Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Програма ДЕК англ..doc
Скачиваний:
124
Добавлен:
17.02.2016
Размер:
619.01 Кб
Скачать
    1. Критерії оцінювання відповіді студента на теоретичне питання

При виставленні оцінки за усний екзамен враховуються такі характеристики відповіді:

1 а) змістовність та ґрунтовність всіх відповідей студента на питання екзаменаційного білету;

б) вільність, логічність, послідовність викладу комунікату; вміння сформулювати тезу, обгрунтувати її й зробити висновок;

2.комунікативна, лінгвістична, соціолінгвокультурознавча компетенція студента,яказасвідчуєтьсякомпетентним використанням вимовної, лексичної та граматичних норм сучасної англійської мови

3.рівень знань основних положень та понять загальної теорії англійської мови, основних здобутків вітчизняних та зарубіжних лінгвістів в дослідженні англійської мови; вміння поясняти шляхи застосування теоретичних знань у професійній діяльності вчителя англійської мови

ECTS -4,75...5,0-A

Нац. шкала- "Відмінно" - 5

Студент демонструє системні, повні, грунтовні знання в обсязі та в межах вимог навчальних програм курсів з ноземної філології . Логічно, чітко, зв'язно викладає основні положення теорії, керуючись пунктами плану, який передує в доповіді на питання, дає релевантні дефініції лінгвістичних понять, зазначає прізвища науковців, лінгвістичні школи, що займалися проблемою, яка розглядається, самостійно аналізує смислові, структурні зв'язки між мовними явищами, робить правильні висновки, ілюструє теоретичні положення прикладами. Викладаючи теоретичні положення, студент граматично і фонетично коректно оформлює висловлення.

ECTS - 4,25...4,74 - В

Нац. шкала- "Добре" - 4

Студент демонструє системні, грунтовні знання в обсязі та в межах вимог навчальних програм курсу з ноземної філології. Логічно, чітко, зв'язно викладає основні положення теорії згідно з планом, дає релевантні дефініції лінгвістичних понять, їх функцій, проте допускаються 2-4 незначні неточності, як студент вільно усуває, відпові даючи на зауваження члена екзаменацвйно комісі, зазначає прізвища науковців, лінгві стичні школи, що займалися проблемою, яка розглядається, самостійно аналізує смислові, структурні зв'язки між мовними явищами, робить правильні висновки, ілюструє теоретичні положення прикладами. У мовленні допускаються 2-4 незначні фонетичні і граматичні помилки за умови їх одноразового використання, самостійного виправлення.

ECTS - 3,75...4,24 - С

Нац. шкала- "Добре" - 4

Студент демонструє системні, досить повні знання з курсу іноземно філології. Логічно, чі тко, зв'язно викладає основні положення теорії, дає релевантні дефініції лінгвістичних понять, їх функцій, проте допускаються несуттєві неточності, які студент вільно усуває , відповідаючи на зауваження члена екзаменаційно комісії, зазначає прізвища науковців, намагається самостійно аналізувати смислові, структурні зв'язки між мовними явищами, хоча з несуттєвими неточностями, робить загалом правильні висновки, ілюструє теоретичн положення прикладами. У мовленні допускаються 3-6 незначні фонетичні і граматичні помилки за умови їх самостійного виправлення.

ECTS - 3,25...3,74 - D

Нац. шкала- "Задовільно" - 3

Студент демонструє основні, достатні знання з курсу іноземно філології. Недостатньо логі чно, чітко, зв'язно викладає основні положення теорії, дає основні дефініції лінгвістичних понять, але допускає фактичні та змістові помилки, як частково усуває , відповідаючи на зауваження члена екзаменаційної комісії, зазначає деякі прізвища науковців, робить окремі висновки, ілюструє деякі теоретичні положення прикладами. У мовленні допускаються 6-8 фонетичних і граматичних помилок.

ECTS - 3,0...3,24 - E

Нац. шкала - "Задовільно" - 3

Студент демонструє поверхові, часткові знання з курсу іноземної філології. Зазнає труднощів з логічним, чітким, зв'язним викладенням основних положень теорії, намагає ться дати основні дефініції лінгвістичних понять, але допускає фактичні та змістові помилки, як не може усунути, намагається робити окремі висновки, проте відповідь недостатньо осмислена. У мовленні допускаються 8-10 типових фонетичних і граматичних помилок.

ECTS - 2,5...2,99 - FX

Нац. шкала- "Незадовільно" - 2

Студент демонструє фрагментарні знання з курсу іноземної філології. Не може чітко викласти основні положення теорії, не знає основні дефініції лінгвістичних понять. У мовленні робить серйозні (більше, ніж 10) фонетичні та граматичні помилки. За умови додаткової самостійно роботи над матеріалом курсу можливе підвищення якості виконання завдань.

ECTS - 2,0...2,49 - F

Нац. шкала- "Незадовільно" - 2

Студент не має навіть фрагментарних знань з курсу іноземної філології, потребує повторного вивчення курсу.