Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Основи ГІС_ ЛАбораторні (2 частина).doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
757.25 Кб
Скачать

4.2.1.4. Орієнтири

1. Відкрийте вид з лінійною темою, що результуючою темою, що містить маршрут, і крапковою темою, що містить орієнтири, що Ви хочете використовувати.

2. Натисніть кнопку Шляховий Лист (Directions) у діалоговому вікні визначення задачі для створення шляхового листа за замовчуванням і відображення діалогового вікна Шляховий Лист (Directions).

3. У діалоговому вікні Шляховий Лист (Directions) виберіть Властивості (Properties).

4. У полі Тема Орієнтирів (Landmark Theme) виберіть крапкову тему, що містить Ваші орієнтири. Якщо Ви вибрали групу орієнтирів, використовуючи інструменти вибору програмного забезпечення ArcView, то будуть використовуватися тільки вони. Якщо жодного орієнтира не обрано, то будуть використовуватися всі орієнтири.

5. У поле напису Орієнтира (Landmark) виберіть поле, що містить імена або описи Ваших орієнтирів.

6. Натисніть OK і будь-який орієнтир по маршруті буде включений у Ваш шляховий лист.

Примітка. Є два способи використання орієнтирів. Вони можуть указувати, де необхідно зробити поворот, такі як Повернути праворуч біля автозаправної станції, або вони можуть направляти пересування по вулиці, наприклад, Їхати повз рейкові шляхи. Якщо орієнтир розташований у межах визначеної відстані (5 відсотків довжини лінійного об'єкта, де він знаходиться) від повороту, Network Analyst використовує його для вказівки місця повороту.

4.3. Збереження або роздруківка шляхового листа

Як тільки Ви створили і вивели на екран шляховий лист, Ви можете використовувати діалогове вікно Властивості Шляхового Листа (Directions Properties) для збереження його в текстовому файлі або щоб роздрукувати.

4.3.1. Щоб зберегти шляховий лист у файлі

1. У діалоговому вікні Шляховий Лист (Directions) натисніть на кнопку Зберегти (Save).

2. Надрукуйте ім'я файлу у вікні імені файлу. Файл буде містити Ваш шляховий лист.

3. Перейдіть у каталог, у якому буде зберігатися Ваш файл зі шляховим листом, а потім натисніть OK.

4.3.2. Щоб надрукувати шляховий лист

1. У діалоговому вікні Шляховий Лист (Directions) натисніть кнопку Печатка (Print).

2. У діалоговому вікні Печатка (Print) натисніть OK.

5. Пошук області обслуговування і сервісної мережі

5.1. Що таке області обслуговування і мережі обслуговування?

Області обслуговування і мережі обслуговування - це теми, що Ви можете створити за допомогою Network Analyst, що допоможуть Вам оцінити приступність місця розташування.

Області обслуговування (Service areas)

Області обслуговування встановлюють район у межах визначеного часу пересування або відстані від місця. Наприклад, район у межах десяти хвилин їзди від торгового центра. Області обслуговування являють собою полігональні теми. Ви можете використовувати ці теми щоб встановити, скільки людей, скільки земель або скільки будь-яких інших речей знаходиться в цих межах по сусідству.

Мережі обслуговування (Service networks)

Мережі обслуговування - це лінійні теми, що установлюють вулиці, що знаходяться в межах визначеного часу пересування або відстані від місця, при русі по мережі доріг. Ви можете використовувати мережі обслуговування щоб побачити, що знаходиться по доступних вулицях.