Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Mитна справа. Дубініна А.А. Підручник. 2010..pdf
Скачиваний:
123
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
4.5 Mб
Скачать

Дубініна А. А., Сорокіна С. В., Зельніченко О. І. МИТНА СПРАВА

України застосовується до багатьох митних режимів. Іноземні товари можуть знаходитись на митній території України обмежений термін часу, після чого вони повинні бути замовлені у митному режимі імпорту або вивезені з митної території України у відповідності з іншими митними режимами. Ця вимога також характерна до митних режимів митного ліцензійного складу (у випадку якщо товари, які зберігаються на митному ліцензійному складі призначені до вивозу з митній території України у відповідності з митним режимом експорту), магазину безмитної торгівлі, тимчасового вивозу, реекспорту.

У межах одного митного режиму можуть встановлюватися вимоги, умови, обмеження не тільки загального характеру, але і ті, які відносяться до певних видів товарів. Так, умовою митного режиму імпорту є додержання порядку маркування певних підакцизних товарів. Товари, які розташовані під митним режимом митного ліцензійного складу та призначені для вивозу у відповідності з митним режимом експорту, повинні бути вивезені не пізніше трьох місяців з моменту їх розташування під митним режимом митного ліцензійного складу.

Розташовуючи товари під певним митним режимом, особа яка переміщує товари, повинна дотримуватися усіх встановлених законодавством обмежень та вимог.

2.1.3. Пільги за митними режимами

Митний режим має складну правову природу та поєднує у собі елементи адміністративно-правового та фінансово-правового регулювання. Було б нелогічно з боку законодавства встановлювати однакові розміри митних платежів стосовно митного режиму випуску у вільний обіг, який дозволяє повну свободу володіння, використання та розпорядження ввезеними товарами та інших митних режимів, у яких товари знаходяться у певних умовах та до них використовуються певні обмеження та вимоги. Різний об’єм свободи при використанні митних режимів обумовлює застосування різного режиму обкладання митними платежами та іншими видами податків: якщо умовою митного режиму імпорт є сплата усіх митних платежів, то інші митні режими мають певні пільги у відношенні ввезених (вивезених) товарів.

Однак, як було зазначено раніше, треба пам’ятати, що усі митні платежі можна поділити на дві групи:

62

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]