Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
otveti.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
30.10.2018
Размер:
1.32 Mб
Скачать

9.1. Аукціон – це:

1. Особлива форма видачі замовлень на постачання товарів, яка передбачає залучення пропозицій від постачальників з метою забезпечення найбільш вигідних умов для організаторів торгів;

2. Вид торгівлі, при якій продавець, бажаючи отримати максимальний прибуток використовує пряму конкуренцію кількох покупців, присутніх при продажу;

+3. Спосіб продажу товарів, що володіють індивідуальними властивостями, з публічного торгу в заздалегідь встановлений час і призначеному місці.

9.2. Управляти товарними запасами це:

1. Обслуговування потреби в товарах своїх покупців, забезпечення стійкої пропозиції товарів

+2. Їх оптимізація, тобто забезпечення торгової організації товарами в такому асортименті і в таких кількостях, які максимально відповідають попиту, що передбачується.

3. Задоволення різноманітних потреб людей шляхом надання їм вибору товарів з широкого асортименту.

+4. Значить планувати певний об'єм і структуру запасів відповідно до поставлених перед торговою організацією цілей і контролювати, щоб товарні запаси постійно відповідали встановленим критеріям.

10.

10.1 Якщо первинні документи неможливо скласти під час здійснення господарських операцій, то:

1. Вони взагалі не складаються і операції не відображаються в регістрах бухгалтерського обліку;

+2. Вони складаються після закінчення господарської операції;

3. Господарська операція відразу знаходить відображення в регістрах бухгалтерського обліку без складання первинного документу.

10.2. Основними маркетинговими цілями є:

1.Мотивація споживача.

2. Мотивація споживача, надання інформації про товари, що виробляються фірмою;

3. Мотивація споживача, надання інформації про товари, що виробляються фірмою; формування сприятливого образу (іміджу) організації;

+4. Мотивація споживача, надання інформації про товари, що виробляються фірмою; формування сприятливого образу (іміджу) організації; нагадування про фірму, її товари.

БІЛЕТ № 20 1

1. Суть реклами як ефективного інструмента маркетингової комунікації.

Реклама – це спеціальна інформація про осіб, підприємства чи продукцію, що розповсюджується у будь-який спосіб з метою отримання зиску. Одним з основних елементів маркетингових комунікацій є рекламне звернення. Це засіб через який трансформуються цілі маркетингових комунікацій. При створенні звернення відповідають на такі питання:

  1. “Що саме сказати цільовій аудиторії?” (зміст звернення, наявність в ньому мотивів для покупки).

  2. “Як саме сказати?” (як посилити вплив звернення).

  3. “Коли, де і скільки разів це сказати, щоб звернення було привабливим і досягло мети?”

В межах стратегії маркетингу реклама сильно впливає на виробництво, яке повинне випускати тільки те, що куплять споживачі. Реклама необхідна форма комунікації, що переводить якість товарів та послуг на мову потреб і запитів споживачів.

2. Суть лізингу, його форми, типи і види. Укладання договору лізингу. Історія виникнення лізингу. Економічні основи лізингу.

Лізинг – це передача одною стороною (лізингодавцем) другій стороні (лізингоодержувачу) матеріальних цінностей в тимчасове користування з оплатою послуг лізингоодержувачем.

Договір лізингу укладається у письмовій формі і буває двостороннім (між лізингодавцем і лізингоодержувачем) або багатостороннім (між лізингодавцем, лізингоодержувачем, продавцем).

У договорі зазначається: сторони, об'єкт лізингу, строк, на який укладається договір, розмір та графік сплати платежів, умови експлуатації, умови повернення об’єкта лізингу чи його викупу по закінченню договору, відповідальність сторін, дата і місце укладення договору.

Види лізингу:

Фінансовий лізинг – вид лізингу, термін якого близький до терміну повної амортизації предмету лізингу або перевищує його.

Поворотний лізинг – різновид фінансового лізингу, при якому продавець предмету лізингу одночасно виступає і лізингоотримувачем.

Оперативний лізинг – вид лізингу, термін якого оговорюється в договорі і менший за повний термін амортизації предмета лізингу. Предмет враховується на балансі лізингодавця.

Типи лізингу: короткостроковий – до 3 р; середньостроковий – до 5 р; довгостроковий – понад 5 р.

Форми лізингу: Внутрішній лізинг – коли суб'єкти лізингу знаходяться в одній країні. Міжнародний лізинг – коли суб'єкти лізингу знаходяться в різних країнах.

Історія лізингу бере початок ще до часів древніх фінікійців, що практикували довгострокові угоди на оренду судів.

В історії значення лізингу найкраще демонструють 2 факти. Перший: у 1066р. Вільгельм Завойовник завдяки лізингу в нормандських судновласників за 2 тижні сформував величезний флот для вторгнення на Британські острови, хоча не мав грошей для фінансування такої кампанії.

Другий: у 1877р. телефонна компанія "Bell" прийняла рішення не продавати свої телефони, а здавати їх в оренду, що дозволяло компанії захистити своє монопольне право на використання ноу-хау. Тільки прийняття антимонопольного законодавства США поклало кінець цій практиці.

В Європі фінансово-лізингові товариства з'явилися наприкінці 50-х – початку 60-х pp.

3. Професійні вимоги до комерційного працівника. Етичний кодекс підприємця - комерсанта. Необхідність застосування технічної, фінансової та маркетингової політики в діяльності комерсанта.

Комерсант повинен мати знання і навички в питаннях закупівлі і продажі товарів, маркетингу, менеджменту, правознавства, бухгалтерського обліку, фінансування й оподатковування. Сфера знань, необхідних для комерсанта, дуже велика і щороку збільшується. Найцінніша професійна якість комерсанта - уміння заключати чесні й взаємовигідні угоди. Однак для успішної діяльності комерсант повинний не тільки володіти глибокими теоретичними знаннями, але і мати значну практичну підготовку. Комерсант повинний знати не тільки основи, але і конкретику технічної, фінансової і маркетингової політики.

З погляду особистісних вимог, існує етичний кодекс (звід правил, норм) підприємця-комерсанта включає норми професійної поведінки. Комерсант повинен бути ввічливим, тактовним, делікатним, доброзичливим і цілком керувати своїми емоціями; потрібно мати імідж комерсанта, який гарантує успіх. Цивілізований підприємець-комерсант: переконаний у корисності своєї праці; розуміє необхідність конкуренції і співробітництва; поважає себе та оточуючих; поважає будь-яку власність, державну владу, соціальний порядок, закони; поважає професіоналізм і компетентність; прагне до нововведень; є гуманістом.

4. Поняття про асортимент видів і сортів товарів.

Асортимент товарів – це сукупність їх видів, різновидів і сортів, об'єднаних за певною ознакою.

Він поділяється за характеристикою товарів на промисловий і торгівельний. Промисловий асортимент – це номенклатура продукції, яка випускається виробником. Торгівельний асортимент – це номенклатура товарів, які знаходяться на підприємствах оптової та роздрібної торгівлі.

Фактори які впливають на формування асортименту: попит, виробництво, асортиментний профіль магазину, стан матеріально-технічної бази магазину.

Асортимент характеризується такими показниками:

Структура – це кількісне відношення товарних груп, видів і найменувань окремих товарів в загальному наборі товарів.

Широта – це число найменувань, видів або різновидів товарів, які входять до асортименту.

Повнота – це кількість видів, різновидів і найменувань товарів в групі однорідної продукції.

Стійкість – це показник, який характеризує коливання повноти та широти протягом визначеного проміжку часу.

Ступінь відновлення асортименту характеризує частину знов потрапивших в оборот товарів в їх загальному асортименті.

5. Рахунки бухгалтерського обліку і подвійний запис.

Для обліку господарських засобів і джерел їх утворення та відображення господарських операцій використовуються бухгалтерські рахунки. Перелік бухгалтерських рахунків називається Планом рахунків. Рахунок являє собою таблицю, ліва частина якої називається Дебет, а права – Кредіт. Рахунки бувають 3 типів:

  • Активні рахунки використовуються для обліку господарських засобів (І, ІІ, ІІІ, VІІІ, ІX класи).

  • Пасивні рахунки використовуються для обліку джерел господарських засобів (ІV, V, VІ, VІІ класи).

  • Активно-пасивні рахунки використовуються для обліку і господарських засобів і їх джерел.

В активно-пасивних рахунках сальдо відображається і по дебету і по кредіту одночасно і називається “розвернуте сальдо”.

Подвійний запис - це принцип подвійного відображення господарських операцій на рахунках, що спричиняє рівність оборотів по дебету і кредиту кореспондуючих рахунків.

Завдяки подвійному відображенню всіх господарських процесів підприємства (один раз – по дебету одного рахунка, другий раз – по кредіту іншогорахунка) зберігається рівність між активом і пасивом баланса.

6. Проаналізувати виконання товарообіга та продуктивності праці підприємств об’єднання „Універсам” за другий квартал.

Показники діяльності підприємств об'єднання „Універсам”

Квартал

Магазин

Товарообіг, грн.

Чисельність , чол.

плановий

фактичний

планова

фактична

2

1

43102

44340

200

180

2

2

11505

10510

46

40

7. Виконайте арифметичними діями перевірку контрольної цифри штрихового коду для впевненого „зчитування” коду сканером: 4820071460017. Визначте кожну складову групу цифр штрихового коду, що складається з 13 цифр.

1) скласти цифри, що стоять на парних позиціях: 8+0+7+4+0+1=20

2) суму одержану в пункті 1 помножити на 3: 20*3=60

3) скласти цифри, що стоять на непарних позиціях: 4+2+0+1+6+0=13

4) скласти суми одержані в пункті 2 і 3: 60+13=73

5) визначити контрольне число, як різницю між одержаною сумою і найближчим до нього числом, кратним 10, в більшу сторону: 80-73=7

8. Визначте широту асортименту електротоварів, якщо відомо, що весь товар у наявності становить 210 найменувань, а за каталогом на електротовари має бути 386.

Кш=Шд/Шб*100%

Кш=210/368*100%=57,1%

9.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]