Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ММФ_ШПОРА_159.docx
Скачиваний:
67
Добавлен:
21.05.2020
Размер:
939.82 Кб
Скачать

122. Правила формування резерву на керівні посади.

123. Визначення поняття ротації кадрів.

Ротація – це рух переміщення кадрів.

124. Види ротації кадрів в аптечній мережі.

Спіральна (горизонтальна) ротація - передбачає переміщення працівника на одному рівні посади.

Гвинтова (вертикальна) ротація - це переміщення працівника з підвищенням його на посаді.

Комбінована ротація (змішана) поєднує риси названих вище видів ротації. Прикладом такої ротації може служити ротація провізора-інтерна.

Крім того, по відношенню до системи “Фармацевтичні кадри" розрізняють внутрішню ротацію - переміщення працівників на робочих місцях всередині системи або підприємства, а також зовнішню ротацію, коли працівник залишає систем) і переходить до іншої сфери діяльності.

125. Порядок підвищення кваліфікації провізорів.

2.1. Атестації на визначення рівня знань та практичних навиків з присвоєнням (підтвердженням) фаху "провізор-спеціаліст" підлягають особи, які закінчують навчання в інтернатурі та через кожні п'ять років після проходження курсів підвищення кваліфікації, якщо провізор не атестується на кваліфікаційну категорію.

Зазначена атестація з присвоєнням (підтвердженням) фаху "провізор-спеціаліст" має передувати зайняттю особою провізорської посади в закладах охорони здоров'я, що відповідає цій спеціальності.

Провізори, які не працювали за конкретною провізорською спеціальністю більше п'яти років, та провізори, які своєчасно не пройшли атестацію на присвоєння (підтвердження) кваліфікаційної категорії або яким відмовлено в присвоєнні (підтвердженні) другої кваліфікаційної категорії, не можуть займатися провізорською діяльністю з цієї спеціальності без попереднього проходження атестації на визначення рівня знань та практичних навиків з присвоєнням (підтвердженням) фаху "провізор-спеціаліст".

Час навчання в аспірантурі за фахом, перебування у відпустці у зв'язку з вагітністю та пологами, відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку не зараховуються до строку перерви в роботі за спеціальністю.

2.2. Склад атестаційної комісії, яка проводить атестацію на визначення рівня знань та практичних навиків з присвоєнням (підтвердженням) фаху "провізор-спеціаліст", добирається і затверджується головою атестаційної комісії вищого фармацевтичного чи медичного навчального закладу, де проводиться підготовка або перепідготовка провізорів.

До складу атестаційної комісії на правах членів входять: декан фармацевтичного факультету або його заступник, завідувачі кафедр, професори або доценти профільних кафедр фармацевтичного навчального закладу, фармацевтичних факультетів вищих медичних навчальних закладів (факультетів післядипломної освіти), навчальних закладів післядипломної освіти, спеціалісти аптечних закладів, працівники науково-дослідних інститутів, представники профспілкових органів, асоціацій фармацевтів тощо.

2.3. Для атестації на визначення рівня знань та практичних навиків з присвоєнням (підтвердженням) фаху "провізор-спеціаліст" до атестаційної комісії, не пізніше ніж за тиждень до початку її засідання, подаються такі документи:

- письмова заява;

- копія диплома про освіту;

- заповнений атестаційний листок (додаток 1).

До атестаційної комісії можуть бути подані також інші матеріали, які характеризують підготовку та практичну діяльність особи, яка атестується.

2.4. Атестація на визначення рівня знань та практичних навиків проводиться з урахуванням вимог кваліфікаційних характеристик провізорів, які затверджуються Міністерством охорони здоров'я України.

2.5. За результатами атестації на визначення рівня знань та практичних навиків атестаційна комісія приймає такі рішення: присвоїти або відмовити в присвоєнні (підтвердженні) фаху "провізора-спеціаліста".

Результати атестації доводяться до відома атестованого після закінчення засідання комісії.

2.6. Рішення атестаційної комісії про присвоєння (підтвердження) фаху "провізор-спеціаліст" затверджується у десятиденний строк наказом навчального закладу, при якому створена атестаційна комісія.

2.7. Особі, якій за результатами атестації на визначення рівня знань та практичних навиків присвоєно (підтверджено) фах "провізор-спеціаліст", навчальним закладом не пізніше трьох днів з моменту затвердження протоколу засідання атестаційної комісії видається сертифікат установленого зразка (додаток 2), а якій відмовлено в цьому - витяг з протоколу засідання атестаційної комісії, завірений навчальним закладом.

2.8. Рішення атестаційної комісії, за яким особі відмовлено в присвоєнні (підтвердженні) фаху "провізора-спеціаліста", може бути оскаржено поданням заяви до Міністерства охорони здоров'я України у двотижневий строк з моменту видачі витягу з протоколу засідання атестаційної комісії, завіреного навчальним закладом.

У таких випадках прийняття рішення щодо звільнення провізора-інтерна відкладається до прийняття Міністерством відповідного рішення.

2.9. Особа, якій за результатами атестації на визначення рівня знань та практичних навиків відмовлено в присвоєнні (підтвердженні) фаху "провізор-спеціаліст", не може займати посаду провізора.

Соседние файлы в предмете Менеджмент и Маркетинг у Фармации