Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
otveti.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
30.10.2018
Размер:
1.32 Mб
Скачать
  1. “Що саме сказати цільовій аудиторії?”

  2. “Як саме сказати?”

  3. “Коли, де і скільки разів це сказати, щоб звернення було привабливим і досягло мети?”

У торгівлі використовуються різноманітні засоби реклами:

Комерційна пропаганда – це не особистісне стимулювання попиту на товар за допомогою публікацій або сприятливих презентацій, які не оплачуються певним спонсором.

Стимулювання збуту – це система спонукальних заходів і прийомів, що мають короткочасний характер і направлені на заохочення покупки або продажу товару.

Фірмовий стиль (брендинг)– це набір кольорових, графічних, словесних і дизайнерських постійних елементів, що забезпечують візуальну і смислову єдність товарів.

Особистий продаж – це особисті взаємовідносини з клієнтами, публічні виступи, використання рекомендацій, персональний продаж.

5.Основні фінансові документи підприємства. Аналіз ефективності комерційної діяльності підприємства.

До числа основних фінансових документів комерційного підприємства підносяться баланс і рахунок прибутків і збитків.

Баланс - найважливіший фінансовий документ, який представляється .зовнішнім користувачам (вищестоящим і контролюючим органам, кредиторам і т.д.) і використовується для внутрішніх потреб підприємства, будучи основним елементом річної і квартальної звітності.

Баланс являє собою зведену таблицю всіх активних і пасивних рахунків, що відображає стан підприємства па день складання (на .останній день кварталу, року). Баланс складається з двох частин: активу і пасиву. В активі балансу фіксуються кошти, які має в своєму розпорядженні підприємство та їх розміщення. У пасиві балансу відбиваються джерела цих коштів. Найважливіша умова складання балансу - це відповідність по вартості пасивних і активних рахунків.

Актив балансу включає наступні статті:

1. Грошова готівка.

2. Цінні папери.

3. Дебіторська заборгованість.

4. Запаси товарно-матеріальних цінностей.

5. Довгострокові інвестиції.

6. Основний капітал.

7. Нематеріальні активи.

Статті 1 - 4 - це так звані мобільні кошти, тобто кошти, які складають в основному оборотний капітал і можуть бути досить швидко обернені на готівку (наприклад, запаси сировини, цінні папери, рахунки дебіторів, яким проводяться постачання, рахунки боржників).

Статті 5-7 утворюють іммобілізовані кошти, які втілені в основному капіталі і нематеріальних актинах. Основини капітал включає нерухомість '-.«мит будівлі, споруди, машини пі обладнання і т.п.); нематеріальні активи - це патентні права, концесії, торгові марки і т.д., довгострокові інвестиції являють собою кошти даного підприємства, вкладеш в розвиток піших фірм, тобто участь у капіталах інших фірм.

Так звана «рухомість» (транспорт, меблі, оргтехніка) в залежності від вартості відповідно до вимог чинного законодавства може відноситися до нерухомості або до малоцінних і швидкозношуваних предметів.

Пасив балансу складається з двох частин, які включають наступні статті:

1. Акціонерний (статутний) капітал.

2. Резерви і фонди.

3. Накопичений прибуток.

4. Короткострокові кредити.

5. Інші статті короткострокової заборгованості.

6. Довгостроковий позиковий капітал.

У рахунку прибутків і збитків, який може складатися не один раз на рік, відбиваються наступні позиції:

1. Товарооборот, що складається з суми продажу товарів і послуг власного виробництва і закуплених на стороні за вирахуванням податку на додану вартість та інших аналогічних платежів.

2. Витрати:

- на придбання продуктів і послуг, що перепродаються;

- па виготовлення продуктів і послуг, що реалізовуються (заробітна плата та інші виробничі витрати: амортизація обладнання, витрати на енергію і т.д.);

- витрати по збуту (заробітна плата зайнятих збутом, вартість упаковки, фрахт, страхування і т.д.);

- адміністративні витрати (витрати на утримання управлінського персоналу, рекламу та інші статті різноманітного характеру).

3. Отриманий торговий прибуток, що вираховується шляхом віднімання повних витрат з товарообороту.

4. Надходження і збитки від інвестиційної діяльності, що включають:

- прибутки по акціях фірми і родинних фірм (тобто дивіденди, що отримуються фірмою по акціях, які знаходяться в її власності);

- прибуток від інвестицій (розміщення коштів на ринку капіталів і вкладення в інші підприємства);

- проценти, отримані по наданих клієнтах кредитам і по рахунках в банках;

- проценти сплачені.

5. Податки, здійснювані за рахунок фінансового результату.

6. Поточні прибутки до сплати податків або валовий прибуток від основної діяльності, що включає торговий прибуток і надходження або збитки від інвестиційне діяльності (віднімаються) і сплати податків.

7. Податок на прибуток від основної діяльності.

8. Надзвичайні надходження і збитки, які включають всі непередбачені операції, наприклад: купівля-продаж землі і нерухомості, курсові різниці, збитки від страйків, помилки в розрахунках та інші найрізноманітніші статті.

9. Чисті прибутки і (або) збитки за звітний період.

6. Визначте стійкість асортименту, якщо відомо, що стійким попитом користується шкіряне взуття фабрики „Зірка” і його в магазині є на 1 760 тис. грн. Усього товару інших найменувань і видів на 13 045 тис. грн.

Кс=С/Шс*100%

Кс=1 760/13 045*100%=13,5%

7. Виконайте арифметичними діями перевірку контрольної цифри штрихового коду для впевненого „зчитування” коду сканером: 4820000430012. Визначте кожну складову групу цифр штрихового коду, що складається з 13 цифр.

1) скласти цифри, що стоять на парних позиціях: 8+0+0+4+0+1=13

2) суму одержану в пункті 1 помножити на 3: 13*3=39

3) скласти цифри, що стоять на непарних позиціях: 4+2+0+0+3+0=9

4) скласти суми одержані в пункті 2 і 3: 39+9=48

5) визначити контрольне число, як різницю між одержаною сумою і найближчим до нього числом, кратним 10, в більшу сторону: 50-48=2

8. Визначте ефективність діяльності комерційного підприємства “АЛГОЛ”, якщо відомо: вартість реалізованих товарів склала 350 000 грн., реальні обігові витрати склали - 4 000 грн.

9.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]