Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Податковий менеджмент НМП_спец_Ф_заоч_2010.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
10.11.2018
Размер:
1.03 Mб
Скачать

Завдання до самостійної роботи щодо вивчення навчального матеріалу

Після вивчення програмного матеріалу необхідно виконати самостійну роботу:

1. Проаналізуйте динаміку надходжень до Зведеного бюджету України від податку на прибуток підприємств за останні три роки. Зробіть висновки.

2. Проаналізуйте причини порушень податкового законодавства з податку на прибуток підприємств.

3. Дайте пропозиції відносно удосконалення контролю за повнотою нарахування та сплати податку на прибуток підприємств.

4. Складіть опорний конспект з розглянутих питань.

Питання для самоконтролю

1. Як визначається оподатковуваний прибуток звітного періоду?

2. Назвіть особливості формування валових доходів.

3. Назвіть особливості формування валових витрат.

4. назвіть основні показники, що застосовуються при розрахунку амортизаційних відрахувань.

5. Які податки включаються до складу валових витрат?

6. Які види штрафних санкцій застосовуються за результатами документальних перевірок?

Теми для підготовки доповідей та рефератів

1. Місце податку на прибуток у системі оподаткування України.

2. Особливості справляння податку з прибутку підприємств з урахуванням останніх змін.

3. Податок на прибуток юридичних осіб в розвинутих країнах.

4. Природа та сутність податку на прибуток.

Література:

(9, 13, 32, 36, 42, 43, 44, 45, 46, 48, 52, 60)

Тема 7. Контроль податкових органів за оподаткуванням доходів фізичних осіб

Мета:

Засвоєння, закріплення, поглиблення та систематизація знань з питань контролю за нарахуванням та повнотою сплати податку з доходів фізичних осіб.

План вивчення теми

1. Контроль ставок податку.

2. Контроль за використанням права платників податків на податкові соціальні пільги.

3. Контроль об'єктів оподаткування.

4. Контроль за дотриманням права платника податку на податковий кредит.

5. Контроль перерахунку сум доходів, а також сум наданих соціальних пільг у випадках, передбачених законом.

Методичні рекомендації

При вивченні першого питання потрібно знати, що, податок з доходів фізичних осіб введено замість прибуткового податку з громадян починаючи з 01 січня 2004 року Законом України «Про податок з доходів фізичних осіб» від 22 травня 2003 року №889 -IV.

Відповідно до цього Закону відмінена прогресивна шкала оподаткування, введені три ставки 13%, 5% і 26% (залежно від виду доходів) введені нові пільги, нове поняття «податковий кредит» і багато що інше. Підприємство, що виплачує або нараховує доходи фізичним особам, є податковим агентом, тобто повинне утримувати і перераховувати податок з доходів фізичних осіб. При цьому платником податку є фізична особа.

З 1 січня по 31 грудня 2004, 2005 і 2006 року основну ставку податку з доходів фізичних осіб встановлено на рівні 13 відсотків незалежно від розміру та місця отримання доходу. З першого січня 2007 року і в подальші роки, ця ставка становить 15 відсотків.

Безперечно, установлення фіксованої ставки прибуткового податку спрямовано не тільки на суттєве зменшення податкового навантаження на громадян України, а також на забезпечення максимального позитивного впливу на розвиток економіки держави, легалізації суб'єктами підприємницької діяльності коштів на заробітну плату персоналу та посилення соціального захисту найманих працівників.

При вивченні другого питання, студенти повинні знати, що як і раніше платник податку має право на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу. Однак, замість неоподатковуваного мінімуму доходів громадян введено нове поняття «податкової соціальної пільги». Вона застосовується до доходу, отриманого платником податку як заробітна плата протягом звітного податкового місяця, якщо його розмір не перевищує суми місячного прожиткового мінімуму для працездатної особи, встановленого на І січня звітного податкового року, помноженої на 1,4 та округленої до найближчих 10 гривень.

Платник податку має право на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу на суму податкової соціальної пільги, якщо цей дохід, отриманий з джерел на території України та від одного працедавця у вигляді заробітної плати.

Розмір податкової соціальної пільги визначено від рівня мінімальної заробітної плати ( у розрахунку на місяць), встановленого законом на 1 січня звітного податкового року.

Податкова соціальна пільга надасться:

1.У розмірі, що дорівнює одній мінімальній заробітній платі -будь-якому платнику податку;

2. У розмірі, що дорівнює 150 відсоткам мінімальної заробітної плати, платнику податку, який:

-є самотньою матір'ю або самотнім батьком (опікуном, піклувальником) у розрахунку на кожну дитину віком до 18 років;

- утримує дитину-інваліда 1 або 2 групи - у розрахунку на кожну дитину віком до 18 років;

- мас троє чи більше дітей віком до 18 років - у розрахунку на кожну таку дитину;

- є вдівцем або вдовою;

- є особою, віднесеною законом до 1-ої або 2-ої категорії осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, включаючи осіб, нагороджених грамотами Верховної Ради УРСР у зв'язку з їх участю в ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи;

- є учнем, студентом, аспірантом, ординатором, ад'юнктом, військовослужбовцем строкової служби;

- є інвалідом 1 або 2 групи, у тому числі з дитинства;

- є особою, якій присуджено довічну стипендію як громадянину, що зазнав переслідувань за правозахисну діяльність, включаючи журналістів;

3. У розмірі, що дорівнює 200 відсоткам мінімальної заробітної плати - платнику податку, який є:

- особою, що є Героєм України. Героєм Радянського Союзу або повним кавалером ордена Слави чи Трудової Слави;

- учасником бойових дій під час Другої світової війни, або особою, яка у той час працювала в тилу і має відповідні державні відзнаки;

- колишнім в'язнем концтаборів, гетто та інших місць примусового утримання під час Другої світової війни або особою, визнаною репресованою чи реабілітованою;

Особою, яка була насильно вивезена з території колишнього СРСР під час другої світової війни на територію держав, що перебували у стані війни з колишнім СРСР або були окуповані фашистською Німеччиною та її союзниками;

- особою, яка перебувала на блокадній території колишнього Ленінграда у період з 8 вересня 1941 року по 27 січня 1944 року.

Слід звернути особливу увагу, що на перехідний період (2004-2006 рр.) установлюються такі розміри податкової соціальної пільги:

- 30 відсотків мінімальної заробітної плати - протягом 2004 року;

- 50 відсотків мінімальної заробітної плати - протягом 2005 року;

- 80 відсотків мінімальної заробітної плати - протягом 2006 року.

З 1 січня 2007 року розмір податкової соціальної пільги згідно закону №889 повинен становити 100 відсотків мінімальної заробітної плати, але він так і залишився на рівні 50 %.

Тут потрібно зробити таке зауваження. Норма закону відносно розміру податкової соціальної пільги державою не була дотримана і з 2005 року по сьогоднішній день її розмір дорівнює всього 50% від мінімальної заробітної плати.

Якщо платник податку мас право на застосування податкової соціальної пільги з двох і більше підстав, податкова соціальна пільга застосовується один раз з підстави, що передбачає її найбільший розмір.

Необхідно також підкреслити, то податкова соціальна пільга застосовується до нарахованого місячного доходу платникові податку у вигляді заробітної плати виключно за одним місцем його нарахування (виплати). При цьому платник податку подає працедавцеві заяву про самостійне обрання місця застосування податкової соціальної пільги.

При вивченні третього питання студенти повинні ретельно опрацювати закон. Законом №889 чітко визначено платників податку з доходів фізичних осіб, об'єкти оподаткування та перелік доходів, які включаються до складу загального місячного або річного оподатковуваного доходу.

В четвертому питанні студенти повинні ознайомитись методикою контролю щодо застосування податкового кредиту. Важливою особливістю для громадян, визначеною в новому законі, є встановлення права платника податку на податковий кредит за наслідками звітного податкового року, який є сумою витрат, фактично понесених платником податку у зв'язку з придбанням товарів, (робіт, послуг) у резидентів - фізичних або юридичних осіб протягом звітного року (крім витрат на сплату податку на додану вартість та акцизного збору). На суму податкового кредиту дозволяється зменшення суми загального річного оподатковуваного доходу. Підстави для нарахування податкового кредиту із зазначенням конкретних сум відображаються у річній податковій декларації.

Інструкцію про порядок нарахування платником податку податкового кредиту щодо податку з доходів фізичних осіб затверджено наказом ДПА України від 22.09.2003 р №442, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 01.10.2003 за №879/8200.

Варто підкреслити, що до податкового кредиту включаються тільки ті фактично понесені витрати, які підтверджені платником чеком, касовим ордером, товарною накладною, іншими розрахунковими документами або договором, які ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) та визначають суму таких витрат. Необхідно також звернути увагу на те при контролі, що податковий кредит може бути нарахований виключно резидентом, що мас індивідуальний ідентифікаційний номер. Загальна сума нарахованого податкового кредиту не може перевищувати суми загального оподатковуваного доходу платника податку, одержаного протягом звітного року як заробітна плата.

При вивченні п’ятого питання студент повинен знати, що в кінці року потрібно робити перерахунок зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб.

Суттєві зміни внесені щодо порядку декларування про майновий стан і доходи. Податкова декларація подається платником податку, якщо він:

- зобов'язаний подавати таку декларацію згідно з нормами Закону №889 або інших законів;

- має право подати таку декларацію для отримання податкового кредиту.

Відповідно до Закону №889 обов'язок платника податку з подання декларації вважається виконаним, якщо він отримував доходи виключно від податкових агентів, зобов'язаних подавати звітність з цього податку у встановленому порядку.

Перерахунок зобов'язань по податку з доходів фізичних осіб вказаним платникам податку, як тим, що протягом року користувалися податковою соціальною пільгою, так і тим, розмір доходу яких у першому півріччі поточного року не відповідав умовам для застосування податкової соціальної пільги, провадиться працедавцем платника податку за місцем застосування податкової соціальної пільги у такому порядку:

1. Визначається розрахунковий граничний розмір заробітної плати, в межах якої такий платник має право на одержання податкової соціальної пільги з вказаних підстав. Для цього встановлений на І січня звітного року розмір прожиткового мінімуму на працездатну особу множиться на коефіцієнт 1,4 та на кількість дітей.

2. Якщо розмір фактично нарахованої за звітний податковий місяць заробітної плати не перевищує розрахунковий граничний розмір заробітної плати, то такому платнику надаються податкові соціальні пільги.

3. Визначається оподатковуваний дохід (ОД): з нарахованої заробітної плати (ЗП) вираховується визначена сума податкової соціальної пільги (ПСП) та вираховуються відсотки внесків до соціальних фондів (СФ)

ОД= (ЗП -ПСП -СФ)

4. З визначеної суми оподатковуваного доходу (ОД) утримується податок - ПДФО = ОД х15% ;

5. Провадиться порівняння сум податків, фактично утриманих щомісяця протягом звітного року та визначених внаслідок проведення перерахунку, з відповідним поверненням або доутриманням податку.