Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Новые метод.указания к лр по ТСО печать.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
28.04.2019
Размер:
4.68 Mб
Скачать

Розробка сценарія

При створенні схеми сценарія і складанні текстового супроводу до нього потрібно керуватися наступними принципами:

  1. Презентація повинна бути короткою, доступною і компазіціонно цілісною. Тривалість презентації зі сценарієм повинна становити не более20-30 хвилин. Для демонстрації треба підготувати примерно20-25 слайдів ( показ 1 слайда займає 1 хвилину, плюс час для відповідей на питання слухачів).

  2. Область застосування презентацій зі сценарієм вельми обширна -від повчальних програм до представлення продукції, що випускається або огляду послуг, що надаються. Як згадувалося в розділі 2, такі презентації використовуються, зокрема, при пошуку потенційних споживачів. У будь-якому випадку з описаних випадків потрібний лаконічний виклад матеріалу, тим більше що на виставках або конференціях кожному з доповідачів (якщо їх декілька) відводиться не більш 30 хвилин на виступ. Обмежившись 20-хвилинною тривалістю презентації, ви залишаєте собі досить часу для спілкування з аудиторією. Якщо ви розробляєте програму для навчання в області техніки або торгівлі, то можете, наприклад, для кожного урока підготувати окремий 30-хвилинний модуль і писати сценарії цих модулів, слідуючи вказівкам і прикладам, приведеним в даному розділі.

  3. При викладі матеріалу потрібно виділити декілька ключових питань і в ході демонстрації час від часу повертатися до них, щоб освітити питання з різних сторін. Це гарантує належне сприйняття інформації вашими слухачами. Не бійтеся повторити свою думку, якщо хочете, щоб її засвоїли

Вказівки по створенню ефективної презентації

  • Не перевантажуйте слайди зайвими деталями. Іноді краще замість одного слайда представити декілька простоїв. Не треба намагатися "заштовхнути" в один слайд дуже багато інформації.

Додаткові ефекти не повинні перетворюватися в зі

Приведений нижче план буде вам корисний при роботі над власною презентацією.

  • перш ніж приступити до роботи над презентацією, потрібно добитися повного розуміння, про що ви маєте намір говорити.

  • У презентації не повинно бути нічого зайвого. Кожний слайд повинен являти собою необхідну ланку оповідання і працювати на загальну ідею презентації. Невдалі слайди необхідно обьеденить з іншими, перемістити або видалити взагалі.

  • Користуйтеся готовими шаблонами при виборі стилю символів і кольору фону. Не бійтеся творчого підходу. Експериментуйте при розміщенні графіки і створення спецэффектов.

  • моцель. Їх потрібно звести до мінімуму і використати тільки з метою привернути увагу глядача до ключових моментів демонстрації. Звукові і візуальні ефекти ні в якому разі не повинні виступати на передній план і затуляти корисну інформацію.

Програма POWER POINT - це відмінний засіб програмування.

У її склад входять модуль POWER POINT VIEWER. За допомогою якого можна розповсюджувати презентації по всьому світу. Демонстрацію таких презентацій можна провести навіть на комп'ютерах, на яких програма POWER POINT не встановлена. Ця програма також відмінно переноситься між комп'ютерами Macintosh і Windows - орієнтованими ПК, що дозволяє створити і модифікувати презентацію на будь-якій платформі.

Всі авторські і презентаційні програми містять бібліотеку готових графічних зразків. Бібліотека включає більш ніж 500 картинок, якість яких є дуже.