Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Програма ДЕК наша.doc
Скачиваний:
19
Добавлен:
02.09.2019
Размер:
372.74 Кб
Скачать

Міністерство освіти інауки, молоді та спорту україни

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ПЕДАГОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ІМЕНІ ВОЛОДИМИРА ВИННИЧЕНКА

Програма

ДЕРЖАВНОГО ЕКЗАМЕНУ

з англійської мови та іноземної філології

і методики викладання англійської мови

для студентів факультету іноземних мов

спеціальності 6.030302 Філологія*.

Мова і література (англійська)

Кіровоград – 2011

Програма державного екзамену з англійської мови з методикою її викладання (для бакалаврів денної та заочної форми навчання) / Упорядники: ……………… – Кіровоград, 2011. - 25с.

Програма містить пояснювальну записку, вимоги до студентів на державному екзамені, структуру і зміст державного екзамену, критерії оцінювання державного екзамену, основні положення теорії та практики мови, методики викладання англійської/німецької мови, перелік теоретичних і практичних питань, які виносяться на комплексний державний екзамен, а також список літератури для підготовки до комплексного державного екзамену.

Затверджено на засіданні методичної ради

факультету іноземних мов

протокол № .. від … 2011 р.

Пояснювальна записка

Розвиток освіти в Україні визначається у загальному контексті Європейської інтеграції з орієнтацією на фундаментальні цінності загальносвітової культури, реалізацією положень Болонської декларації в системі вищої освіти і науки. У світлі окресленої орієнтації кваліфікаційний екзамен з англійської мови передбачає знання з таких теоретичних дисциплін: “Теоретична фонетика англійської/німецької мови”, “Теоретична граматика англійської/німецької мови”, “Лексикологія англійської/німецької мови”, “Історія англійської /німецької мови”, “Стилістика англійської/німецької мови”.

Державний екзамен — це один з елементів атестації студентів, що відбувається після завершення навчання в університеті на освітньо- кваліфікаційному рівні бакалавр для визначення фактичної відповідності рівня освітньої підготовки студентів вимогам кваліфікаційної характеристики. При розробці програми державного екзамену було враховано вимоги освітньо-кваліфікаційної характеристики фахівця рівня бакалавр зі спеціальності 6.030302 Філологія* Мова та література (англійська/німецька), зміст затверджених навчальних та робочих програм з практичного і теоретичного курсу англійської/німецької мови, а також методики викладання англійської/німецької мови у молодшій та середній школі.

Екзаменаційна картка до державного іспиту з “Англійської/німецької мови та іноземної філології та методики викладання англійської/німецької мови ” включає чотири завдання:

  1. Читання, переклад з оригінального тексту різних жанрів та аналіз стилістичний аналіз оповідання/тексту за відповідною схемою;

  2. Відповідь на питання одного з теоретичних курсів англійської/німецької мови;

  3. Відповідь на питання з методики викладання англійської/німецької мови у молодшій і середній школі;

  4. Непідготовлена монологічна розповідь за запропонованою темою.

Теоретична підготовка студента потребує знання основ теорії мови, структури та системи мови, правил та закономірностей її функціонування в процесі комунікації.

Розкриття питання з теорії мови передбачає змістовну, логічну, чітку, зв'язну, виразну відповідь студента на теоретичне питання, вміння показати смислові, структурні, загальні та відмінні особливості мовних явищ, ілюстрацію своєї відповіді прикладами.

Відповідь має продемонструвати вільне володіння іноземною мовою, а також здатність та готовність студента реалізувати отриманні знання з теорії мови у своїй практичній діяльності.