Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Новые метод.указания к лр по ТСО печать.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
28.04.2019
Размер:
4.68 Mб
Скачать

Узагальнена блок-схем тзk

ТЗK виконані в різних елементах і пристроях (електричні, електромеханічні, навчальні, контролюючі програми) у всіх випадках виконують наступні функціональні блоки. Блок уведення відповідей призначений для уведення відповіді учнів. Блок пам'яті зберігає інформацію про правильну відповідь, причому відповідь може бути виражена у цифровій чи буквеній формі; найбільше зручно і просто використовувати цифрове кодування.

Схема порівняння порівнює відповіді студента з еталоном і видає сигнал на блок рекомендації (рекомендації можуть бути: ви відповіли правильно, відповідь не правильна або введіть повторно).

Схема порівняння порівнює і видає сигнал на лічильник помилок і на індикацію оцінки. У тому випадку, якщо відповідь була дана на останнє питання. Лічильник помилок зменшує значення максимального бала при наявності помилки.

Методичні рекомендації до використання програми Terkar 1.1. При вивченні педагогічних дисциплін.

Terkar 1.1. є програмним продуктом, що призначений для комп'ютерного навчання, контролю і тестування по різних предметах.

Учням у процесі роботи програми пред'являється визначення термінів і основних понять предмета. Виходячи з цієї інформації, учень повинний ввести в комп'ютер відповідний термін, що складається з одного слова. Уведення терміна здійснюється по одній букві. Якщо введеної букви немає в необхідному терміну, то комп'ютер сповіщає про це. Якщо введена буква є в терміну, то комп'ютер виводить букву на екран у шаблон відповіді. Уведення букви студентом здійснюється доти, поки не будуть уведені всі букви терміна.

Кількість термінів може бути у межах визначень термінів, що містяться в спеціальному файлі, і самих еталонних термінів. Цей файл питань і правильних відповідей названий файлом – модулем.

Результат навчання об'єктивно виражається в процентному співвідношенні кількості правильно введених букв до загальної кількості введених букв.

Викладач сам установлює співвідношення між отриманим результатом і прийнятої їм системою оцінки знань.

Для забезпечення індивідуалізації роботи з програмою питання з файлу модуля вибираються випадковим образом. Повторення того самого питання виключається.

Зручність роботи з комп'ютером забезпечується чітким структуруванням інформації на екрані і докладних підказках, що не вимагають запам'ятовування правил роботи з програмою.

Еталонна відповідь може містити максимум 14 символів.

Час роботи користувача в основному визначається темпом його відповідей на питання.

Приклади тестів по дисципліні «Теорія й історія педагогіки»

для програми Terkar 1.1.

1.

… - наука про сутності, закономірності, принципи, методи, форми навчання і виховання людини.

Педагогіка

2.

…цілеспрямований і керований процес взаємодії педагогів і учнів на засвоєння знань, умінь і навичок, формування світогляду, розвиток розумових сил і можливостей учнів.

Навчання

3.

Процес і результат оволодіння системою знань, умінь і навичок, а також соціально-історичного досвіду попередніх поколінь - …...

Освіта