Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
YeT_ekzamen.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.04.2019
Размер:
120.32 Кб
Скачать

46.Допомога по безробіттю.

Умови, розмір та тривалість виплати допомоги по безробіттю в Україні:

1. Застрахованим особам, які втратили роботу з незалежних від них обставин і визнані безробітними та протягом 12 місяців, що передували початку безробіття, працювали не менше 26 календарних тижнів та сплачували страхові внески, допомога по безробіттю визначається у відсотках до їх заробітної плати залежно від страхового стажу.

2. Застрахованим особам, які звільнилися з останнього місця роботи за власним бажанням без поважних причин і визнані безробітними та протягом 12 місяців, що передували початку безробіття, працювали не менше 26 календарних тижнів та сплачували страхові внески, виплата допомоги у перші 90 календарних днів не здійснюється. Виплата починається з 91 календарного дня у розмірі 80 % до визначеного розміру.

3. Без врахування страхового стажу у розмірі, встановленому законодавством, визначається допомога для таких категорій:

*особам, які протягом 12 місяців, що передували початку безробіття, працювали менше 26 календарних тижнів;

*особам, які бажають відновити свою трудову діяльність після тривалої (більше 6 місяців) перерви та ін.

Допомога по безробіттю не може бути вищою за середню заробітну плату, що склалася в галузях національної економіки відповідної області за минулий місяць, і нижчою за встановлений законодавством мінімум.

Загальна тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 360 календарних днів протягом 2 – х років з дня її призначення.

55. Поняття і склад персоналу підприємства.

Персонал підприємства – це сукупність фізичних осіб, які знаходяться з підприємством як юридичною особою у відносинах, регульованих договором найму.

На підприємствах, що здійснюють діяльність, яка відноситься до різних галузей народного господарства, увесь персонал підрозділяється на дві групи:

  1. зайнятий основною діяльністю;

  2. зайнятий неосновною діяльністю (в обслуговуючих та інших господарствах).

На промислових підприємствах ці дві групи відповідно є:

  • промислово – виробничий персонал (ПВП);

  • персонал непромислового виробництва, що знаходиться на балансі промислового підприємства.

На будівельних підприємствах розрізняють такі групи персоналу:

  • персонал, зайнятий на будівельно – монтажних роботах;

  • персонал, зайнятий неосновною діяльністю

59.Формування персоналу підприємства. Трудовий договір, посадова інструкція, резюме.

Формування персоналу передбачає здійснення комплексу заходів щодо відбору необхідних підприємству працівників на ринку праці, їхньої підготовки та підвищення кваліфікації власних працівників.

Трудовий договір – це угода між працівниками і підприємством, установою, організацією, за якою працівник зобов’язується виконувати роботу з відповідної спеціальності, кваліфікації або посади з підпорядкуванням внутрішньому трудовому розкладу, а підприємство, установа, організація зобов’язується надати працівнику таку роботу, виплачувати йому заробітну плату і забезпечувати умови праці, встановлені законодавством про працю, колективним договором і угодою сторін.

Посадова інструкція - документ який описує основні функції працівника на певному робочому місці.

Резюме — це документ, в якому подаються короткі відомості про навчання, трудову діяльність і професійні успіхи та досягнення особистості, яка його складає.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]