Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПТЕ.doc
Скачиваний:
49
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
581.12 Кб
Скачать

Порядок руху поїздів

16.32. Швидкість руху на перегонах та станціях визначається, виходячи із стану, плану й профілю колії, конструктивних можливостей рухомого складу, маси поїздів, що обертаються, забезпечення їх гальмовими засобами, умов видимості, наявності перехрестя доріг, вимог, що стосуються переміщення технологічних вантажів і спеціального рухомого складу, та інших умов забезпечення безпеки руху.

Допустимі швидкості руху поїздів на перегонах, по станційних коліях і стрілочних переводах, при русі вагонами вперед, при прийманні на тупикові станційні колії, на вільні ділянки колій, зайнятих рухомим складом, із спеціальним рухомим складом установлюються директором підприємства промислового залізничного транспорту та вносяться до Інструкції про організацію руху на коліях підприємства промислового залізничного транспорту.

При цьому швидкість руху на бокові колії стрілочними переводами із хрестовиною марки 1/11 і крутіше має бути не більшою 40 км/год., стрілочними переводами марки 1/9 - не більше 25 км/год., стрілочними переводами із рейок типу P-65 із хрестовиною марки 1/11 - не більше 50 км/год., симетричними стрілочними переводами з хрестовинами марки 1/11 - не більшою 70 км/год., стрілочними переводами з хрестовиною марки 1/18 - не більше 80 км/год.

Швидкість руху вагонами вперед та під час приймання на тупикові колії має бути не більшою 25 км/год. Швидкість руху на ділянці, де вимагається її зменшення, має відповідати зазначеній у попередженні, а за відсутності вказівок, з якою швидкістю рухатися, - не більше 25 км/год.

16.33. Якщо при русі поїздів необхідно забезпечити особливу пильність локомотивних бригад, складача (кондуктора) і попередити їх про проведення робіт, на поїзди видаються письмові попередження.

Попередження видаються:

при несправності колії, пристроїв контактної мережі, переїзної сигналізації, штучних та інших споруд, а також при проведенні будівельних та ремонтних робіт, що вимагають зменшення швидкості або зупинки в дорозі;

при введенні в дію нових засобів сигналізації і зв'язку, а також при включенні нових, переміщенні або скасуванні існуючих постійних сигналів і при несправності цих сигналів, коли неможливо привести їх у закрите положення;

при несправності колійних пристроїв автоматичної локомотивної сигналізації;

при відправленні поїзда з вантажами, що виходять за межі габариту навантаження, коли під час проходження цього поїзда необхідно знижувати швидкість або дотримуватись особливих умов;

при роботі на двоколійному перегоні снігоочисників, баластера, колієукладача, підйомного крану, щебенеочисної та інших машин, а також при навантажувально-розвантажувальних роботах;

при постановці у поїзд рухомого складу, який не може прямувати зі швидкістю, встановленою для даної ділянки;

при роботі знімних рухомих одиниць в умовах поганої видимості, а також при перевезенні на колійних вагончиках важких вантажів;

в усіх інших випадках, коли вимагається зменшення швидкості або зупинка поїзда в дорозі, а також коли необхідно попередити локомотивні і поїзні бригади про особливі умови прямування поїзда.

Видача попереджень на поїзди проводиться в порядку, встановленому директором підприємства промислового залізничного транспорту відповідно до Інструкції з руху поїздів та маневрової роботи на залізницях України.

16.34. На двоколійних перегонах кожна головна колія, як правило, служить для руху поїздів в одному визначеному напрямку.

Рух поїздів на неправильній колії проводиться за наказом поїзного диспетчера (начальника зміни). Порядок відправлення та руху поїздів на неправильній колії встановлюється Інструкцією з руху поїздів та маневрової роботи на залізницях України.

16.35. Допускається рух поїздів і маневрових составів по головних коліях перегонів вагонами вперед. Порядок відправлення та руху таких поїздів і маневрових составів установлюється Інструкцією про організацію руху на коліях підприємства промислового залізничного транспорту і технічно-розпорядчим актом.