік холодагенту у фреонових установках визна­чають галоїдною лампою або електронним течешукачем, а витік аміаку в аміачних установках - лакмусовим папером (або за запа­хом).

Відвідування холодильних камер і рефрижераторних приміщень допускається лише у складі двох осіб: одна людина повинна знахо­дитися зовні, маючи дихальний апарат для надання необхідної до­помоги, і спостерігати за тим, хто знаходиться всередині. Перед входом перевірити наявність парів холодогента та їх концентрацію. На входах у такі приміщення є наглядні написи "ОБЕРЕЖНО — МОЖ­ЛИВИЙ ВИТІК ФРЕОНУ!".

При роботі в охолоджених приміщеннях необхідно бути тепло одягненим для запобігання простудних захворювань.

35. Огляд вантажного автомобіля з льняним сім’ям навалом

Перед входом до вантажного автомобіля, який містить навалочні вантажі, здатні затягувати (льняне сім'я, просо та ін.) людина повинна одягти запобіжний пояс із страхувальним кінцем, котрий повинен бути в руках у спостерігача, що знаходиться біля входу. При цьому обов'язковим є укладення на вантаж настилів для проходу. Перед оглядом зернових вантажів треба з'ясувати в адміністрації, чи не оброблявся вантаж препаратами на основі фосфіну. У разі обробки зерна цим препаратом огляд дозволяється тільки після огляду цього вантажу фумігаційним загоном.

36. Особливості огляду автомобіля з демонтажем і монтажем шин.

Демонтаж і монтаж шин треба здійснювати в спеціаль­ному огородженні (клітці).

Перед демонтажем шини повітря з камери треба повністю випустити. Демонтаж шини, яка щільно прилягає до ободу колеса, виконують на спеціальному стенді або за допомогою зйомного при­строю. Під час роботи на стенді для демонтажу і монтажу шин редуктор треба закрити кожухом.

Забороняється вибивати диски кувалдою (молотком).

Перед монтажем шини необхідно перевірити справність ободу, диска колеса і замкового кільця.

Замкове кільце при монтажі шини на диск колеса повин­но надійно входити до виїмки ободу всією внутрішньою поверхнею.

Під час накачування шини повітрям забороняється вип­равляти її положення на диску постукуванням, а також ударяти по замковому кільцю молотком або кувалдою.

Підкачувати шину без демонтажу можливо при зниженні тиску повітря не більше, ніж на 40% порівняно з нормальним і при впевненості в тому, що зменшення тиску не порушило правильність монтажу.

На ділянці накачування шин має бути встановлений до­затор тиску повітря або манометр.

Перед зніманням колеса необхідно перевірити положен­ня замкового кільця.

Операції по зніманню, постановці і переміщенню колес масою більше 20 кг повинні бути механізованими.

При роботі з пневматичним стаціонарним підйомником для переміщення покришок великого розміру обов'язкова фіксація піднятої покришки стопорним пристосуванням.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]