Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Новые метод.указания к лр по ТСО печать.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
28.04.2019
Размер:
4.68 Mб
Скачать

Презентація - спосіб представлення інформації.

Мультимедійні презентації - складні презентації, до складу яких входять анімаціі, відео, синхронізоване мовний супровід, фоновий звук і різні звукові ефекти, тобто все те, що полегшить вам взаємодію з аудиторією.

Розглянуті наступні типи презентацій:

- Презентації зі сценаріями,

- Інтерактивні презентації, що виконують під управлінням користувача.

- Безперервно виконуючі презентації.

Три основних етапа створення презентації:

1.Планування

- Складання списку ключових питань і вивчення матеріалу презентації, що створюється.

- Складання схеми презентації.

- Створення сценарія презентації.

2.Виробництво

- Реалізація сценарія за допомогою відповідних професійних програмних і апаратних засобів.

3.Проведення

- Підготовка презентації.

- Проведення презентації.

Планування

-вопроси

- схема

-сценарій

Виробнитство

- допоміжні

-кошти

П резентація

-підготовка

-проведення

АУДИТОРІЯ

Короткий перелік основних типів презентації, які можна використати як середа розробки.

  • Торгові презентації.Призначені для використання торговими агентами при висновку операцій.

  • Дозволяють за короткий час представити необхідну інформацію про товар і тим самим значно зекономити час.

  • Маркетингові презентації. Основні відомості про пріоритетні напрями діяльності компанії і продукції, яку вона випускає.

  • Повчальні презентації, в тому числі: Повчальні презентації-семінари. Знайомство з новою технікою, освітні презентації, порівняльний аналіз продукції, що випускається, огляд поточного стану ринку, навчання студентів, надомних працівників, презентації для споживачів і потенційних споживачів.

  • Презентації для самообразования: Інтерактивні мультімедійні системи, за допомогою яких можна отримувати відомості про товар, про компанію, ринок, конкурентів- про все, включаючи програмний пакет, в середовищі якого здійснюється перегляд матеріалу.

  • Презентації керівництва: містять адресовані викладачеві або лекторам поради, як ефективніше провести презентації.

  • Презентації для клієнтів великих корпорацій: повчальні дискети і тематичні самоучители, які розсилаються по замовленнях споживачів. Информация викладена тут в зручній для засвоєння формі.

  • Корпоративні "широкоформатні" презентації, такі як:

  • Фінансові презентації, націлені на отримання коштів на фондовому ринку або освітлюючу фінансову діяльність компанії (які містять інформацію про фінансову сторону діяльності компанії, призначену, наприклад, для потенційних інвесторів).

  • Презентації для служб по роботі з персоналом, призначені для ознайомлення нових працівників фірми і кандидатів в співробітники зі структурою компанії, з її культурними традиціями і творчою атмосферою і природно, розказуючі про переваги роботи в ній.

  • Повчальні презентації.

Мультімедійні повчальні презентації призначені для допомоги викладачеві і дозволяють зручно і наочно представити учбовий матеріал.

Застосування навіть самих простих графічних візуальних коштів є надзвичайно ефективним.

Щоб студенти не просто слухали вас, але і розуміли, а також могли ефективно застосовувати отримані знання на практиці. Інтерактивні мультімедіні повчальні презентації- один з способів реалізації такого підходу. Творче поєднання в учбовому процесі мультімедіні презентацій і вивчення на практиці звичайно дає прекрасні результати.

Застосування презентацій зі сценарієм на учбових семінарах.

  • У наш час ще не зживися себе традиційні лекції у великих аудиторіях, які проходять таким чином:

Професор, ходячи по кафедрі, викладає матеріал, зрідка щось нерозбірливо пише крейдою на дошці, а студенти конспектують. Але сьогодні такий спосіб організації учбового процесу є вже вчорашнім днем.

При використанні мультімедіийні повчальних презентацій навіть самі складні теми можна підносити так, що учні будуть засвоювати матеріал без великих зусиль і з цікавістю.

При вивченні основ хімії і періодичної системи Менделеєва показ різнокольорових атомів в рушенні набагато ефективніше, ніж розглядання кольорових діаграм на папері, а для створення презентації такого типу потрібен, як ви пересвідчитеся при вивченні матеріалу розділу 3, усього-навсього персональний комп'ютер.

Зовсім не обов'язково провести заняття в шкільному класі або в лекційному залі. У наш вік високих технологій фірми, що спеціалізуються на випуску складної продукції, все більше і більше уваги приділяють різним учбовим курсам.

Мультімедиіна презентація зі сценарієм, в ході якої викладач керує подачею матеріалу, -це ідеальний спосіб організувати процес інформації, будь та робоча нарада в офісі або урок в класі. Цю методику можна з успіхом застосовувати в будь-якій сфері навчання, для проведення самих різних повчальних занять: по функціонуванню складної програми, маркетингової стратегії або неорганічної хімії.

Професіонально виконана мультімедійна повчальна презентація дозволить вам активізувати увагу. Любая, що навчаються педагогічна задача обьяснить принципи роботи трактора або навчити вирощувати рис на посушливих землях, розказувати, як користуватися товаром або стати хорошим викладачем, - ефективно вирішується за допомогою інтерактивних коштів мультимедіа. Головна перевага такого підходу полягає в тому, що той, що сам навчається активно бере участь в процесі навчання.