Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Основи ГІС_ ЛАбораторні (2 частина).doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
757.25 Кб
Скачать

6.1. Підготовка вашого Виду для геокодування

Спочатку варто купити і повісити на стіну підходящу карту з зображенням вулиць, а потім приступати до наколювання на неї шпильок для позначення розташування об'єктів. Подібним же чином, перш ніж почати геокодувати ваші дані, необхідно підготувати Вид, у який ви хочете додати дані. Щоб виконати геокодування, Вид повинний містити тему, що ArcView зможе використовувати для розміщення адрес, що зберігаються у ваших даних. Ми називаємо її темою посилань.

  • Якщо дані, котрі ви хочете геокодувати, містять адреси вулиць, ви можете користуватися темою посилань, що показує вулиці в цікавлячому вас районі. Щоб тема вулиць могла використовуватися як тема посилань, вона повинна мати поля, що містять адреси для кожного сегмента вулиці, що показують початок і кінець нумерації будинків на кожній стороні вулиці, поряд з окремими полями, де зберігаються назви вулиць, їхнього напрямку і т.д. Дані по вулицях, що можуть додаватися у Вид і використовуватися як тема посилань при геокодуванні, можна одержати в різних сторонніх компаніях. Ви також можете скористатися редакторськими можливостями ArcView, щоб створити свої власні дані, хоча це може виявитися дуже тривалим за часом заняттям, оскільки це дуже детальні дані.

  • Інший тип теми посилань, що ви можете використовувати при геокодуванні адрес вулиць, являє собою тему, що містить земельні округи або плани будинків. Кожен об'єкт у цій темі має поле, у якому зберігається адреса вулиці. Даний вид теми посилань дозволяє ArcView розмістити адреси вулиць на карті дуже точно, оскільки точно відомо, якому земельному округу або будинку належить адреса. Однак, подібний різновид детальних даних менше підходить для великих площ, чим дані по вулицях, звичайно використовувані як тема посилань при геокодуванні.

  • Якщо адресами, що ви хочете геокодувати, є поштові коди +4 або п'ятизначні коди, вам потрібно користуватися темою посилань, що містить центроїди (центральні крапки) або границі цих поштових кодів. ArcView поставляється із шейп-файлом, що називається zip_usa.shp і містить п'ятизначні коди центроїдів для США. Ви можете додати його у Вид і використовувати як теми посилань.

  • Якщо ви використовуєте інші ідентифікатори адрес, що зберігаються в окремому полі, ваша тема посилань повинна містити об'єкти з таким же полем. Наприклад, якщо ви хочете геокодувати дані, у яких розташування представлені як номера земельних округів, ви можете використовувати тему, що містить центроїди земельних округів або їхньої границі, як тему посилань за умови, що об'єкти в темі мають поле з номером об'єкта. Поле може називатися довільно.

Ви можете додавати у Вид більш однієї теми посилань, однак при геокодуванні даних може бути використана тільки одна тема.

Щоб використовувати тему посилань у геокодуванні, вона повинна мати індекс геокодування, індекс, що ArcView будує для прискорення процесу перебування адрес у темі. Дані по вулицях, що поставляються комерційними постачальниками даних для використання як теми посилань у ArcView, звичайно вже мають індекс геокодуваеея. Якщо вихідні дані, котрі ви використовуєте як тему посилань, не мають індексу геокодування, вам належить побудувати цей індекс до того як приступити до геокодування.