Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Основи ГІС_ ЛАбораторні (2 частина).doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
757.25 Кб
Скачать

1.6. Збільшення продуктивності

Network Analyst автоматично підтримує індекси в каталозі мережних індексів, тому Вам не треба створювати просторовий індекс для Вашої лінійної теми, щоб поліпшити продуктивність. Ви можете досягти максимальної продуктивності, маючи у виді наступне:

      • Network Analyst може швидше вирішувати задачі, якщо каталог мережного індексу розташований на Вашому локальному диску. Якщо Ви використовуєте набір мережних даних, що зберігається не на Вашому локальному диску, Ви можете підвищити продуктивність, створивши каталог мережних даних тільки для читання, форсуючи створення каталогу мережних дан на Вашому локальному диску. Недоліком цього методу є те, що Network Analyst повинено буде створювати каталог мережного індексу для кожного проекту, що використовує цей конкретний набір даних.

      • Рішення задачі з областю обслуговування створює дві підсумкові теми, тему області обслуговування і тему мережі обслуговування. Якщо Вам не потрібна тема області обслуговування, видалите її з виду до того, як натиснете кнопку Вирішити. Це дасть можливість Network Analyst ігнорувати процес, зв'язаний з розрахунком області обслуговування.

      • Network Analyst може швидше вирішувати задачі про найближчий засіб обслуговування з великим числом таких засобів, якщо Ви виберете засоби, розташовані поблизу, до того, як натиснете кнопку Вирішити.

      • Не залишайте атрибутивну таблицю результуючої теми відкритої коли вирішується задача, це зменшує продуктивність.

2. Пошук найкращого маршруту

Для наступної роботи вам знадобляться всі теми з каталогу c:\esri\av_gis30\avtutor\network.

2.1. Установка місць відвідування

Перед так, як Ви зможете знайти оптимальний шлях для відвідування набору місць, Вам потрібно вирішити, як Ви збираєтеся їх вказати у вашому Виді. Спосіб, за допомогою якого ви повинні це зробити, залежить від типу даних, котрі у вас є. От деякі правила:

  • Якщо місця розташування зберігаються в шейп-файлі або покритті ARC/INFO, додайте крапкову тему до виду, використовуючи кнопку Додати Тему.

  • Якщо місця розташування зберігаються в dBASE або в текстовому файлі з роздільниками з координатними полями x і y, додайте крапкову тему до виду, використовуючи опцію Додати Тему Події.

  • Якщо місця розташування зберігаються в dBASE або в текстовому файлі з роздільниками з адресною інформацією, геокодуйте місця розташування і додайте геокодовану тему до виду, використовуючи опцію Додати Тему Події (Адреса).

  • Якщо у Вас немає місць розташування, що зберігаються у файлі, використовуйте інструмент Додати Місце розташування або кнопку Додати Місце розташування за Адресоюдля вказівки їх поодинці.

2.2. Пошук оптимального маршруту

Network Analyst може розрахувати оптимальний шлях від одного місця до іншого, або оптимальний шлях для відвідування декількох місць. Ви можете задати місця, вказуючи їх на екрані, вводячи адреси, або використовуючи крапкову інформацію. Ви можете прийняти рішення про порядок відвідування, або ж Ви надаєте Network Analyst знайти для Вас послідовність відвідування.