Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КПУ2.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
1.57 Mб
Скачать

272 Глава VI

Центральна виборча комісія не пізніш як на п'ятий день з дня встановлення результатів виборів офіційно оприлюднює ре­зультати виборів депутатів у газетах «Голос України» та «Уря­довий кур'єр». Список обраних депутатів публікується із зазна­ченням в алфавітному порядку їх прізвища, імені, по батькові, року народження, освіти, посади (заняття), місця роботи, місця проживання, партійності, суб'єкта висування.

Офіційне оприлюднення Центральною виборчою комісією результатів виборів депутатів є підставою для звільнення з ро­боти (посади), не сумісної з депутатським мандатом, та прий­няття рішення про припинення дії іншого представницького мандата особи, обраної депутатом.

Партії (партії, що входили до блоків), виборчі списки яких отримали три і більше відсотків голосів виборців, які взяли участь у голосуванні, отримують право на відшкодування за рахунок Державного бюджету України витрат, пов'язаних із фінансуван­ням своєї передвиборної агітації, у розмірі фактично здійснених витрат, але не більше ста тисяч розмірів мінімальних заробітних плат для кожної партії (блоку).

Підставою для відмови у відшкодуванні партії (партіям, що входили до блоків) витрат, пов'язаних з фінансуванням її пе­редвиборної агітації, є виявлення Центральною виборчою комі­сією під час перевірки відомостей, що містяться у фінансовому звіті про надходження та використання коштів виборчого фон­ду партії (блоку), фактів, що свідчать про порушення партією (блоком) установлених Законом вимог до порядку формування виборчого фонду партії (блоку) або про використання коштів виборчого фонду партії (блоку) на цілі, не пов'язані з передви­борною агітацією.

Рішення Центральної виборчої комісії про відмову у від­шкодуванні витрат партії (партіям, що входили до блоків), по­в'язаних з фінансуванням її передвиборної агітації, може бути оскаржене до суду.

Особа, обрана депутатом, для її реєстрації народним депута­том України зобов'язана подати до Центральної виборчої комі­сії не пізніш як на двадцятий день з дня офіційного оприлюд­нення результатів виборів депутатів документ про її звільнення з роботи (посади), не сумісної з депутатським мандатом, та (або)

Форми безпосередньої демократії (прямого народовладдя) 273

копію зареєстрованої заяви про припинення дії іншого представ­ницького мандата, поданої до відповідної ради.

У разі звернення особи, обраної депутатом, до Центральної ииборчої комісії про наявність поважних причин, які перешко­джають виконанню нею зазначених вимог, Центральна виборча комісія може прийняти рішення про визнання цих причин по­важними і встановити інший строк виконання зазначених вимог ,\Сю про відмову у визнанні цих причин поважними.

При отриманні згаданих вище документів Центральна ви­борча комісія приймає рішення про реєстрацію обраної особи народним депутатом України.

У разі невиконання особою, обраною депутатом, у встанов­лені строки зазначених вимог Центральна виборча комісія прий­має рішення про визнання її такою, яка відмовилася від депу­татського мандата, та визнає обраним депутатом наступного за черговістю кандидата у депутати у виборчому списку відповід­ної партії (блоку).

Особі, зареєстрованій народним депутатом України, Цент­ральна виборча комісія не пізніш як на сьомий день з дня її реєстрації видає тимчасове посвідчення народного депутата Украї­ни встановленого нею зразка.

Рішення Центральної виборчої комісії про реєстрацію депу­тата та тимчасове посвідчення народного депутата України є підставою для складення обраною особою присяги народного депутата України.

Центральна виборча комісія не пізніш як на сьомий день після складення народним депутатом України присяги видає йому посвідчення народного депутата України та нагрудний знак установленого нею зразка.

У разі дострокового припинення повноважень народного де­путата України на підставах і в порядку, передбачених Консти­туцією України і законами України, за рішенням Центральної ииборчої комісії обраним депутатом визнається наступний за черговістю кандидат у депутати у виборчому списку відповід­ної партії (блоку). Якщо черговість для отримання депутатсько­го мандата вичерпана, депутатський мандат залишається вакант­ним до проведення чергових або позачергових виборів.

Партія (блок), яка висувала кандидатів у депутати, включе­них до її виборчого списку, що взяв участь у розподілі депутат-

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]