Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Vidpovidi_do_ispitu_z_BOIT_1_trimestr_1_8.docx
Скачиваний:
121
Добавлен:
23.03.2015
Размер:
3.24 Mб
Скачать

25.Вікна дисків і папок у Windows 7. Explorer, функції.

Файл – це елемент, який містить інформацію: текст, зображення або музику. Відкритий файл може бути дуже схожим на звичайний текстовий документ або зображення, які можна побачити на столі чи в шухляді. На комп’ютері файли представлені піктограмами; це дає можливість легко розпізнавати тип файлу за виглядом його піктограми.

Компонент вікна

  1. Область навігації

  2. Кнопки «Назад» і «Вперед»

  3. Панель інструментів

  4. Рядок адреси

  5. Область бібліотек

  6. Заголовки стовпців

  7. Список файлів

  8. Поле пошуку

  9. Область відомостей

  10. Область перегляду

Internet Explorer

Для просмотра всевозможных веб-ресурсов в сети Интернет используются специальные программы, называемые браузерами. Чтобы начать наслаждаться всеми возможностями глобальной паутины, а так же повысить собственную продуктивность работы в сети, давайте познакомимся с основными принципами функционирования браузеров на примере веб-обозревателя Internet Explorer.

Internet Explorer (IE)  - это одно из самых известных приложений для серфинга по сети, разработанное компанией Microsoft, и тот факт, что эта программа поставляется вместе с системой Windows, дает ей возможность уже многие годы сохранять высокую популярность среди пользователей.

26. Діалогові вікна у Windows 7.

Діалогові вікна Діалогові вікна з'являються на екрані після виконання команди, назва якої має в кінці «.. ». Діалогове вікно має свій формат, розміри його не змінюються, нема кнопки «згорнути» на панелі задач. Кожне діалогове вікно має кнопки «ОК», щоб ввести встановлені параметри, і «Отмена», щоб їх відмінити. Діалогові вікна використовуються для налагодження програми, у випадку конфліктної ситуації, для введення додаткових параметрів, які уточнюють команду тощо. Елементи діалогового вікна:

Вкладка допомагає відкрити потрібну сторінку діалогового вікна (див. «Отступьі и интервальї» та «Положение на странице»), для цього досить клацнути на потрібній кнопці. Кнопка команди має прямокутну форму з назвою дії, яка виконується при клацанні мишею на кнопці.

Поле має вигляд рамки з назвою, у рамку записують потрібний текст або команду. Поле із списком. У полі знаходиться поточне значення і справа кнопка , при клацанні на якій відкривається перелік можливих параметрів (див. відкритий список «Межстрочный:»). Список може бути великим, тоді видно лише його частину, і праворуч з'являється смуга прокрутки з бігунком для пересування вздовж списку.

Лічильник має у полі поточне значення і кнопки (див. «отступ» «Слева:», «Справа:» тощо), при натисканні на відповідну кнопку значення параметра у вікні можна збільшити або зменшити до потрібного. Прапорець має вигляд одного квадратного віконця з назвою параметра поруч. Для прийняття рішення треба клацнути у віконці, щоб була "галочка” , якщо ні - клацнути, щоб воно було чисте. Перемикач має вигляд групи із двох або більше круглих віконець з назвами параметрів поруч. Щоб вибрати потрібний параметр, треба клацнути у відповідному одному віконці із групи, щоб зробилася крапка, інші віконця залишаються чистими. Приклади діалогових вікон Щоб взнати загальні властивості файла, папки або ярлика, треба встановити курсор миші на відповідну піктограму і викликати контекстне меню, у якому виконати команду «Свойства». В діалоговому вікні, що відкриється, клацнути на вкладці «Общие». До загальних властивостей відносяться: • Зображення піктограми, назва об'єкта. • Шлях до файла (папки, ярлика). • Об'єм і зміст (для папки). • Дата створення (редагування) та інші. Вкладка «Устройства» містить відомості про пристрої, що входять до складу обчислювальної системи. Для одержання більш детальних відомостей, треба клацнути на знаку «+» проти відповідного пристрою.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]