Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
AUDIT_LEK.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
787.97 Кб
Скачать

2.4. Контроль якості аудиторських послуг

Аудитор, як гарант достовірності фінансової інформації, несе відповідальність перед суспільством, отже, повинен за будь-яких обставин дотримуватись технічних правил, встановлених МСА та етичних принципів, закріплених в Кодексі професійної етики

Оцінювання якості праці аудиторів. Якість роботи аудиторів харак­теризує досягнутий рівень результативності праці певного ступеня скла­дності, яка зумовлена рівнем професійно-кваліфікаційної підготовки і притаманним діловим якостям працівника.

Оцінюючи результати праці аудиторів, треба враховувати особли­вості їх діяльності, результативність якої виявляється в досягненнях цілого колективу зазвичай через певний час.

Велике значення мають і показники індивідуальної результативно­сті праці. Від якості праці аудиторів залежить престиж фірми, імідж і всі показники роботи аудиторської фірми - прибуток, розмір заробітної плати, а також економічний стан клієнтів.

За Міжнародним стандартом контролю якості 1 "Контроль яко­сті для фірм, що виконують аудит та огляд історичної фінансової ін­формації, а також інші завдання з надання впевненості, та надають супутні послуги", визначено Елементи системи контролю якості, які включають політику та процедури, що стосуються кожного з таких елементів:

  1. відповідальність керівництва за якість на фірмі;

  2. вимоги етики;

  3. прийняття завдання та продовження співпраці з клієнтом, та

  4. виконання специфічних завдань;

  5. людські ресурси;

  6. виконання завдання;

  7. моніторинг.

Об'єктом контролю якості аудиторських послуг в Україні, який забезпечує АПУ, є ефективність роботи систем контролю якості суб'єктів аудиторської діяльності.

При здійсненні перевірок повинні розглядатися: організаційна структура фірми; політика; процедури, обрані суб'єктом аудиторської діяльності для досягнення впевненості у відповідності професійним стандартам.

Природа, обсяг і формальність політики і процедур контролю якості суб'єктів аудиторської діяльності повинні бути достатніми і відповідати обсягу діяльності суб'єкта аудиторської діяльності, кількості його офісів, ступеню автономності повноважень, наданих персоналові й офісам, знанню і досвідові персоналу, природі і складності практики фірми, ефективності здійснення контролю.

Згідно Положення про здійснення зовнішніх перевірок якості аудиторських послуг в Україні, затверджене рішенням Аудиторської палати України від 26 травня 2005 року №149/5.2, політика і процедури контролю якості суб'єктів аудиторської діяльності, що є об'єктом перевірок, повинні бути розроблені на основі чинних стандартів контролю якості, інших професійних стандартів і норм і включати наступні основні елементи:

а) етичні вимоги (незалежність, чесність і об'єктивність, професійна компетентність та професійна поведінка);

b) прийняття завдання, продовження співпраці з клієнтом та виконання конкретних завдань;

c) призначення груп з завдання та керування персоналом;

d) виконання завдань (включаючи консультації і вирішення питань розбіжності у думках);

e) перевірка контролю якості виконання завдання;

f) моніторинг (табл. 2.3).

Комісія АПУ визначає перелік обов'язкових питань перевірки з урахуванням обсягів та строків діяльності суб'єкта аудиторської діяльності, кількості аудиторських перевірок на одного сертифікованого аудитора за рік, середньої вартості прийнятих замовлень, наявності скарг, звернень, клієнтів, користувачів, результатів перевірки державних контролюючих органів та інше згідно рішенням від 14.02.2008 №187/5.3 "Про затвердження Положення про Комісію Аудиторської палати України з контролю якості та професійної етики затверджено Положення про Комісію Аудиторської палати України з контролю якості та професійної етики".

Таблиця 2.3

Складові політики контролю якості

Положення про здійснення зовнішніх перевірок якості аудиторських послуг в Україні, затверджене рішенням Аудиторської палати України від 26 травня 2005 року №149/5.2

Міжнародний стандарт контролю якості 1 "Контроль яко­сті для фірм, що виконують аудит та огляд історичної фінансової ін­формації, а також інші завдання з надання впевненості, та надання супутніх послуг"

а) етичні вимоги (незалежність, чесність і об'єктивність, професійна компетентність та професійна поведінка);

b) прийняття завдання, продовження співпраці з клієнтом та виконання конкретних завдань;

c) призначення груп з завдання та керування персоналом;

d) виконання завдань (включаючи консультації і вирішення питань розбіжності у думках);

e) перевірка контролю якості виконання завдання;

f) моніторинг

  • відповідальність керівництва за якість на фірмі;

  • вимоги етики;

  • прийняття завдання та продовження співпраці з клієнтом, та

  • виконання специфічних завдань;

  • людські ресурси;

  • виконання завдання;

  • моніторинг

Членами Комісії можуть бути тільки члени АПУ. Термін повноважень членів Комісії обмежується терміном їх перебування в складі АПУ. До участі в роботі Комісії на добровільних або договірних засадах можуть залучатися особи, які не є членами АПУ, але компетентні в питаннях, що є предметом діяльності Комісії, а також голова та члени Комітету з контролю за аудиторською діяльністю.

Комісія має такі повноваження:

  1. Організовує та координує роботу Комітету з контролю за аудиторською діяльністю.

  2. Сприяє впровадженню та дотриманню аудиторами норм професійної етики аудиторів.

  3. Здійснює контроль за дотриманням аудиторськими фірмами та аудиторами вимог Закону України „Про аудиторську діяльність”, стандартів аудиту, норм професійної етики аудиторів.

  4. Здійснює моніторинг якості аудиту та супутніх послуг шляхом отримання звітів суб'єктів аудиторської діяльності, їх анкетування, тестування та безпосередньо через Комітет з контролю за аудиторською діяльністю здійснює перевірку їх діяльності.

  5. Здійснює заходи із забезпечення незалежності аудиторів при проведенні ними аудиторських перевірок та організації контролю за якістю аудиторських послуг.

  6. Розглядає скарги, звернення та надає їх до перевірки Комітетом з контролю за аудиторською діяльністю щодо викладених у них фактів по дотриманню суб'єктами аудиторської діяльності вимог законодавства, норм та стандартів аудиту і професійної етики.

  7. З метою проведення зовнішніх перевірок аудиторів та аудиторських фірм організовує роботу Комітету з контролю за аудиторською діяльністю:

  • розглядає і надає на затвердження АПУ підготовлені Комітетом Положення про здійснення зовнішніх перевірок аудиторів та аудиторських фірм, Положення про моніторинг з питань контролю за аудиторською діяльністю;

  • розглядає і надає на затвердження АПУ розроблений Комітетом проект національного плану зовнішніх перевірок аудиторів та аудиторських фірм;

  • розглядає результати зовнішніх перевірок аудиторів та аудиторських фірм та у разі необхідності вносить пропозиції щодо застосування стягнень, передбачених ст. 22 Закону України „Про аудиторську діяльність”;

  • вносить пропозиції щодо забезпечення дотримання аудиторами та аудиторськими фірмами вимог Закону України „Про аудиторську діяльність”, стандартів аудиту та етики, незалежності аудиторів при проведені ними аудиторських перевірок та організації контролю за якістю аудиторських послуг.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]