Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Vidpovidi_do_ispitu_z_BOIT_1_trimestr_1_8.docx
Скачиваний:
121
Добавлен:
23.03.2015
Размер:
3.24 Mб
Скачать

46. Створення фону сторінки у Word 2010 - типи заливок.

Типи заливок: 1)«Подложка», 2)«Цвет страницы» , 3)«Границы страницы»

1)У Word 2010 з’явилася можливість додавати підкладку на сторінки. В якості підкладки можна використати текст або малюнок. Для цього треба натиснути кнопку вкладки «Разметка страницы – Фон страницы – Подложка» і вибрати необхідну підкладку. Якщо не підійшла жодна із запропонованих підкладок, можна створити свою. Для цього призначений пункт «Настраиваемая подложка».

Для створення текстової підкладки потрібно встановити перемикач в положення Текст, ввести потрібний текст, настроїти необхідні параметри: мова, шрифт, колір і розташування напису, прозорість.

Для створення графічної підкладки потрібно встановити перемикач в положення «Рисунок» – кнопка «». Потім вказати місце розміщення потрібного файлу зображення.

За бажанням можна відредагувати представлені в галереї стандартні підкладки. Для цього потрібно клацнути на вибраному варіанті правою кнопкою миші та вибрати команду «Изменить свойства». Видалити підкладку з галереї можна за допомогою пункту «Удалить подложку».

2) Кнопка Цвет страницы вкладки Разметка страницы – Фон страницы дозволяє встановити практично будь-який колір для сторінки. Також тут можна вибрати і спосіб заливки фону сторінки (градієнтна, візерунком, текстурна). Або ж вибрати будь-яке зображення для фону сторінки.

3) Кнопка Границы страниц вкладки Разметка страницы – Фон страницы встановлює видимими друкарські межі сторінки і допомагає задати необхідний вид обрамлення сторінки межами.

47.Вкладка Вставка у Word 2010. Створення титульних сторінок.

Дана вкладка пропонує користувачеві текстового процесора Microsoft Word інструменти для вставки різних об'єктів у зміст документа.

Перша група елементів управління називається Сторінки ( Pages) . Вона містить кнопки , які дозволяють вставити у зміст документа сторінки з особливим форматуванням , порожні сторінки або ж відокремити одну сторінку від іншої розривом.

Друга група елементів , Таблиці ( Tables ) , містить всього одну кнопку - Таблиця ( Table) . Ця кнопка дозволяє вставити в документ таблицю потрібного розміру , додати до сторінці підпис , імпортувати таблицю з редактора таблиць Microsoft Excel.

Наступна група елементів , Ілюстрації ( Illustrations ) , містить шість кнопок. Кожна з них дозволяє вставити в зміст документа один з видів ілюстрацій.

Наступна група Посилання ( Links) . У ній розташовуються функції , що забезпечують побудову зв'язків між об'єктами одного або декількох документів.

Група елементів управління Колонтитули (Header & Footer ) дозволяє вставити в документ верхній і нижній колонтитули , задати нумерацію сторінок , а також налаштувати відображення і тих і інших елементів.

Група елементів управління Текст (Text ) доповнює вкладку Головна (Home ) , допомагаючи вам використовувати різні текстові об'єкти і прикраси. Так , кнопки , розташовані в цій групі елементів , дозволяють вставити буквицу в текст , анімований і прикрашений текст WordArt , додати рядок підпису , об'єкт , дату і час редагування.

Остання група елементів управління вкладки Вставка ( Insert) називається Символи ( Symbols ) і дозволяє вставити в документ різні символи ( символи друкарні , арабську в'язь , специфічні букви алфавітів народів світу , знаки таблиці СІ та інші рідко використовувані символи ) , а також використовувати вбудований в текстовий процесор Microsoft Word редактор формул .

Додавання титульної сторінки

Програма Microsoft Word 2010 пропонує колекцію зручних готових титульних сторінок. Виберіть титульну сторінку та замініть зразок власним текстом.

Титульні сторінки вставляються за промовчанням на початку документа, незалежно від розташування курсору.

1.На вкладці Вставлення у групі Сторінки клацніть Титульна сторінка.

2.Виберіть макет титульної сторінки з колекції.

Після вставлення титульної сторінки можна замінити зразок власним текстом.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]