Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Vidpovidi_do_ispitu_z_BOIT_1_trimestr_1_8.docx
Скачиваний:
121
Добавлен:
23.03.2015
Размер:
3.24 Mб
Скачать

30. Архіватори, функції, призначення.

Архівний файл — це файл або група файлів, записаних у стисненому вигляді в єдиний файл, з якого їх можна добути у початковому вигляді.

Основними можливостями сучасних архіваторів є: занесення цілих груп файлів та підкаталогів в архів, поновлення архіву, перегляд файлів в архіві, вилучення файлів з архіву, захист файлів від несанкціонованого доступу, перевірка цілісності архіву, створення багатотомних та саморозархівовних архівів та ін. Сучасні архіватори дозволяють економити від 20 до 90% дискового простору.

Архівація файлів в ОС Windows

Програми архівування файлів (архіватори) служать для стиснення файлів, що дозволяє зберігати їх на менших дискових обсягах. Розглянемо роботу з програмою-архіватором на прикладі програми WinRAR.

Для роботи з архіватором потрібно відкрити вікно програми WinRAR (Пуск \Програми \підменюWinRAR \команда WinRAR). Далі у списку, що випадає вибрати потрібну папку. Її вміст відобразиться у полі вікна програми

Розархівація файлів

Ця операція виконується за допомогою командиИзвлечь из выделенных архивов меню Команды. Перед її виконанням необхідно у списку, що випадає вибрати папку з потрібним архівом і виділити файл архіву у полі вікна програми. Після виконання команди з’явиться діалогове вікно у якому потрібно вказати шлях для розміщення файлів, які розархівовуються, а також параметрирозархівації.

33.Стрічка вікнаWord2010. Налаштування стрічки. Налаштування стрічки

Враховуючи таку кількість налаштувань, в параметрах додатків Office 2010 з'явилася окрема група для настройки стрічки. Щоб відобразити її, клацніть Файл – Параметри – Налаштування стрічки.

У фінальній версії Office 2010, на відміну від Beta, вже включена за замовчуванням вкладка "Розробник", на якій зосереджений доступ до макросів, надбудов, захисту документа та управління шаблонами.

Настроювання стрічки

Вкладки

За замовчуванням у вікні відображається вісім постійних вкладок: Файл, Головна, Вставка, Розмітка сторінки, Посилання, Розсилка, Рецензування, Вид.

Для переходу до потрібної вкладки досить клацнути по її назві (імені).

Кожна вкладка пов’язана з видом виконуваного дії. Наприклад, вкладка Головна, яка відкривається за замовчуванням після запуску, містить елементи, які можуть знадобитися на початковому етапі роботи, коли необхідно набрати, відредагувати й відформатувати текст. Вкладка Розмітка сторінки призначена для встановлення параметрів сторінок документів. Вкладка Вставка призначена для вставки в документи різних об’єктів. І так далі.

Крім того, можна відобразити ще одну постійну вкладку: Розробник.

Клацніть правою кнопкою миші в будь-якому місці стрічки (див. рис. 1.2).

У контекстному меню виберіть команду Налаштування стрічки.

У категорії Налаштування стрічки вікна Параметри Word (див. рис. 1.9) встановіть прапорець цієї вкладки.

На вкладці Розробник зібрані засоби створення макросів і форм, а також функції для роботи з XML.

Стандартний набір вкладок змінюється при переході з режиму створення документа в інший режим, наприклад, Видалення фону (рис. 1.11).

34

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]