Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Основи ГІС_ ЛАбораторні (2 частина).doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
757.25 Кб
Скачать

6.1.1. Щоб визначити наявність індексу геокодування в темі посилань

1. Додайте тему посилань Streets.shp до вашого Виду (c:\esri\av_gis30\avtutor\arcview\qstart).

2. Клацніть на цій темі в Таблиці змісту, щоб зробити її активною.

3. Подивиться на кнопку Знайти крапку за адресою . Якщо кнопка доступна, у темі посилань є індекс геокодування. Якщо кнопка недоступна, вам потрібно побудувати індекс геокодування для даної теми.

6.1.2. Щоб побудувати індекс геокодування для теми посилань

1. Клацніть на цій темі в Таблиці змісту, щоб зробити її активною.

2. Клацніть на кнопці Властивості теми.

3. У діалоговому вікні, що з'явиться на екрані, клацніть на значку Геокодування (Geocoding), щоб вивести на екран параметри геокодування в темі. ArcView автоматично вибере стиль адреси для даної теми. За допомогою убудованих адресних стилів ArcView визначить поле в атрибутивній таблиці теми посилань, що найбільш ймовірно містить адресну інформацію, необхідну для побудови індексу геокодування. Ви можете змінити стиль адреси (Address Style) або наявну назву поля, клацнувши на спадаючих списках, але типи даних, звичайно використовувані в темах посилань, адресний стиль і назви полів, що вибирає для вас ArcView, будуть правильними.

4. Якщо ви хочете використовувати таблицю псевдонімів назв різних місць, виберіть її зі спадаючого списку Таблиця псевдонімів (Alias table). У цьому списку представлені всі наявні в проекті таблиці.

5. Натисніть ОК.

6. Вас попросять підтвердити побудову індексу геокодування. Натисніть ОК.

ArcView розмістить індекс геокодування в тім же каталозі або папці, що і вихідні дані, використовувані в темі посилань. Таким чином, індекс геокодування виявляється "зв'язаним" з вихідними даними.

6.1.3. Розміщення окремої адреси

Якщо ви хочете знайти на вашій карті одну адресу, ви можете просто надрукувати її.

6.1.3.1. Щоб розмістити окрему адресу

1. Клацніть на темі посилань у Таблиці змісту, щоб зробити її активною.

2. Клацніть на кнопці Знайти крапку за адресою . (Якщо ця кнопка недоступна, варто побудувати індекс геокодування для теми посилань).

3. У діалоговому вікні, що з'явиться на екрані, надрукуйте адресу, що ви хочете знайти. Дані необхідно брати з полів: Вулиця (Streets), Назва вулиці (Fname), поштовий код (Zipl). Натисніть ОК.

ArcView геокодує адресу і, якщо знаходить її, поміщає крапку на вашу карту.

Коли ви використовуєте ці вихідні дані як тему посилань в. інших проектах, ArcView знайде вже існуючий індекс геокодування і зможе почати геокодування без його повторної побудови.

ArcView розмістить індекс геокодування в проекті у вашому робочому каталозі, якщо у вас немає прямого доступу до каталогу або папки, де зберігаються вихідні дані, використовувані у вашій темі посилань, або якщо атрибутивна таблиця теми містить приєднані дані. (Ви можете перевірити і змінити робочий каталог проекту, вибравши опцію Установити робочий каталог з меню Файл або вибравши опцію Властивості з вікна Проекту, коли воно активно). У даному випадку індекс геокодування не зв'язаний з вихідними даними. При додаванні цих вихідних даних у Вид у поточному проекті або в якому-небудь іншому проекті, вам буде потрібно знову будувати індекс геокодування, щоб використовувати їх як тему посилань (якщо ви не скопіюєте цю тему посилань з існуючого Виду і не розмістите її в новому Виді).

Примітка. За певних умов, коли ви здійснюєте геокодування, ArcView автоматично перешикує індекс геокодування в темі посилань, наприклад, якщо в ArcView немає доступу до існуючого індексу геокодування, якщо вихідні дані теми посилань були відредаговані, або, якщо ви змінили розглянуту область щодо вихідних даних, представлених у темі посилань, що були запитані з бібліотеки ARC/INFO або з бази даних ArcStorm.