Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Новые метод.указания к лр по ТСО печать.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
28.04.2019
Размер:
4.68 Mб
Скачать

Створення тестів

Існує дуже багато програм або он-лайн сервісів які дозволяють створювати тести будь якої складності. Ось деякі з них:

1. Створення за допомогою конструктора on-line тестів http://tests.pp.ru. конструктор сайту дозволяє за чотири кроки створити тест, а потім достатньо зберегти сторінку, або в залежності від створюваного тесту можливо отримати скомпільований файл зі створеним тестом. Створення таким чином тести дозволяють вказати посилання на web-сторінку з тестом або просто передати саму сторінку. Недоліки полягають в тому, що неможливо створювати складний тест і потрібно мати підключення до мережі Інтернет.

2. «Конструктор тестов» це універсальна система перевірки знань. Дану програму можна використовувати як в домашніх умовах, так і для проведення тестування в будь-яких навчальних закладах. Програма дозволяє використовувати необмежену кількість тем, питань і відповідей. Програма підтримує п'ять типів питань, що дозволяє проводити будь-які тести. У тестах є можливість використовувати музику, звуки, зображення і відеоролики. Будь-які дані можна роздрукувати на принтері. На одному комп'ютері тестування незалежно можуть проходити декілька чоловік, для цього достатньо зайти в програму під своїми іменами і використати паролі. Програма проста у використанні, має зручний і зрозумілий російський інтерфейс.

3. MyTest - програма тестування учнів, редактор тестів і журнал результатів - для створення і проведення комп'ютерного тестування, збору та аналізу результатів, виставлення оцінки за вказаною в тесті шкалою.

Програма легка і зручна у використанні. Всі учні швидко і легко освоюють її.

Для створення тестів є дуже зручний редактор тестів з дружнім інтерфейсом. Будь-який вчитель, який володіє комп'ютером на початковому рівні, може легко скласти свої тести для програми MyTest і використовувати їх на заняттях.

Алгоритм створення тестів

Для створення тесту як приклад візьмемо програму "Конструктор тестов". За основу будемо використовувати приклад тестів написаних вище.

1. Запускаємо редактор тестів DTEdit.exe

2. Вибираємо ім'я "Администратор".

3. Натискаємо кнопку "Добавить", далі вводимо назву теми, наприклад "Знание компьютера" і натискаємо "ОК". (Рис.1)

Рисунок 1 - Вікно створення нової теми.

4.Виділяємо створену тему із списку вже існуючих тем і натискаємо кнопку "Список вопросов".(Рис.2)

Рисунок 2 - Вибір створеної теми

5.У відкритому вікні натискаємо кнопку "Добавить" (Рис.3)

Рисунок 3 - Занесення в тест нових питань

6.На наступному етапі необхідно вказати тип питання: "Выбор единственного правильного ответа", "Выбор возможных правильных ответов", "Установить последовательность ответов", "Установить соответствия ответов", "Ввод ответа вручную с клавиатуры" і встановлюємо кількість балів за правильну відповідь (Рис.4), далі в лівій частині вікна переходимо на вкладку "Текст вопроса" і вводимо текст питання (Рис.5), натискаємо кнопку "ОК"

Рисунок 4 - Вибір типу питання і кількості балів

Рисунок 5 - Ввід тексту питання

7.Далі виділяємо створене питання і натискаємо клавішу "Ответы" .

8.У вікні яке розкрилось натискаємо кнопку "Добавить" і в наступному вікні пишемо текст варіанту відповіді (Рис.6). Додаємо потрібну кількість відповідей. Після додавання відповідей ставимо позначку навпроти правильної відповіді. (Рис.7)

Рисунок 6 - Варіант відповіді

Рисунок 7 - Встановлена правильна відповідь

9.Для додавання інших питань повторюємо дії аналогічні пунктам 5-8.

10.Після того як всі питання включені до тесту, повністю закриваємо конструктор тестів, всі зміні і створені тести автоматично зберігаються.

11.Для перегляду створеного тесту запускаємо програму перегляду тестів Simulator.exe

12.Далі створюємо нового користувача або вводимо пароль до вже існуючого користувача.

13.Далі Вибираємо тест із списку і натискаємо кнопку "Начать тест". Відповідаємо на питання тесту і в кінці отримаємо результат.