Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПТЕ.doc
Скачиваний:
49
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
581.12 Кб
Скачать

Диспетчерська централізація

6.29. Пристрої диспетчерської централізації мають забезпечувати:

управління з одного пункту стрілками й сигналами ряду станцій та перегонів;

контроль на апараті управління за положенням і зайнятістю стрілок, перегонів, колій на станціях та прилеглих до них блок-ділянок, а також повторення показань вхідних, маршрутних і вихідних світлофорів;

можливість передачі станцій на резервне управління стрілками й сигналами з приймання, відправлення поїздів і виконання маневрів або передачі стрілок на місцеве управління для проведення маневрів;

виконання вимог, поставлених до електричної централізації, автоматичного блокування й автоматичної локомотивної сигналізації, що застосовується як самостійний засіб сигналізації і зв'язку.

Нові системи диспетчерської централізації мають забезпечувати можливість зміни напрямку руху поїзним диспетчером при хибній зайнятості блок-ділянок, автоматичний запис графіка виконаного руху поїздів.

Автоматична локомотивна сигналізація і автостопи

6.30. Автоматична локомотивна сигналізація може застосовуватися на ділянках, обладнаних автоматичним блокуванням, з інтенсивним рухом поїздів або складними умовами.

При автоматичній локомотивній сигналізації локомотивні світлофори мають давати показання, що відповідають показанням колійних світлофорів, до яких наближається поїзд. Локомотивні світлофори встановлюються у кабінах управління локомотивом, спеціальним самохідним рухомим складом і дають сигнальні показання безпосередньо машиністу (водію) спеціального самохідного рухомого складу і його помічнику.

Пристрої автоматичної локомотивної сигналізації повинні доповнюватися автостопами, які забезпечують автоматичну зупинку поїзда перед закритим світлофором.

Пристрої механізації й автоматизації сортувальних гірок

6.31. Пристрої механізації і автоматизації сортувальних гірок мають забезпечувати безперервне та безперебійне й безпечне розформування і формування составів з розрахунковою (проектною) швидкістю розпуску, при цьому потужність гальмових засобів на кожній гальмовій позиції має дозволяти реалізацію цієї швидкості й забезпечувати безпеку сортування вагонів.

На механізованих сортувальних гірках стрілочні переводи, що беруть участь у розпуску составів, у розподілі відчепів за сортувальними коліями, мають бути увімкнені до гіркової електричної або гіркової автоматичної централізації.

Гіркова централізація має забезпечувати:

індивідуальне управління стрілками;

електричне замикання всіх пошерсних стрілок, по яких здійснюється розпуск состава, а також охоронних, що унеможливлюють вихід рухомого складу в зону розпуску;

контроль положення стрілок і зайнятості стрілочних секцій на пульті управління.

Гіркова централізація не повинна допускати переведення стрілки під рухомим складом.

Гіркова автоматична централізація, крім того, має забезпечувати:

автоматичне управління стрілками розподільної зони сортувальної гірки у процесі скочування відчепів у програмному або маршрутному режимах роботи;

автоматичне повернення стрілки в положення, що контролюється, до вступу відчепу на ізольовану стрілочну секцію в разі виникнення в момент переведення перешкоди між вістряком та рамною рейкою;

можливість переходу в процесі розпуску на індивідуальне управління стрілками.

Пристрої автоматизованих сортувальних гірок, крім виконання вимог, що ставляться до механізованих гірок з гірковою автоматичною централізацією, мають забезпечувати:

управління і контроль за насуванням і розпуском составів;

автоматичне регулювання швидкості скочування відчепів;

контроль результатів розпуску составів;

обмін інформацією з інформаційно-планувальною системою сортувальної станції.