Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Vidpovidi_do_ispitu_z_BOIT_1_trimestr_1_8.docx
Скачиваний:
121
Добавлен:
23.03.2015
Размер:
3.24 Mб
Скачать

78.Умовне форматування

Умовне форматування допомагає візуально відповідати на певні запитання стосовно даних. Умовне форматування можна застосувати до діапазону клітинок, таблиці Microsoft Excel або звіту зведеної таблиці. Якщо умовне форматування використовується у звіті зведеної таблиці, слід знати про суттєві відмінності в його використанні.

Умовне форматування допомагає знайти відповіді на подібні запитання, даючи змогу легко виділяти потрібні вам клітинки або діапазони клітинок, привертаючи увагу до нестандартних значень і візуалізуючи дані за допомогою гістограм, колірних шкал і наборів піктограм. Умовний формат змінює вигляд діапазону клітинки на основі умов (критеріїв). Якщо умова виконується, діапазон клітинок форматується на основі цієї умови; в іншому разі форматування на основі вказаної умови не відбувається.

Ви можете сортувати й фільтрувати дані за форматом, зокрема за кольором клітинок і шрифту, як для клітинок, відформатованих вручну, так і для клітинок з умовним форматуванням.

Умовне форматування для звіту зведеної таблиці

  • Якщо змінити макет звіту зведеної таблиці за допомогою фільтрування, приховування рівнів, згортання й розгортання рівнів або переміщення поля, умовне форматування зберігатиметься, доки не видалено поля в базових даних.

  • Область умовного форматування для полів в області значень може базуватися на ієрархії даних і визначається всіма видимими дочірніми елементами (наступний нижчий рівень в ієрархії) батьківського елемента (наступний вищий рівень в ієрархії) у рядках для одного чи кількох стовпців або у стовпцях для одного чи кількох рядків.

  • Існують три методи визначення області умовного форматування полів в області значень: за виділенням, за відповідним полем і за полем значення.

Швидке форматування

    1. Виділіть одну або кілька клітинок у діапазоні, таблиці або звіті зведеної таблиці.

    2. На вкладці Основне у групі Стилі клацніть стрілку поруч з елементом Умовне форматування і виберіть пункт Кольорові шкали.

    1. Виберіть двоколірну шкалу.

Розширене форматування

      1. Виділіть одну або кілька клітинок у діапазоні, таблиці або звіті зведеної таблиці.

      2. На вкладці Основне у групі Стилі клацніть стрілку поруч з елементом Умовне форматування і виберіть пункт Керування правилами.

Відобразиться діалогове вікно Диспетчер правил умовного форматування.

      1. Виконайте одну з таких дій:

  • Щоб додати умовний формат, виберіть команду Створити правило.

Відобразиться діалогове вікно Нове правило форматування.

  • Щоб змінити умовний формат, виконайте такі дії:

  1. Упевніться, що у списку Відображати правила форматування для вибрано відповідний аркуш, таблицю або звіт зведеної таблиці.

  2. Якщо потрібно змінити діапазон клітинок, у полі Застосовуєтьсядо натисніть кнопку

Згорнути діалогове вікно , щоб тимчасово приховати діалогове вікно, виділіть на аркуші новий діапазон клітинок, а потім натисніть кнопку Розгорнути діалогове вікно .

  1. Виберіть правило та натисніть кнопку Редагувати правило.

Відобразиться діалогове вікно Редагувати правило форматування.

4) У розділі Застосувати правило до, щоб за потреби змінити область для полів в області значень звіту зведеної таблиці за:

  • виділенням, виберіть пункт Виділених клітинок;

  • всіма клітинками для певного підпису значення, виберіть пункт Усіх клітинок, які відображають значення <значення>;

  • всіма клітинками для певного підпису значення, за винятком проміжних і загальних підсумків, виберіть пункт Усіх клітинок, які відображають значення <значення> для <рядок>.

5) У розділі Виберіть тип правила: виберіть пункт Форматувати всі клітинки на основі їхніх значень (за промовчанням).

6) У розділі Редагувати опис правила в полі списку Стиль формату виберіть пункт Двоколірна шкала.

7)Щоб вибрати тип у полі Тип для Мінімального значення та Максимального значення, виконайте одну з таких дій:

  • Форматування найнижчих і найвищих значень Виберіть пункти Найменше значення і Найбільше значення.

  • У цьому разі не потрібно вводити Мінімальне і Максимальне Значення.

  • Форматування значення числа, дати або часу Виберіть пункт Числовий і введіть Мінімальне і Максимальне Значення.

  • Форматування процентного значення Виберіть пункт Відсоток і введіть Мінімальне і Максимальне Значення.

  • Припустимі значення: від 0 (нуля) до 100. Не вводьте знак відсотка.

  • Використовуйте процентне значення, якщо потрібно пропорційно візуалізувати всі значення, оскільки розподіл значень є пропорційним.

  • Форматування процентилю Виберіть пункт Процентиль і введіть Мінімальне і Максимальне Значення.

  • Припустимі процентилі: від 0 (нуля) до 100.

  • Використовуйте процентилі, якщо потрібно візуалізувати групу найвищих значень (наприклад, процентиль верхніх 20ти значень) у пропорції одноколірної градації, а також групу низьких значень (наприклад, процентиль нижніх 20ти значень) у іншій пропорції одноколірної градації, оскільки їх представлено крайніми значеннями, які можуть спричинити асиметрію у візуалізації даних.

  • Форматування результату формули Виберіть пункт Формула та введіть Мінімальне значення й Максимальне значення.

  • Формула має повертати значення числа, дати або часу. Вона має починатися знаком рівності (=). Неприпустимі формули унеможливлюють застосування форматування. Рекомендовано перевірити формулу, щоб переконатися, що вона не повертає значення помилки.

    • Нотатки

      • Переконайтеся, що Мінімальне значення менше за Максимальне значення.

      • Для мінімального значення та максимального значення можна вибрати різні типи. Наприклад, для мінімального значення можна вибрати числовий тип, а для максимального значення — відсотковий..

8) Щоб вибрати для шкали кольорів значення Мінімальне і Максимальне, виберіть для кожного з них розділ Колір, після чого вкажіть колір.

Якщо потрібно вибрати додаткові кольори або створити власний колір, виберіть пункт Інші кольори. Вибрану шкалу кольорів буде відображено в полі Попередній перегляд.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]