Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Shpori_Sukhatska_moye.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
29.04.2019
Размер:
438.27 Кб
Скачать

50. Дії інспектора при огляді акумуляторного відсіку і даху мотор-вагону.

Усі інструменти у працюючого на висоті повинні бути прив'язані до пояса. Підйом на високо розташовані місця без запобіжного пояса заборонено. До початку огляду пояс треба закріпити карабіном до міцних конструкцій. Роботи по огляду дахів локомотивів, вагонів і контейнерів при обмерзанні дозволяється проводити тільки після того, як лід буде сколото та прибрано, або вжиті інші заходи для того, щоб уникнути сковзання працюючих.

При огляді акумуляторних відсіків необхідно користуватися інструментом, що має ізольовані ручки, застосовувати переносні лампи з захисним корпусом. Користуватися відкритим вогнем (факелом, свічкою), запалювати сірники і палити забороняється. Забороняється торкатися акумуляторів голими руками з подряпинами і саднами.

51. Дії інспектора при поглибленому огляді вантажного вагона з навалочним вантажем.

Перед входом довантажного вагону, який містить навалочні вантажі, здатні затягувати (льняне сім'я, просо та ін.) лю­дина повинна одягти запобіжний пояс із страхувальним кінцем, кот­рий повинен бути в руках у спостерігача, що знаходиться біля вхо­ду. При цьому обов'язковим є укладення на вантаж настилів для проходу. Перед оглядом зернових вантажів треба з'ясувати в адм­іністрації, чи не оброблявся вантаж препаратами на основі фосфі­ну. У разі обробки зерна цим препаратом огляд дозволяється тільки після огляду цього вантажу фумігаційним загоном.

52. Дії інспектора при перевірці електровозу, який призначений для транспортування залізничного состава і зараз знаходиться у локомотивному депо.

Митний огляд електровозу здійснюється безпосередньо перед його зчепленням тільки у присутності старшого локомотивної бригади при опущеному токоприймачу і відключеній контактній мережі, а також при непрацюючих апаратах і двигунах допоміжних машин.

Відключивши допоміжні машини й апаратуру, залишивши в роботі тільки лінію резервного електроосвітлення на борту, опустивши токоприймачі, необхідно візуально впевнитися у фактичному опусканні токоприймачів незалежно від того, що стрілки вольтметрів не вказують на наявність напруги.

Ключ від пульта управління при митному огляді знаходиться тільки у старшого локомотивної бригади. У разі вимушеної відсутності старшого локомотивної бригади митний огляд призупиняється, працівник митниці при цьому виходить з локомотива на платформу, подальший митний огляд продовжується тільки після повернення старшого локомотивної бригади.

Вхід до високовольтної камери дозволяється лише після повної зупинки фазорозчеплювача та допоміжних машин, двері у "Високовольтну камеру повинні бути відкриті на весь час огляду.

53 Дії інспектора при огляді радіотехнічних пристроїв та камери: при переході до місця проведення огляду буде виявлено провід.

Огляд радіотехнічних пристроїв і приладів управління дозволяється лише в присутності кваліфікованих спеціалістів, що відповідають за експлуатацію цих приладів. У разі необхідності в процесі огляду розбирання електрообладнання цю роботу здійснює особа, яка відповідає за даний об'єкт за штатним розкладом. Перед початком огляду електрообладнання, радіотехнічних пристроїв і приладів управління знеструмлюють усі електричні ланцюги, виймають запобіжники, випускають повітря і перекривають крани пневматичної системи електроапаратів. Крім того, необхідно повісити позначки безпеки і встановити тимчасові загороди.

Будь-яке торкання до необгороджених проводів і частин контактної мережі безпосередньо або через будь-які предмети-провідники, небезпечно для життя.

У зв'язку з цим забороняється:

- торкатися металевих опор і підтримуючих конструкцій контактної мережі, а також інших конструкцій, що знаходяться на близькій відстані від частин контактної мережі, та від'єднаних від рейок відкачуючих фідерів;

- наближатися до необгороджених проводів, що знаходяться під напругою, і частин контактної мережі на відстань менш ніж 2 м;

- підніматися й виконувати будь-які роботи на дахах локомотивів або вагонів електропоїздів, відкривати люки цистерн під контактним проводом, що знаходяться під напругою. Огляд і розбирання обладнання дах на електрорухомому составі повинні провадитися при знятій напрузі в контактній мережі. У процесі огляду підніматися на дахи локомотивів і вагонів та спускатися з них треба по спеціальних драбинах, які обладнані блокуючими пристроями;

- торкатися безпосередньо або будь-яким предметом до ізольованих та неізольованих проводів, частин електричних машин, приладів та апаратів, обладнання даху та підвагонного обладнання, яке знаходиться під напругою; особливо небезпечно підлазити під вагони моторвагонної секції;

- торкатися обірваних проводів контактної мережі. У разі виявлення обірваного контактного проводу необхідно вжити заходи, щоб до нього не підходили люди на відстань менше, ніж 10м, та сповістити енергодиспетчера. Особи, які опинилися на відстані менше, ніж 10 м, від обірваного контактного проводу, що лежить на землі, повинні виходити з небезпечної зони маленькими (не більш ніж 0,1 .м) кроками, щоб зменшити небезпечність ураження електричним струмом.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]