Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpargalki.docx
Скачиваний:
15
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
79.59 Кб
Скачать

1.Обґрунтувати значення кутка природи в днз, основні вимоги до підбору рослин і тварин.

Ознайомити дітей з природою, виховати любов до неї допоможе куточок природи дитячого саду, де містяться кімнатні рослини і деякі тварини. Кожна вікова група має свій куточок природи. При ознайомленні з живими об'єктами у дошкільнят розвивається спостережливість,інтересдоприроди.Під час роботи в куточку природи у дітей дошкільного віку розвиваються такі пізнавальні процеси: сприйняття, мислення, уява, а також увага і пам'ять. Діти мислять (встановлюють причинно - наслідкові зв'язки), запам'ятовують назви мешканців куточка природи, придумують ігри з використанням об'єктів куточка природи. Під час догляду за мешканцями природи у дітей формуються трудові навички і такі цінні якості, як працьовитість, дбайливе ставлення до живого, відповідальність за доручену справу.Для мол групи: рослини,які не потребують складного догляду,що цвітуть(бегонія вічноквітуча,герань зональна),рослини з великими шкіряними листками(фікус),дрібним лимтям(для порівняння(лігу струм). Середня :рослини в яких листя з різною поверхне,формою,величино,яскраво забарвлене, + колеус,бегонію.Старша:такі які можна порівняти(2 види бегонії), які потреб складнішого догляду( цибулинні, )які легко живляться(уксія,колеус).

2.Охарактеризувати красивоквітучі рослини кутка природи дошкільногозакладу.

У цю групу об’єднують рослини, для яких характерне пишнеі тривале цвітіння. Саме їм віддають перевагу, оскільки дітей приваблюєвсе яскраве.Абутилон (кімнатний клен),Кала ефіопська- Цвіте переважноз жовтня до травня.Бальзамін-постійний мешканець куткаприроди.Бегонія.Гібіскус.Пеларгонія (герань).Квітнуть майже цілий рік і є постійними об’єктамикутка природи.Фуксі.Цикламен.

3. Розкрити особливості декоративно-листяних рослини кутка природи дошкільногозакладу.

До таких рослин відносять кущі і трав’янисті рослини. Середних пальми, папороті та інші рослини, які мають декоративний виглядзавдяки гарним орнаментальним листкам. Квіти у цих рослиннеяскраві.Аспідистра,Бегонії — тропічні рослини з декоративними, часто розкішнорозписаними листками, ціняться саме за цю властивість, а не зацвітіння.Колеус,Монстера,Папороті,Фітонія.Циперус .

4. Охарактеризувати ампельні та виткі рослини кутка природи дошкільного закладу.

Ампельні рослини — це рослини із звисаючими видовженимипагонами і стеблами. Виткі і лазячі рослини здатні підніматисяна висоту завдяки пристосуванням — присоскам, вусикам. Ці рослинивносять різноманітність в озеленення, серед них є чималотаких, що красиво цвітуть.Аспарагуси,Хелксіне (дитячі слізки),Плектрантус,Дзвоник ампельний,Плющ звичайний,Сингоніум,Традесканція,Хлорофітум,Цисус — кімнатний виноград.

5. Дати характеристику сукулентним рослинам кутка природи дошкільного закладу.

Сукулентами називають групу рослин, що належать до різнихботанічних родин, але мають спільну властивість – нагромаджуватив своїх стеблах і листках воду. Ця особливість найбільшяскраво виявляється у кактусів і пов’язана з умовами їхньогоіснування на батьківщині.В дитячих садках можна вирощуватиневелику кількість сукулентів, саме тих, що не мають колючок.Серед кактусів найбільш придатні для вирощування зігокактус та філокактус.Зигокактус- бажаний тимчасовий мешканець кутків природи.Внесення його сприймається як новорічний подарунок. Уже в груднірослина вкривається рясними яскраво-малиновими квітками,які наче світяться.Епіфілум, або філокактус-Потребуе яскравого освітлення,але не прямого сонячного, помірного поливання, поживного пористогогрунту, цвіте на початку весни і літа зірчастими, гарними,псликими квітками різних кольорів.Алое,Каланхое пірчасте,Вріофілюм .

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]