Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Осокін В.Селезньва Ю Охорона праці в торгівлі 2....doc
Скачиваний:
26
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
1.71 Mб
Скачать
      1. Розслідування та облік випадків виявлення хронічних професійних захворювань і отруєнь

Всі виявлені випадки хронічних професійних захворювань і отруєнь підлягають розслідуванню. Професійний характер захворювання (отруєння) визначається експертною комісією в складі фахівців лікувально-профілактичної установи, якій надане таке право Міністерством охорони здоров'я України. До роботи у цій комісії можуть бути залучені (якщо буде потреба) фахівці (представники) підприємства, робочого органа виконавчої дирекції Фонду соціального страхування, первинної організації профспілки, членом якої є потерпілий, або уповноважена найманими робітниками особа з питань охорони праці, якщо потерпілий не є членом профспілки.

Розслідування кожного випадку виявлення професійного захворювання (отруєння) організує роботодавець протягом десяти робочих днів з моменту одержання повідомлення за формою П-3 (додаток 14 до Порядку розслідування). Для цього створюється комісія в складі представників: відповідної установи державної санітарно-епідеміологічної служби (голова комісії); лікувально-профілактичної установи; підприємства; первинної організації профспілки, членом якої є потерпілий, або уповноважена найманими робітниками особа з питань охорони праці, якщо потерпілий не є членом профспілки; робочого органа виконавчої дирекції Фонду соціального страхування. Комісія зобов'язана провести розслідування обставин і причин професійного захворювання (отруєння), а також скласти акт розслідування за формою П‑ 4 (додаток 15 до Порядку розслідування), у якому вказуються заходи щодо локалізації професійного захворювання (отруєння), забезпечення нормалізації умов праці та, крім того, називаються особи, що не виконали відповідні вимоги (правила, гігієнічні регламенти).

Акт за формою П-4 складається в шести екземплярах протягом трьох діб після закінчення розслідування і направляється роботодавцем: потерпілому; лікувально-профілактичній установі, що обслуговує підприємство (установу, організацію); робочому органу виконавчої дирекції Фонду соціального страхування; первинній організації профспілки, членом якої є потерпілий, або уповноваженій найманими робітниками особі з питань охорони праці, якщо потерпілий не є членом профспілки; відповідній установі державної санітарно-епідеміологічної служби. Екземпляр акту розслідування залишається на підприємстві і зберігається протягом 45 років.

У п'ятиденний строк після закінчення розслідування професійного захворювання (отруєння) роботодавець зобов'язаний розглянути підсумкові матеріали і видати наказ про заходи щодо запобігання таким захворюванням (отруєнням), а також про притягання до відповідальності осіб, з вини яких були допущені порушення санітарних норм і правил. Про виконання запропонованих комісією профілактичних заходів роботодавець письмово інформує відповідну установу державної санітарно-епідеміологічної служби.

Контроль за своєчасністю та об'єктивністю розслідування професійних захворювань (отруєнь), документальним оформленням їх, виконанням профілактичних заходів здійснюють установи державної санітарно-епідеміологічної служби, Фонд соціального страхування, профспілки і уповноважені найманими робітниками особи з питань охорони праці. Реєстрація та облік професійних захворювань ведеться в журналі (додаток 16 до Порядку розслідування).

Установи державної санітарно-епідеміологічної служби складають на основі актів розслідування за формою П-4 Карти обліку професійних захворювань (отруєнь) за формою П-5, які зберігаються в них і в Міністерстві охорони здоров'я України протягом 45 років.