Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Основи ГІС_ ЛАбораторні (2 частина).doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
757.25 Кб
Скачать

4.2.1. Яку частину Вашого шляхового листа Ви хочете настроїти?

4.2.1.1. Початок і призначення (ціль)

Якщо Ви одержуєте напрямки з діалогового вікна Показати постановку задачі для функції Знайти оптимальний маршрут, то:

1. У цьому діалоговому вікні двічі клацніть на імені початкового або кінцевого пунктів і наберіть нове ім'я. Ви також можете редагувати ім'я будь-якої зупинки на цьому маршруті.

2. Натисніть кнопку Напрямки, і в списку напрямків будуть присутні ті нові імена, що Ви ввели.

Якщо Ви одержуєте напрямки з діалогового вікна Показати постановку задачі для функції Знайти найближчий пункт обслуговування

1. Редагуйте поле Мітка в таблиці об'єктів теми пунктів обслуговування, набираючи ім'я або який-небудь опис, що Ви хотіли б ввести в список напрямків.

2. Редагуйте поле Події в діалоговому вікні Показати постановку задачі, двічі клацнувши на ньому і набравши потім нове ім'я.

3. Натисніть на кнопку Вирішити задачу , щоб знайти найближчий пункт обслуговування.

4. Натисніть кнопку Напрямку, і в списку напрямків будуть присутні ті нові імена, що Ви ввели.

Примітки. Ви можете також змінити повідомлення про початковий і кінцевий пункти вручну, редагуючи їх у списку напрямків. Щоб це зробити, натисніть кнопку Напрямку в діалоговому вікні Показати постановку задачі для функції Знайти оптимальний маршрут або функції Знайти найближчий пункт обслуговування. У діалоговому вікні Напрямки клацніть на назви і внесіть виправлення.

4.2.1.2. Вулиці

1. Натисніть кнопку Шляховий Лист (Directions) у діалоговому вікні визначення задачі для створення шляхового листа за замовчуванням і відображення діалогового вікна Шляховий Лист (Directions).

2. У діалоговому вікні Шляховий Лист виберіть Властивості (Properties) для відображення діалогового вікна Властивості.

3. У списку полів назв вулиць клацніть по полю тієї вулиці, що Ви хочете використовувати у Ваших інструкціях. Натисніть кнопку Додати (Add), щоб додати її до списку, розташованому праворуч. Робіть так, поки всі поля вулиць, що Ви хочете використовувати, не з’являться в списку праворуч. Стежте за тим, щоб додавати поля в тім порядку, у якому вони будуть представлені у Вашому шляховому листі. Ви можете видалити поле зі списку клацнувши по ньому і натиснувши кнопку Видалити (Delete).

4. Натисніть OK і Ваш шляховий лист буде обновлений з використанням обраних Вами полів вулиць.

4.2.1.3. Відстані і час у дорозі

1. Натисніть на кнопку Напрямки в діалоговому вікні Показати постановку задачі, щоб створити напрямку за замовчуванням і відобразити діалогове вікно Напрямку.

2. У діалоговому вікні Напрямку виберіть Характеристики.

3. Виберіть Вартісне поле напрямків і натисніть OK. Значення і зв'язані робочі одиниці вартісного полючи, що Ви вибрали, будуть віднесені до Ваших напрямків.

Примітка. Вид повідомлення про відстані і час у дорозі, що задається за замовчуванням, залежить від вартісного поля, що Ви використовуєте, коли в перший раз натискаєте на кнопку Вирішити задачу для теми результату. Наприклад, якщо Ви використовуєте МЕТРИ, це значення буде використано для повідомлення про відстані у Ваших напрямках. МЕТРИ і зв'язані з ними робочі одиниці будуть продовжувати використовуватися, як задані за замовчуванням у Ваших напрямках, навіть якщо Ви вирішите задачу, застосовуючи інше вартісне поле і робітники одиниці в діалоговому вікні Характеристики.