Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Shpori_Sukhatska_moye.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
29.04.2019
Размер:
438.27 Кб
Скачать

48. Огляд електровозів

Митний огляд електровозу здійснюється безпосередньо перед його зчепленням тільки у присутності старшого локомотивної бригади при опущеному струмоприймачі і відключеній контактній мережі, а також при непрацюючих апаратах і двигунах допоміжних машин, залишивши в роботі тільки лінію резервного електроосвітлення на борті. Необхідно візуально впевнитися у фактичному опусканні струмоприймачів незалежно від показань струмовимірювальних приладів.

Ключ від пульта управління при митному огляді знаходиться тільки у старшого локомотивної бригади. У разі вимушеної відсутності старшого локомотивної бригади митний огляд призупиняється, працівник митниці при цьому виходить із локомотива на платформу, подальший митний огляд продовжується тільки після повернення старшого локомотивної бригади.

Вхід до високовольтної камери дозволяється лише після повної зупинки роз'єднувача фази та допоміжних машин, двері у високовольтну камеру повинні бути відкриті на весь час огляду.

При огляді тепловозів та дизель-поїздів забороняється виконувати будь-які роботи при працюючій силовій установці. Перед оглядом дизеля. допоміжних вузлів електрообладнання необхідно знеструмити всі електричні ланцюги, зняти запобіжник акумуляторної батареї.

Перед початком робіт по огляду дизеля перевіряють стійке положення плит настилу стелі дизельного приміщення, відсутність масла й палива на їх поверхні.

Забороняється входити до дизельного приміщення тепловозів і дизель-поїздів з відкритим вогнем і палити там.

При виконанні будь-яких робіт на тепловозі або дизель-поїзді з фрикційною муфтою повітропровід приводу муфти необхідно перекрити. При зовнішньому огляді секції холодильника привід жалюзі треба поставити на заскочку. Забороняється відкривати монтажні люки шахти холодильника при включеному вентиляторі, а також заходити до шахти при працюючому вентиляторі.

При виході з кабіни машиніста до дизельного приміщення при працюючій силовій установці усі працівники повинні застосовувати протишумові навушники.

49. Дії інспектора при огляді составу, що знаходиться в межах станції, але до нього немає підходу; необхідно здійснити поглиблений огляд секції вагонїв-рефрижераторів.

1) Знаходячись на колії, працівники митниці повинні виконувати такі вимоги:

У разі необхідності пройти вздовж колії треба прямувати по спеціально встановленому маршруту: на перегонах тільки по узбіччю колії, а на станції - по узбіччю колії або по її середині. При цьому треба стежити за поїздами, що рухаються, составами та локомотивами, що маневрують, відцепками вагонів. Ходіння посередині колії та по кінцях шпал забороняється. Звертати увагу на пристрої та предмети, що знаходяться на шляху слідування (граничні стовпчики, жолоба гнучких тяг, водовідводні лотки та колодязі, засоби зв'язку), щоб не спіткнутися.

Підходячи до колії, необхідно обдивитися і впевнитися в тому, що по колії, яку треба переходити, не наближається рухомий состав. Перебігати колію перед составом, що рухається, забороняється. Переходити колію необхідно у встановлених місцях (пішохідні містки, настили та ін.) під прямим кутом. Не можна переходити колію у тих місцях, де вона заповнена сміттям, снігом, шлаком або покрита льодом. При цьому не можна становитися на рейкою, між гостряком і рамою або проміж рейкою та контррейкою. В районі стрілок переводу слід переходити через колію, не доходячи 20 м до межового стовпчика.

Переходячи через колію, зайняту рухомим составом, що стоїть, треба користуватися гальмовими майданчиками вагонів або обійти состав. Лазити під вагонами або автосцепками забороняється.

Перед тим, як зійти з гальмового майданчика на міжколійю необхідно впевнитися у справності підніжок та поручнів, а також у відсутності локомотивів і вагонів, що рухаються по суміжній колії. При сході треба триматися за поручні і бути обличчям до вагону.

У нічний час рекомендується освітити місце, де необхідно зійти і впевнитися в безпечності виходу. Забороняється сходити з боку поїзда, що проходить.

Обминати групи вагонів або локомотивів, що стоять на коліях, слід на відстані не менше 5 м від рухомого состава, що стоїть. Проходити між розчіплюванними вагонами при відстані між ними не менше, ніж 10 м. При цьому треба бути в цілковитій певності, що по сусідній колії не рухається поїзд, маневровий состав, поодинокий локомотив або відчеп.

Забороняється сідати з метою відпочинку на рейки, шпали, а також ховатися під вагони в час дощу або снігопаду.

Забороняється знаходитися на міжколійї між поїздами при їх безупинному прямуванні.

Забороняється знаходитися на відстані менше, ніж 2 м від найближчої рейки колії, по якій прямує поїзд.

2) Холодильні установки рефрижераторних вагонів розкривають тільки після відкачки холодагента з тієї частини установки, що розкривається. Витік холодагента у фреонових установках визначають галоїдною лампою або електронним точешукачем, а витік аміаку в аміачних установках - лакмусовим папером (або за запахом).

Відвідування холодильних камер і рефрижераторних приміщень допускається тільки у складі двох осіб. Одна людина повинна залишатися зовні і мати апарат для дихання та надання необхідної допомоги і спостерігати за тим, хто там знаходиться. Перед входом перевірити наявність парів хладогента та їх концентрацію. На входах у такі приміщення є написи "ОБЕРЕЖНО! МОЖЛИВИЙ ВИТІК ФРЕОНУ!".

При роботі в охолоджених приміщеннях необхідно одягати теплий одяг для запобігання простудних захворювань.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]