Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
otveti.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
30.10.2018
Размер:
1.32 Mб
Скачать

2. Облік відгрузки готової продукції. Аналітичний облік готової продукції.

Готовою продукцією у сфері виробництва називається продукція, яка пройшла всі стадії обробки, відповідає Держстандартам і оприбуткована на склад. Облік готової продукції ведеться на рахунку 260. Аналітичний облік готової продукції ведеться за виддами готової продукції в облікових (інвентарних) картках. При відгрузці готової продукції покупцеві необхідно оформити наступні документи:

  1. договір поставки;

  2. рахунок-фактура, в якому фірма-покупець вказує свої реквізити, вказується номенклатура і кількість поставок, сума платежу. Рахунок-фактура слугує основою для проплати фірмою-покупцем;

  3. видаткова (товаро-транспортна) накладна. Взамін тоаротранспортної накладної і продукції постачальник бере від покупця доручення. Без доручення товар може забрати тільки директор.

3. Класифікація та кодування товарів. Штрихове кодування товарів.

Товари поділяються на:

І. Товари широкого вжитку:

  • товари повсякденного попиту – які купують часто і без особливих роздумів;

  • товари попереднього вибору – які покупець ретельно вибирає;

  • товари особливого попиту – престижні дорогі товари, до придбання яких докладають зусилля;

  • товари пасивного попиту – товари-новинки, які ще розробляються.

ІІ. Товари промислового призначення:

    • капітальне майно використовується у прцесі виробництва як засоби праці;

    • сировина і матеріали використовуються як предмети праці;

    • ділові послуги (послуги з технічного обслуговування і консультативні послуги).

Штрихове кодування товарів дає можливість використовувати автоматизований облік проданих товарів, що дозволяє стежити за наявністю їх на складах і в магазинах.

Штриховий код складається з чіткого малюнка вузьких і широких смуг, пробілів між ними і чисел, що наносяться на упаковку. Смуги і пробіли між ними позначаються певними цифрами. Комп’ютер швидко і достовірно "зчитує" їх скануючою системою.

Кожний товар має свій індивідуальний штрихкод, що складається з 13 цифр. Перші зліва 2-3 цифри позначають державу-виробника товару. Наступні 4-5 цифр – реєстраційний номер фірми-виробника. Наступні 5 цифр – товарний код, який присвоюється продукції. Остання 13 цифра (контрольна) використовується для перевірки правильності "зчитування" попередніх цифр коду скануючою системою.

4. Електронна комерція, як складова частина електронного бізнесу. Суть електронної комерції та її суб’єкти.

Електронна комерція – це будь-які форми ділових операцій, де сторони взаємодіють через електронні технології, а не в процесі фізичного обміну чи контакту. Фактично це система Internet-комерції.

Спрощена модель е-комерції складається із:

  • споживачів (власники пластикових карток, електронних чеків, web-money), які, через Internet мають доступ до віртуальних постачальників послуг (магазини, банки тощо);

  • віртуальних постачальників послуг (он-лайн магазини, банки тощо), які дають доступ до своїх каталогів послуг через комп'ютерні мережі;

  • платіжної системи, представленої банками;

  • надійної та досить дешевої телекомунікаційної інфраструктури, розвиненої системи стандартизації та ідентифікації клієнтів і постачальників інформації.

Схема можливих відносин в е-комерції

G

G2G; G2C; G2B; B2B; B2C; C2C.

B C

G (government) – уряд

B (business) – виробники

C (consumer) – споживачі

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]