Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
госы / ММ- ГОС / ММ. 90 вопросов..docx
Скачиваний:
226
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
4.59 Mб
Скачать

72. Система методів міжнародної маркетингової комунікації.

Міжнар марк комунікації - це відносини з приводу планування та виконання довгостр дій по встановленню і підтримці довго строковості та синхронності взаєморозуміння між вн і зовн середовищем фірми. Міжн марк комунікування- процес передачі інф-ції з метою просування товару та досягнення маркет цілей фірми на зар ринку. Методи міжнар маркет комунікації - сук способів та прийомів передачі інф про фірму чи товар з метою його просування на зовн ринку. Існує кілька класифікацій методів міжн. маркет. ком-й: 1) За хар-ром носіїв інф-ї (каналів передачі): безпосередні (людина- виставки, ярмарки, перс продажі, презентації, переговори, відрядження) та опосередковані (технічні) реклама, зв’язки з громад (public relations), упаковка, стимулювання продажів, дизайн товару, мерчандайзинг (merchandising), реклама в місцях продажу, телемаркетинг тощо. 2)BTL (below the line) (демонстрації, презентації,конференції, вечірки, лотереї конкурси,спонсорство, сувеніри, дизайн упаковки, оформлення друкованих матеріалів фірми, мерчандайзинг, інтернет)–ATL (above the line)(преса, радіо, телебачення, зовнішня реклама) 3) ФОССТИС – рос підхід– формування попиту та стимулювання збуту, а)ФОС – формування попиту (реклама, ПР, прямі продажі, прямий маркетинг) б) СТИС – стимулювання збуту (стимул продажів) 4) комплекс просування (Promotional mix) – амер підхід: 4 групи: а)реклама б) стимулювання збуту в) прямі продажі г) PR (Public relations).

73. Безпосередні та опосередковані методи міжнародної маркетингової комунікації: сутність, види та пріоритетні сфери застосування. Шпора

Методи міжнар маркет комунікації - сук способів та прийомів передачі інф про фірму чи товар з метою його просування на зовн ринку. За хар-ром носіїв інф-ї (каналів передачі) методи між нар маркет комунік поділ на 1.безпосередні (особисті) (людина- виставки, ярмарки, перс продажі, презентації, переговори, відрядження). Виставка (визнач Міжн бюро виставок) – це показ, яким би не була його назва, основна мета якого в просвіті публіки шляхом демонстрації засобів, що є в розпорядженні людства для задов потреб, а також з метою прогресу в одній або кількох сферах його дія-ті чи майб перспективі. Ярмарок (визн Спілки міжн ярмарків) – міжн ек виставка зразків, яка незал від його назви у відповідності зі звичаями країни, на тер якої вона проводиться, являє собою великий ринок товарі шир вжитку та обладнання, діє у встановлені терміни протягом обмеж часу в одному й тому самому місці і на якій експонентам дозволяється представляти зразки своєї продукції для укладання торгов угод у нац та міжн масштабах. Виставки та ярмарки –– це багатофункц метод комунікації. Презентація – офіційне представлення підпр-ва, проекту, продукції, товару цільовій аудиторій, проводиться як правило в межах міжн виставок, під час закордонних відряджень або під час ознайомлення гостей з фірмою. Критеріями високоякісної презентації є: точність, об’єктивність, повнота, релевантність, висока якість, зрозумілість та неупередженість. Переговори – безпосередні маркет.комунікування між партнерами з метою досягнення узгодженості відносно предмета переговорів, яка відповідає стратегічним чи тактичним цілям сторін. Відрядження – виконання працівниками службових завдань за кордоном. До особистих методів марк комунікації належать також перс продаж–– особистий метод марк ком, спрямований на здійснення купівлі в результаті індивідуальної роз’яснювальної, рекламної роботи продавця товару. Для експортерів – початківців особливо важливими є особисті методи. 2. опосередковані (технічні): реклама, зв’язки з громад (public relations), упаковка, стимулювання продажів, дизайн товару, мерчандайзинг (merchandising) або реклама в місцях продажу, телемаркетинг тощо. Реклама— відкрите інформ-ня фірмою потенційних покупців і спож-в про якість, переваги її тов чи послуг, а також про здобутки чи характерні риси самої фірми. Стимулювання продажу (sales promotion) — сук інстр та заходів, що стимулюють збут продукції шляхом пробудження у покупців або продавців матер заінтересованості: знижки; розпродаж; розповсюдження зразків продукції. Зв’язки з громадськістю (public relations) — система впливу фірми на потенц споживачів за допомогою паблиситі.

Соседние файлы в папке ММ- ГОС