Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
otveti.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
30.10.2018
Размер:
1.32 Mб
Скачать

9.1 Об’єкт вивчення курсу «Комерційна діяльність організації» у широкому розумінні:

+1. комерційний бік процесу руху товарів від виробників до споживачів;

2. діяльність різних видів підприємств у сфері фінансових відносин;

3. ведення документації на комерційних підприємствах.

9.2 Лізинг це

1.Здійснована на договірній основі купівля вимог по товарному постачанню фірмою.

2.Система взаємовигідного партнерства великого і дрібного підприємництва.

+3. Вид інвестиційної діяльності по придбанню майна і передачі його на основі договору фізичним або юридичним особам за певну плату, на певний термін і на певних умовах, зумовлених договором, з правом викупу майна

4. Система безготівкових розрахунків, заснована на заліку взаємних вимог і зобов'язань.

10.

10.1 Нормативи з бухгалтерського обліку, які видаються для використання всередині країни називаються:

1. обліковою політикою підприємства;

2. міжнародними стандартами бухгалтерського обліку;

+3. національними стандартами бухгалтерського обліку.

10.2 Факторинг це:

+1. Здійснювана на договірній основі купівля вимог по товарному постачанню фірмою.

2. Система безготівкових розрахунків, заснована на заліку взаємних вимог і зобов'язань.

3. Система взаємовигідного партнерства великого і дрібного підприємництва.

4. Вид інвестиційної діяльності по придбанню майна і передачі його на основі договору фізичним або юридичним особам за певну плату.

БІЛЕТ № 9

1. Основні поняття і визначення комерційно-експортних операцій.

Експортно-імпортні операції – це основа зовнішньоторговельної діяльності країн. Зовнішня торгівля це торгівля однієї країни з іншими, що складається з ввезення (імпорту) і вивозу (експорту) товарів.

Держава регулює зовнішню торгівлю, що захищає національних виробників від іноземних конкурентів. Важливим економічним регулювальником зовнішньої торгівлі є митні тарифи.

Митний тариф – систематизований перелік митних зборів, якими обкладаються товари при імпорті та експорті.

Митний збір – це податок, що стягується при перетині товаром митного кордону. Він включається до ціни товарів і є одним з джерел надходження коштів до державного бюджету.

Ліцензування – порядок ввезення (вивозу) товарів, при якому держава через спеціально уповноважене відомство видає дозвіл на зовнішньоторговельні операції з певними товарами – ліцензію. Ліцензування зовнішньоторговельних операцій тісно пов'язане з кількісними обмеженнями – квотами на імпорт і експорт окремих товарів.

Квоти (або контингенти) – це максимальний обсяг товару (у вартісному або фізичному вираженні), який дозволено імпортувати і експортувати протягом певного часу.

У практиці зовнішньоторговельних операцій застосовуються такі форми зв'язків між експортерами та імпортерами товарів, як бартер, кліринг, розрахунок у вільно конвертованій валюті (ВКВ).

Бартер – обмін певної кількості товару на зумовлену кількість іншого товару.

Кліринг – система безготівкових розрахунків, заснована на заліку взаємних вимог і зобов'язань.

2. Продукція машинобудівної промисловості.

Машинобудівний комплекс належить до трудомістких, металомістких галузей. Продукцію машинобудівної промисловості називають виробами. Це різні машини, механізми, агрегати і окремі деталі. Деталлю називають виріб, виготовлений без застосування складальних операцій (вал, виготовлений прокатуванням). Вузлом називають складову частину виробу, який одержують з’єднуванням деталей. Деталі у вузол з’єднують зварюванням, склеюванням, паянням і т.д. З’єднуючи між собою деталі і вузли одержують машину. Кожну машину створюють для виконання певного технологічного процесу, після якого одержують готову продукцію.

В умовах прискорення науково-технічного прогресу виняткова роль належить таким галузям машинобудування, як електроніка, атомна енергетика, виробництво технологічного устаткування та засобів автоматизації, роботизації і комплексної автоматизації виробничих процесів. Основними напрямами розвитку машинобудування на найближчу перспективу мають стати гнучкі автоматизовані виробництва, роторні й роторно-конвеєрні лінії, розробка, випуск і застосування обчислювальної техніки в народному господарстві, систем автоматизованого проектування.

3. Організація роботи рекламних агентств. Рекламні послуги агентства.

Рекламні агенства – це фабрики рекламних ідей. Рекламні агенства створюють окремі рекламні звернення, проводять комплексні рекламні кампанії окремих виробників тощо. Агентсва є незалежними організаціями, що дозволяє поглянути на проблеми рекламодавців більш об’єктивно.

Як правило, рекламні агентсва мають добре налагоджені стосунки із ЗМІ. Вони мають можливість стабільно і своєчасно закупати у них час і місце для розміщення реклами. Звернення до рекламного агентства забезпечує системний підхід до рекламної діяльності, що значно підвищує її ефективність.

Головна функція рекламних агентств – створення реклами. Процес створення рекламного оголошення складається з:

Планування полягає у вивченні споживачів, товару і ринку, у розробці творчої стратегії і стратегії використання носія реклами, в упорядкуванні кошторису витрат.

Підготовка – у написанні тексту, художньому оформленні оголошень і їх виробництві.

Розміщення – у підготуванні контрактів на покупку часу і місця в засобах поширення реклами, наданні носіям реклами підготовлених оголошень, перевірці та посвідченні факту виходу реклами у світ, перевірці фінансових розрахунків, виставленні рахунків клієнтам і оплаті рахунків носіїв реклами.

4. Розрахунок виплати заробітної плати за період відпустки, оплата лікарняних.

Розрахунок відпустки: береться фонд зарплати за попередні 12 місяців до місяця виходу у відпустку. В цей фонд входить: зарплата за фактично відпрацьований час, за зверхнормовий час, оплата браку і простою, що виникли не з вини працівника, премії із фонду зарплати і фонду споживання, лікарняні, оплата попередньої відпустки. Не входить: разові премії, оплата виконання особливо важливих завдань, матеріальна допомога, різні компенсаційні виплати.

Фонд зарплати за 12 місяців ділемо на кількість календарних днів за 12 місяців (за вийнятком святкових). В результаті отримаємо середньоденну зарплату, яку множемо на кількість днів відпустки в календарних днях.

Сума лікарняних = середньоденна зарплата * кількість днів лікарняного * коефіціент стажу робітника.

Середньоденна зарплата = чистий фонд зарплати (виплати за попередні 6 місяців до місяця оплати лікарняного, за вийнятком оплати відпусток і лікарняних листів) ділемо на кількість відпрацьованих днів.

Коефіціент стажу робітника: до 5 років – 0,6; 5-8 років – 0,8; більше 8 років – 1.

Перші 5 днів сума оплати лікарняних відноситься на собівартість продукції, решта днів оплачується за рахунок соціального страхування.

5. Лізинг. Суть лізингу, його форми, типи і види.

Лізинг – це передача одною стороною (лізингодавцем) другій стороні (лізингоодержувачу) матеріальних цінностей в тимчасове користування з виплатою вартості послуг лізингоодержувачем.

Види лізингу:

Фінансовий лізинг – вид лізингу, термін якого близький до терміну повної амортизації предмету лізингу або перевищує його.

Поворотний лізинг – різновид фінансового лізингу, при якому продавець предмету лізингу одночасно виступає і лізингоотримувачем.

Оперативний лізинг – вид лізингу, термін якого оговорюється в договорі і менший за повний термін амортизації предмета лізингу. Предмет враховується на балансі лізингодавця.

Типи лізингу: короткостроковий – до 3р; середньостроковий – до 5р; довгостроковий – понад 5р.

Форми лізингу:

Внутрішній лізинг – коли лізингодавець, лізингоотримувач і продавець знаходяться в одній країні.

Міжнародний лізинг – коли суб'єкти лізингу знаходяться в різних країнах.

6. Визначити ступінь виконання плану за асортиментом випущеної продукції за даними табл.1:

Таблиця 1

Вид продукції

За планом

Факт

Фактично в межах плану

“А”

300

350

“Б”

150

130

“В”

550

632

“Г”

400

300

% виконання плану = Фактично в межах плану / За планом * 100%

% виконання плану = 300 / 300 * 100= 100%

% виконання плану = 130 / 150 * 100= 86,7%

% виконання плану = 550 / 550 * 100= 100%

% виконання плану = 300 / 400 * 100= 75%

7. Визначте стійкість асортименту, якщо відомо, що стійким попитом користуються кросівки фабрики „Вимпел” і їх у магазині на 460 тис. грн. Усього товару інших найменувань і видів на 2,045 млн. грн.

Кс=С/Шс*100%

Кс=460/2 045*100%=22,5%

8. Встановити ввізну ціну одиниці імпортного товару. Контрактна вартість партії товарів кількістю 12 000шт. дорівнює 60 000 доларів США. Ввізне мито 10% до митної вартості. Митні збори 200 гривень на партію. Ставка ПДВ -20%. Курс НБУ - за 1 долар США - 5.01 грн.

9.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]