Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Vidpovidi_do_ispitu_z_BOIT_1_trimestr_1_8.docx
Скачиваний:
121
Добавлен:
23.03.2015
Размер:
3.24 Mб
Скачать

41. Друк і попередній перегляд документа у Word 2010

Попередній перегляд і друк файлу

У програмах системи Microsoft Office 2010 тепер можна переглядати та друкувати файли Office в одному розташуванні – на вкладці Друк області «Подання Microsoft Office Backstage».

 УВАГА!   Відомості про драйвери та виправлення неполадок принтера див. у таких джерелах:

  • інструкція з експлуатації принтера;

  • веб-сайт виробника принтера;

  • спільноти Microsoft Office;

  • стаття Windows: Друк на сторінці довідки та інструкцій.

Word

У першому розділі на вкладці Друк автоматично відображаються властивості принтера за промовчанням, а у другому розділі автоматично відображається попередній перегляд документа.

  1. На вкладці Файл виберіть пункт Друк.

 ПОРАДА   Щоб повернутися до документа та внести зміни, перш ніж надрукувати файл, перейдіть на вкладку Файл.

  1. Якщо властивості принтера та документ відповідають вашим потребам, натисніть кнопку Друк.

 ПРИМІТКА   Щоб змінити властивості принтера, під назвою принтера виберіть пункт Властивості принтера.

42. Форматування документа у Word 2010.Рівні форматування

Форматування документа. Це поняття означає надання документу такого вигляду, який відповідає певним вимогам користувача. Розрізняють пряме форматування і форматування з використанням стилів. Пряме форматування виконують за допомогою команд Головного меню Формат та кнопок панелі інструментів Форматирование:

Розрізняють такі основні рівні форматування:

  • форматування символів;

  • форматування абзаців;

  • форматування сторінок;

  • форматування розділів.

Найменшим елементом документа, що можна відформатувати, є символ. При форматуваннi символа будь-які типи форматування будуть застосовуватися до всіх символів виділеної частини тексту чи до всіх символів, що будуть введені після визначення типу форматування. Це приклад то-го, коли ви форматуєте символ, і навіть не підозрюючи, виділяєте речення і після цього клацаєте мишкою на кнопці Полужирный на панелi інструментів форматування, щоб текст був набраний напівжирним шрифтом. Форматування символу часто використовується для виділення слова чи групи слів.

Наступним елементом документа, до якого можна застосувати форматування, є абзац. При форматуванні абзацу текст від одного маркера кінця абзацу до іншого буде поданий одним типом форматування. Маркери кінця абзацу з'являються при натисканні клавіші <Еnter>. Якщо ви на-тиснете клавішу <Еnter>, наберете сім рядків і після цього знову натис-нете клавішу <Еnter>, то ці сім рядків тексту і будуть одним абзацем. Після виділення певного абзацу його можна відформатувати по-іншому, наприклад, змінити тип вирівнювання чи міжрядковий iнтервал.

Оскільки абзаци складаються із символів, форматування абзаца і символа легко переплутати. Можливо, простіше буде разібратися в цьому, якщо ви запам'ятаєте, що форматування абзацу застосовується до рядків, оскільки абзац з них складається. При форматуванні абзацу встановлюються: тип вирівнювання рядків, відстань між рядками, відступи в рядках і обрамлення навколо абзацу.

Наступним елементом, до якого застосовується форматування, є сторінка. Форматуючи сторінку, ви визначаєте її зовнішній вигляд. Форматування сторінки передбачає визначення її розміру, розмірів полів і встановлення табуляції за замовчуванням.

Форматування розділу застосовується до цілих розділів документа. (Документ може складатися з одного чи кількох розділів.) При форматуванні розділу документа змінюються деякі аспекти форматування сторінок (наприклад, кількість колонок в цій частині документа, зовнішній вигляд верхнього та нижнього колонтитулів).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]