Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Новые метод.указания к лр по ТСО печать.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
28.04.2019
Размер:
4.68 Mб
Скачать

Відкрийте для себе можливість участі в презентації

Інтерактивна презентація це діалог між комп'ютером і людиною, в якій людині надається можливість шукати і знаходити для себе інформацію самостійно, по мірі необхідності.

Користувач управляє інтерактивною презентацією, ухвалюючи рішення про те, який матеріал для нього важливий, і здійснюючи на екрані комп'ютера вибір, тобто вказуючи курсором на потрібний обьект і виконуючи натиснення мишки або натискаючи клавішу на клавіатурі. Комп'ютер відповідає на дії користувача видачею інформації, що запитується.

Всі інтерактивні авторські і презентаційні програми мають загальну властивість:вони керуються подіями. Это означає, що коли відбувається деяка подія: натиснення клавіші, позиціонування курсора на екранний обьект, програма у відповідь виконує відповідну події дію. Лучшие інтерактивні презентації містять елементи несподіванки, які сприяють стимуляції інтересу користувача до подальших досліджень. Порції інформації можуть бути надані самими різноманітними способами:

  • графічно,

  • в текстовому вигляді,

  • за допомогою анімаціі або відеокліпов

  • шляхом зарахування тексту "від автора" і користування звукових ефектів,

  • а також із застосуванням всіх перерахованих вище елементів в різних сочетаниях.

Два рівні розробки

- В засобах 1 рівня відсутня мова сценарія, вони забезпечують основні можливості для інтерактивного управління переходами між слайдами, в них звичайно є деякі вбудовані функції створення графіки і анімаціі, в них реалізована можливість імпортувати або організовувати зв'язки з створеними іншими програмами графікою, аніимаціей, ауді і відеоданнимі. Такі кошти прості для освоения і цілком подходять для створення більшості бізнесу-презентацій.

- Засоби IІ рівня володіють всіма властивостями 1 рівні, а також включають мову сценарія,, що дозволяє вам додати презентації гнучкість, різноманітність виразних коштів і привести в неї межі власної творчої індивідуальності. Програми з мовою сценарія використовуються більшістю виробників мультімедійних компакт-дисків для створення електронних енциклопедій, стратегічної і пригодницької гри, інтерактивних музичних відеокліпов і т. д. Работа з мовами сценарія вимагає трохи більше часу і зусиль. Але коли вам треба створити щось своє, нестандартне, і у вас є час на розробку деталей, то мова сценарія це частіше за все єдиний шлях.

Типова авторська система II рівня

Мультімедійні дані із зовнішніх джерел:

ЗВУК

ГРАФІКА

АНІМАЦІЯ

ВІДЕО

Основні можливості:

- координація і синхронізація подій

- експорт мультімедійних даних із зовнішніх источніков

- інтерактивна взаємодія

Інші можливості:

- створення графіки, анімаціі і тексту.

Створення інтерактивної презентації

Кожна з авторських систем пропонує свої власні унікальні кошти для організації інтерактивної взаємодії.Наприклад, в Multimedia Tool Book використовується метод гіпертекстовых сылок, вбудованих в сторінки електронної книги, Apple Media Tool дозволяє в графічному вигляді створювати зв'язки між слайдами, а програма Director (тобто "режисер") організована за принципом кіностудії, в якій є виконавці ролей і сама студія як кошти розробки. Деякі системи вищого класу, такі як Apple Media Tool., призначені швидше для обьедіненія різних мультімедіних елементів, створених за допомогою інших програмних пакетів, чим для розробки художнього стилю презентації і анімаціонных ефектів.З іншого боку, такі програми, як, наприклад, Aslound, мають вбудовані функції створення анімаціі, додання і редагування звуку, імпортованих зображень з бібліотеки Clip Art і створення нескладних малюнків.

Фотографії додають переконливість

Фотографії можуть використовуватися в презентації не тільки як елемент оформлення.За допомогою фотографій можна познайомити глядачів з персоналом фірми, з обладнанням.

Впровадження фотографій в презентацію

Фотографії можна ввести в презентацію одним з трьох способів:

  • придбати компакт-диски з оцифрованніми фотографіями і імпортувати їх в презентацію,

  • сосканіровать фотографії за допомогою кольорового сканера,

  • вмістити власні фотографії на компакт-диск формату Kodak Photo CD, а потім імпортувати їх в презентацію, використовуючи дисковод CD-ROM

Якщо ви збираєтеся багато працювати з фотографіями, вам потрібно придбати програму типу Adode Pnoto shop для Macintosh або Windows.

Дикторський текст

Щоб забезпечити презентацію дикторським текстом, виконайте наступні дії:

  1. Виділіть дикторський текст в окремий блок на робочому листі. Встановіть зв'язки цього блоку з виконаними діями і іншими ефектами.

  2. Визначте за допомогою секундоміра час, необхідний для прочитання звукового супроводу кожного кадру. Зафіксуйте час демонстрації кадру.

  3. Запишіть більший з двох полученніх показників в колонку "Кадр" робочого листа.

  4. Забезпечте прочитання професійним директором сценарія в межах загальної тривалості кадру.(Необхідно, щоб директор інтонаційний виділяв кінець кожного кадру, а потім робив паузу перед переходом до наступного кадру).

Введіть записаний текст в комп'ютер.Потім відредагуйте його і додайте в презентацію.

Для внесення звукових ефектів в більшість додатків відповідні аудіоданные необхідно підготувати коштами окремого аудіредактора, а потім імпортувати їх в додаток. Виключенням є Astound. Ця програма містить вбудований редактор звуку, який чудово підходить для запису і внесення в кожний кадр невеликим мовним фрагментом і простих звукових ефектів