Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Основи ГІС_ ЛАбораторні (2 частина).doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
757.25 Кб
Скачать

6.5.1. Щоб експортувати таблицю

1. З меню Файл виберіть Експорт.

2. У діалоговому вікні, що з'явилося, виберіть формат, у який ви хочете експортувати ваші дані. Ви можете створити dBASE, INFO або текстовий файл із роздільниками у виді коми. Натисніть ОК.

3. У наступному діалоговому вікні визначите ім'я і місце розташування створюваного файлу. Натисніть ОК.

Будь-яке переупорядкування записів (сортування або переміщення) у таблиці не відбиваються в експортному файлі. Експортний файл зберігає записи в первісному порядку.

6.6. Створення карти, що відображає обрані об'єкти

Щоб збільшити Вид під обрані об'єкти і переконатися, що усі вони відображені, клацніть кнопку Екстент обраного об'єкта . Це змінить екстент Виду так, що всі обрані об'єкти активної теми стануть видимими. Наприклад, припустимо, ви вибрали клієнтів, що нічого не придбали у вас за рік, і ви хочете зробити карту, щоб відвідати їх.

Клацніть кнопку Екстент обраного об'єкта, щоб збільшити масштаб до екстента обраних об'єктів.

Щоб вивести імена цих клієнтів, скористайтеся опцією Автоподпись (Auto-label) з меню Тема. Якщо в темі об'єкти вже обрані, тільки вони і будуть підписані. Якщо вибірка відсутня, підписуються всі об'єкти в темі.

6.7. Вивід карт на друк

При виводі карти на друк на твердій копії будуть виділені всі обрані об'єкти Виду. Ви можете надрукувати безпосередньо Вид або помістити його в компонування поряд з іншими компонентами, такими як заголовок, легенда, стрілка Півночі.

6.7.1. Щоб надрукувати Вид

1. З меню Файл виберіть Друк (Print).

2. У діалоговому вікні, що з'явилося, укажіть, чи хочете ви друкувати Вид з екрана (Зображення) або його Таблицю змісту (Список тем). Натисніть ОК.

6.7.2. Щоб помістити Вид у Компонування

1. З меню Вид виберіть Компоновка.

2. У діалоговому вікні, що з'явилося, виберіть підходящий вам шаблон компонування. Натисніть ОК. Буде створене нове компонування або, якщо ваш проект уже містить компонування, ви одержите запит, чи хочете ви помістити ваш Вид у нове компонування або в одне з наявних.

Всі обрані об'єкти Виду, коли ви поміщаєте Вид у компонування, з'являться в ньому висвітленими, і ArcView автоматично обновить компонування, якщо ви виберете інші об'єкти у Виді.

Плрада. За замовчуванням обрані об'єкти высвічуються жовтим. Щоб поміняти колір вибірки, зробіть активним вікно Проекту і виберіть з меню опцію Властивості. У діалоговому вікні, що з'явилося, клацніть кнопку Вибрати колір і виберіть інший колір.

6.8. Експорт карти

Інший спосіб роботи з картою - це її експорт в інший графічний файл, що ви можете завантажити в настільну видавничу систему або графічну програму.

6.8.1. Щоб експортувати Вид

1. З меню Файл виберіть Експорт.

2. У діалоговому вікні, що з'явилося, виберіть потрібний формат файлу і вкажіть його ім'я і місце розташування. Натисніть ОК.

Коли ви експортуєте Вид, експортується тільки його зображення. Таблиця змісту Виду не експортується. Щоб експортувати Вид разом з легендою, заголовком, стрілкою Півночі і т.п., помістите Вид у компонування, а потім зробіть її експорт.

6.9. Перетворення обраних об'єктів у нову тему

Може статися, що визначена група обраних об'єктів настільки значима для вашої роботи, що вам захочеться помістити їх у нову тему, щоб вони могли стати постійною частиною вашої карти подібно іншим темам.