Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Shpori_Sukhatska_moye.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
29.04.2019
Размер:
438.27 Кб
Скачать

44. Правила безпеки на колії.

Працівники митниці повинні знати значення діючих звукових та світлових сигналів, встановлених на місцях митного оформлення транспортних засобів і передбачених інструкцією про сигналізацію на залізницях, призначення попереджуючих знаків і надписів при роботі у небезпечних місцях. Працівники митниці повинні бути ознайомлені зі схемами маршрутів службового проходу працівників по території станції до службових та допоміжних будівель і приміщень, робочих місць, а також до пасажирських платформ та інших зупинок транспорту'.

Знаходячись на колії, працівники митниці повинні виконувати такі вимоги:

  • У разі необхідності пройти вздовж коли треба прямувати по спеціально встановленому маршруту: на перегонах тільки по узбіччю колії, а на станції -по узбіччю колії або по її середині. При цьому треба стежити за поїздами, що рухаються, составами та локомотивами, що маневрують, відчепленими вагонами. Ходіння посередині колії та по кінцях шпал забороняється.

  • Перебігати колію перед составом, що рухається, забороняється. Переходити колію необхідно у встановлених місцях (пішохідні містки, настили та ін.) під прямим кутом. Не можна переходити колію у тих місцях, де вона заповнена сміттям, снігом, шлаком або покрита льодом. В районі стрілок переводу слід переходити через колію, не доходячи 20 м до межевого стовпчика.

  • Переходячи через колію, зайняту рухомим составом, що стоїть, треба користуватися гальмовими майданчиками вагонів або обійти состав. Лазити під вагонами або автозчепами забороняється.

  • Перед тим, як зійти з гальмового майданчика на міжколію необхідно впевнитися у справності підніжок та поручнів, а також у відсутності локомотивів і вагонів, що рухаються по суміжній колії. При сході треба триматися за поручні і бути обличчям до вагону. Необхідно впевнитися в безпечності виходу. Забороняється сходити з боку поїзда, що проходить.

  • Обминати групи вагонів або локомотивів, що стоять на коліях, слід на відстані не менше 5 м від рухомого состава, що стоїть. Проходити між вагонами які розчіплюються при відстані між ними не менше, ніж 10 м.

  • Забороняється сідати з метою відпочинку на рейки, шпали, а також ховатися під вагони в час дощу або снігопаду.

  • Забороняється знаходитися на міжколії між потягами при їх безупинном\ прямуванні. Забороняється знаходитися на відстані менше, ніж 2 м від найближчої рейки колії, по якій прямує поїзд.

45. Правила безпеки привиконанні робіт під час руху зал. Транспорту.

  • Сідати па ходу поїзда і сплигувати з нього до повної його зупинки

  • Переїжджати на вантажних поїздах.

  • Висовуватися з вікна за межі вирової о скла.

  • Стояти біля відкритих дверей «товарних вагонів під час маневрових пересувань.

  • Переходити або переплигувати з- одного вагону до іншого по дахах. буферах, автозчепленням, з підніжки на підніжку.

  • Стояти або сидіти на підніжках а також на краю гальмового майданчика. Ставати на буксу, триматися за борт і в такому положенні переміщатися з потягом.

  • В пункті переставлення вагонів під час зміни колісних пар забороняється відкривати двері і виходити з вагонів, які знаходяться в піднятому стані.

46-47. Правила безпеки при роботі з електричними установками.

При огляді акумуляторних відсіків необхідно користуватися інструментом, що має ізольовані ручки, застосовувати переносні лампи захисним корпусом. Користуватися відкритим вогнем (факелом, свічкою), запалювати сірники і палити забороняється.

Огляд радіотехнічних пристроїв і приладів управління дозволяється лише в присутності кваліфікованих спеціалістів, що відповідають за експлуатацію цих приладів. У разі необхідності в процесі огляду розбирання електрообладнання цю роботу здійснює особа, яка відповідає за даний об'єкт за штатним розкладом. Перед початком огляду електрообладнання, радіотехнічних пристроїв і приладів управління знеструмлюють усі електричні ланцюги, виймають запобіжники, випускають повітря і перекривають крани пневматичної системи електроапаратів. Крім того, необхідно повісити позначки безпеки і встановити тимчасові загороди.

Будь-яке торкання до необгороджених проводів і частин контактної мережі безпосередньо або через будь-які предмети-провідники, небезпечно для життя.

У зв'язку з цим забороняється:

- торкатися металевих опор і підтримуючих конструкцій контактної мережі, а також інших конструкцій, що знаходяться на близькій відстані від частин контактної мережі, та від'єднаних від рейок відкачуючих фідерів;

- наближатися до необгороджених проводів, що знаходяться під напругою, і частин контактної мережі на відстань менш ніж 2 м;

- підніматися й виконувати будь-які роботи на дахах локомотивів або вагонів електропоїздів, відкривати люки цистерн під контактним проводом, що знаходяться під напругою. Огляд і розбирання обладнання дах на електрорухомому составі повинні провадитися при знятій напрузі в контактній мережі. У процесі огляду підніматися на дахи локомотивів і вагонів та спускатися з них треба по спеціальних драбинах, які обладнані блокуючими пристроями;

- торкатися безпосередньо або будь-яким предметом до ізольованих та неізольованих проводів, частин електричних машин, приладів та апаратів, обладнання даху та підвагонного обладнання, яке знаходиться під напругою; особливо небезпечно підлазити під вагони моторвагонної секції;

- торкатися обірваних проводів контактної мережі. У разі виявлення обірваного контактного проводу необхідно вжити заходи, щоб до нього не підходили люди на відстань менше, ніж 10м, та сповістити енергодиспетчера. Особи, які опинилися на відстані менше, ніж 10 м, від обірваного контактного проводу, що лежить на землі, повинні виходити з небезпечної зони маленькими (не більш ніж 0,1 .м) кроками, щоб зменшити небезпечність ураження електричним струмом.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]