Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Новые метод.указания к лр по ТСО печать.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
28.04.2019
Размер:
4.68 Mб
Скачать

Перегляд і навчання

Хоч кращих способів отримання знань, чим спілкування з викладачем або навчання на практиці, поки ще не вигадано, ефективна самоосвіта можливо і на базі простого перегляду презентацій. Сфера застосування самовыполняющихся презентацій, в яких не передбачений діалог з користувачем, досить обширна від поясненя принципів дії механічних пристроїв або програм до концепсій обслуговування або інвестиція.

Повчальні презентації:

Викладання це мистецтво ефективно донести до тих, що навчаються інформацію в такому вигляді, щоб слухачі змогли застосувати отримані знання на практиці. Кошти і методика, з якими ви познайомитеся на сторінках, допоможуть вам удосконалити в своїй педагогічній майстерності і дати своїм учням необхідні навички.

Три основних типи мультімедійні повчальних презентацій:

- Зі сценарієм. Чудово підходять для виступу на семінарі. З їх допомогою ви зможете постійно підтримувати інтерес аудиторії до представляемой інформації. Матеріал можна добре

і, презентація пройшла бездоганно, отрепетировать її зазделегідь. За допомогою коштів мультмедіа викладач може в ході заняття, відповідаючи на питання студентів, змінити послідовність викладу матеріалу або настроїти презентацію з урахуванням конкретної аудиторії перед початком заняття.

- Інтерактивні. Дозволяють студентам освоювати матеріал самостійно, досвідченим і інтерактивним шляхом, що посилює ефективність процесу навчання. З створенням глобальної мережі Interhet з'явилася можливість розповсюджувати інтерактивні модулі для студентів по всьому світу.

- Самовиполняющиєся. Хотя і не так могутні, як презентації перших двох типів, самовыполняющиеся презентації також застосовуються з метою навчання, дозволяючи в простій і наочній формі охопити ту або іншу тему.

У деяких музеях сомовыполняющиеся презентації, звичайно записані на відеокассетах, демонструються на спеціальних екранах, щоб дати уявлення про ті або інші експонати.

Інтерактивні мультімедійні презентації на самому сучасному рівні.

Ще одна реалізована в WORLD WIDE WEB функція- гипермедія- являє собою подальший розвиток ідеї гіпертекста. Щелчек на піктограмме швидкого виклику ( це своєрідна "гаряча" позиція- в документі дозволяє вам отримати доступ до графічної, звукової відеоінформації, до комп'ютерних анімаціям.

Область застосування гіпермедіа практично безмежний. Президент компанії може наприклад, розсилати корпоративні повідомлення(службові документи, призначені для персоналу корпорації), супроводячи їх власним аудіо-відео коментарями. Тепер, якщо необхідно представити нові види продукції, що випускаються компанією, або дати поясненя принципів роботи складної апаратури, можна скористатися могутніми коштами гіпермедіа Ihterhet, реалізація,, яких, донедавна була технічно неможлива. Такі можливості забезпечують платформу для створення інтерактивних мультімедійних презінтацій на самому сучасному рівні.Для поширення інформації в глобальній мережі можна використати всі описані кошти і методики.

Сценарій і основа презентації.

Презентація зі сценарієм, в яких забезпечується можливість по ходу показу вносити измененія в процес демонстрації, відносяться до числу найбільш поширених мультімедійних презентацій. Вони багато в чому нагадують традиційні презентації зі слайдами, але на відміну від останніх реалізовуються із залученням коштів показу кольорової графіки і анімаціі, що дозволяють проецировать відеоматеріали на великий екран або представити його безпосередньо на моніторі.

Можна сказати і так: Презентації зі сценарієм- це забезпечені спецэффектами показу слайдів. Звичайно такі презентації включають "пливучі" по екрану титри, що містять додаткові пояснення. Использование анімірованного тексту в поєднанні з анімірованнимі діаграмами, графіками і ілюстраціями дозволяє загострити увагу слухачів на основних положеннях і сприяє кращому запам'ятовуванню інформації. Озвучує матеріал, як правило, сам ведучий. Можна сказати без перебільшення, що ефективне використання презентацій зі сценарієм -застава вашого успіху в бізнесі.

Основу будь-якої хорошої презентації, звичайно ж, складає хороший сценарій. Саме він утворить своєрідний каркас, на якому будується все представлення матеріалу, -чим вдаліше сценарій, тим ефективніше буде презентація. Але перш ніж приступити до створення сценарія, треба вирішити, якій аудиторії адресована дана презентація яку інформація ви хочете представити, а також визначитися зі способами її представлення і поширення. Відповівши на перераховані питання, ви повинні розробити схему сценарія і детально її проробити. Тільки після цього можна приступити до створення власного сценарія. Надзвичайно важливо передбачити

На етапі планування можливість після кожного великого етапу розробки переглядати презентацію з урахуванням того, як вона була сприйнята аудиторією (тобто реалізувати зворотний зв'язок)