Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Vidpovidi_do_ispitu_z_BOIT_1_trimestr_1_8.docx
Скачиваний:
121
Добавлен:
23.03.2015
Размер:
3.24 Mб
Скачать

Використання клавіші Alt у вікні Word 2010. Контексні вкладки

Підказки клавіш замінюють сполучення клавіш у програмі Word 2010. Натисніть клавішу ALT, щоб відобразилися підказки клавіш для всіх вкладок стрічки, а потім натисніть підказку клавіші для вкладки, яку потрібно відкрити.

Цей розділ призначено для тих, хто часто користується клавіатурою. Вам слід знати, що із введенням стрічки до сполучень клавіш було внесено деякі зміни.

По-перше, не хвилюйтеся. Сполучення клавіш, що починаються із клавіші CTRL (наприклад, CTRL+C для копіювання або CTRL+ALT+1 для застосування заголовка 1), залишаються такі самі, як і в попередніх версіях програми Word.

Проте структура стрічки передбачає нові сполучення клавіш. Ця зміна надає дві великі переваги над попередніми версіями:

сполучення клавіш для кожної окремої кнопки на стрічці;

сполучення клавіш із меншою кількістю клавіш.

Нові сполучення клавіш також мають нову назву – підказки клавіш. Натисніть клавішу ALT, щоб відобразити підказки клавіш для всіх вкладок стрічки та команд панелі швидкого доступу.

Після цього можна натиснути підказку клавіші для вкладки, яку потрібно відобразити. Наприклад, щоб відкрити вкладку Основне, натисніть клавішу "Е", як показано тут. Відобразяться всі підказки клавіш для команд на цій вкладці. Потім можна натиснути підказку клавіші для потрібної команди.

Сполучення клавіш для команд подання Backstage приблизно такі самі, які раніше використовувалися для команд меню Файл. Наприклад, щоб відкрити вкладку "Файл", натисніть сполучення клавіш ALT+Ф; щоб відкрити діалогове вікно Збереження документа, натисніть ALT+Ф+Г; щоб відкрити діалогове вікно Друк, натисніть ALT+Ф+Р.

Примітка

Як і раніше, можна використовувати сполучення клавіш, які починаються з ALT+, для доступу до меню й команд із попередніх версій програми Word. Проте, оскільки меню недоступні в попередньому вигляді, екранні нагадування букв не відображаються, тому потрібно знати всі сполучення клавіш для їх використання.

40. Команда створення нового документа Word 2010. Шаблони у Word 2010.

Щоб почати роботу із простим документом Microsoft Word 2010, потрібно лише відкрити новий документ і почати вводити дані.

Або, якщо потрібно створити конкретний тип документа, наприклад бізнес-план або резюме, можна зекономити час, почавши працювати із шаблоном.

Стрілка, що вказує на вкладку ''Файл'' у програмі Word

Створення нового документа Word 2010

  • Відкрийте вкладку Файл.

  • Натисніть кнопку Створити.

  • Двічі клацніть шаблон Новий документ.

Шаблони

Сайт шаблонів Office.com пропонує шаблони для багатьох типів документів, зокрема резюме, супровідних листів, бізнес-планів, візиток і документів у стилі APA.

Відкрийте вкладку Файл.

Натисніть кнопку Створити.

У розділі Наявні шаблони виконайте одну з таких дій.

Натисніть кнопку Зразки шаблонів, щоб вибрати шаблони, наявні на комп’ютері.

Виберіть одне з посилань у розділі Office.com.

ПРИМІТКА   Щоб завантажити шаблон із розділу Office.com, необхідне підключення до Інтернету.

Двічі клацніть потрібний шаблон.

Збереження та повторне використання шаблонів

Під час внесення змін до завантаженого шаблону його можна зберегти на комп’ютері для повторного використання. Щоб легко знаходити всі настроювані шаблони, виберіть команду Мої шаблони в діалоговому вікні Створення документа. Щоб зберегти шаблон у папці ''Мої шаблони'', виконайте зазначені нижче дії.

Відкрийте вкладку Файл.

Натисніть кнопку Зберегти як.

У діалоговому вікні Збереження документа натисніть кнопку Шаблони.

У списку Тип файлу виберіть пункт Шаблон Word.

Введіть ім’я шаблону в полі Ім’я файлу та натисніть кнопку Зберегти.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]