Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Vidpovidi_do_ispitu_z_BOIT_1_trimestr_1_8.docx
Скачиваний:
121
Добавлен:
23.03.2015
Размер:
3.24 Mб
Скачать

20. Структура типового вікна Windows 7.

Структура окна Windows.

  1. Содержимое окна – может быть различным в зависимости от назначения программы.

  2. Граница окна – чтобы изменить размер окна, нужно перетащить границу.

  3. Заголовок окна – содержит название программы. Чтобы переместить окно нужно навести мышь на заголовок и перетащить.

  4. Системная кнопка – открывает системное меню.

  5. Системное меню – служит для работы с окном.

  6. Кнопка Свернуть – сокращает размер окна до значка в панели задач. Чтобы восстановить окно, нужно щелкнуть по его значку в панели задач.

  7. Кнопка Развернуть – разворачивает окно на весь экран.

  8. Кнопка Восстановить – восстанавливает прежний размер и расположение окна.

  9. Кнопка Закрыть – закрывает программу: окно исчезает, программа завершает свою работу и освобождает память компьютера.

  10. Меню программы.

  11. Панель инструментов.

  12. Вертикальная полоса прокрутки – служит для перемещения информации в окне.

  13. Горизонтальная полоса прокрутки – служит для перемещения информации в окне.

  14. Бегунок.

  15. Статус-строка – отражает параметры и режим работы.

21. Типи меню Windows 7. Складові головного меню. Типы меню в Windows Главное меню (Пуск), контекстное меню (правая клавиша мыши), оконное меню (в различных окнах)

Головне (каскадне) меню операційної системи призначене для запуску програм і керування роботою комп'ютера. Його формує користувач і відкриває натисканням на кнопку "Пуск". Пункт Програми (Усі програми) призначений для запуску програм, що занесені в його підменю. Він також дає уявлення про наявні на комп'ютері програми. Будь-яку програму запускають так: знаходять у списку потрібну назву і клацають над нею лівою клавішею миші. Символ трикутника праворуч від назви означає, що це не програма, а папка, розкривши яку отримаємо підменю, в якому треба буде зробити вибір. Так утворюється каскад меню. Працюючи з каскадом, потрібно акуратно вести курсор миші в горизонтальному напрямку в рядку з назвою програми до символу трикутника, щоб відкрити чергове підменю. Якщо це не вдається відразу, слід набути відповідних навичок. Головне меню, і, зокрема, пункт "Програми" користувач може змінювати відповідно до своїх потреб.

Контекстное меню – это меню, которое появляется при щелчке правой кнопкой мыши на любом из объектов Windows. Из самого названия меню следует, что его содержание зависит от того, на каком объекте был выполнен щелчок.

Контекстное меню содержит команды, отвечающие за выполнение тех действий, которые могут быть применены к данному объекту.

22. Робота з вікнами Windows 7. Стиль Aero Робота з вікнами

Кожного разу, коли відкриваються програма, файл або папка, вони відображаються на екрані у прямокутнику або в рамці, що називається вікном(ось звідки отримала своє ім’я операційна система Windows , що означає «Вікна»). Оскільки вікна у Windows є скрізь, важливо вміти їх переміщати, змінювати розмір або просто закривати.

вікна завжди з’являються на робочому столі — у головній робочій області екрана. Крім того, більшість вікон мають однакові основні частини:

Частини типового вікна

  • Заголовок. Відображає ім’я документа та назву програми (або ім’я папки).

  • Кнопки «Згорнути», «Розгорнути» і «Закрити». Ці кнопки, відповідно, приховують вікно, розгортають його на весь екран і закривають його (докладніше далі).

  • Меню. Містить елементи, за допомогою яких можна працювати з програмою. Див. розділ Використання меню, кнопок, панелей і прапорців.

  • Смуга прокручування. Дозволяє прокручувати вміст вікна, щоб переглядати інформацію, якої наразі не видно.

  • Межі та кути. Потягнувши за них, можна змінити розмір вікна.

Інші вікна можуть містити додаткові кнопки, поля або панелі. Але всі вони зазвичай містять також вищезазначені основні частини.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]