Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПТЕ.doc
Скачиваний:
49
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
581.12 Кб
Скачать

Ключова залежність стрілок і сигналів

6.32. Пристрої ключової залежності мають забезпечувати взаємне замикання стрілок та сигналів за допомогою контрольних замків.

Стрілочні контрольні замки мають допускати:

виймання ключа тільки при замкненій стрілці;

замикання стрілки тільки в положенні, яке вказане на вийнятому з замка ключі, за умови щільного прилягання вістряка до рамної рейки.

Не допускати можливість замикання стрілки при зазорі між притиснутим вістряком і рамною рейкою 4 мм і більше. Забороняється застосування стрілочних контрольних замків однієї й тієї ж серії в межах однієї станції, а на великих станціях - у межах одного стрілочного району і суміжних з ним стрілочних постів інших районів.

Станційне блокування

6.33. Станційне блокування повинне забезпечувати:

контроль з боку чергового по станції за правильністю приготування постами маршрутів приймання і відправлення поїздів і внутрішньостанційних маршрутів;

взаємне замикання стрілок і сигналів, що управляються з різних постів.

Електрожезлова система

6.34. Пристрої електрожезлової системи не повинні допускати вилучення із жезлових апаратів одночасно більше одного жезла, що відноситься до даного перегону.

При встановленні жезлових апаратів у приміщеннях стрілочних постів ці пристрої не повинні допускати вилучення жезлів із апарата без дозволу чергового по цій станції.

Установлення жезлових апаратів однієї й тієї ж серії допускається не частіше як через два перегони.

Жезлові апарати для перегонів, де допускається рух поїздів із підштовхувальними локомотивами, що прямують до сусідньої станції, повинні мати жезли, які розгвинчуються.

Для перегонів, де допускається підштовхування поїздів з поверненням підштовхувального локомотива з перегона на станцію відправлення, жезлові апарати доповнюються приладами з ключем-жезлом. Вилучення ключа-жезла може відбутись тільки після вилучення основного жезла.

Автоматична переїзна сигналізація і автоматичні шлагбауми

6.35. Автоматична переїзна сигналізація має починати подачу сигналу зупинки в бік автомобільної дороги, а автоматичні шлагбауми - приймати закрите положення за відрізок часу, необхідний для завчасного вивільнення переїзду транспортними засобами до підходу поїзда до переїзду.

Автоматичні шлагбауми повинні залишатися в закритому положенні, а автоматична переїзна сигналізація повинна продовжувати діяти до повного звільнення переїзду поїздом.

Нормальне показання світлофорів, що огороджують переїзд з боку автомобільної дороги і залізниці, встановлюється "Инструкцией по эксплуатации переездов на железных дорогах Союза ССР" та Правилами дорожнього руху.

В'їзна (виїзна) сигналізація

6.36. В'їзна (виїзна) сигналізація призначена для дозволу в'їзду рухомого складу у виробниче приміщення або виїзду з нього, а також для оповіщення осіб, які працюють у цьому приміщенні або безпосередньо поблизу нього.

Пристрої в'їзної (виїзної) сигналізації повинні забезпечувати:

управління сигналізацією уповноваженим на це працівником при в'їзді рухомого складу у виробниче приміщення або виїзді з нього;

запит дозволу на в'їзд рухомого складу у виробниче приміщення;

автоматичне оповіщення звуковими і світловими сигналами осіб, які працюють усередині виробничого приміщення або безпосередньо поблизу нього;

оповіщення пішоходів звуковими і світловими сигналами про наближення рухомого складу до пішохідного переходу, що проходить через залізничні колії і розташований безпосередньо поблизу виробничого приміщення;

включення дозвільного сигнального показання на в'їзному або виїзному світлофорі тільки при відкритому положенні воріт виробничого приміщення;

ув'язку з пристроями електричної централізації при наявності їх на коліях, що безпосередньо примикають до виробничого приміщення;

ув'язку з пристроями переїзної сигналізації переїздів, розташованих поблизу виробничих приміщень;

управління з маневрових колонок, маневрових постів та ін.

Порядок управління в'їзною (виїзною) сигналізацією і заходи щодо забезпечення охорони праці та безпеки при подачі составів установлюються директором підприємства промислового залізничного транспорту.