Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Підручник Ротаракту.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
503.3 Кб
Скачать

Навчальний обмін групами (Group Study Exchange)

Кошти надаються Дистриктам Ротарі, що надсилають групу з 4 осіб для ознайомлення з іншою країною від 4 до 6 тижнів і вивчення професійних закладів, ознайомлення з фахівцями у цій галузі у іншій країні та одержання досвіду проживання у іншій країні. Ротарі Фаундейшн надає кошти для подорожі в обидві сторони. Приймаючі Ротарійці оплачують витрати, пов’язані безпосередньо з відвіданням групи. (родичі Ротарійців не мають права бути включеними в групу).

За додатковою інформацією звертайтеся до видань РІ Group Study Exchange (160-EN).

Health, Hunger And Humanity (3-H Grant)

Грант 3-H надається для проектів великого масштабу (від 100 000 до 5000 000 американських доларів), що тривають від одного до 5 років і є міжнародними гуманітарними сервісними проектами , що розроблені для покращення здоров’я, зменшення голоду, залучення до соціального розвитку, покращення міжнародного порозуміння та зміцнення миру. Проект залучає Клуби із 2 і більше країн. Ротарактівці можуть приймати участь у проекті, але лише неофіційно.

За додатковою інформацією звертайтеся до видань РІ Humanitarian Grants Programs (130-EN).

Допоміжні гранти для міжнародних гуманітарних проектів

Допоміжні гранти ставлять за мету надати підтримку у частинах світу, де не існує місцевих Клубів Ротарі або де Ротарі Клуб не здатний зробити значний вклад у проект. Ці гранти надаються на суму 15 000 дол., надаючи один додатковий долар за кожний виплачений від спонсоруючого Клубу. Хоча проекти можуть бути оплачувані і контрольовані Ротараківцями, все ж спонсоруючий Ротарі Клуб мусить затвердити та підписати анкети на Допоміжний Грант (helping grant).

За додатковою інформацією звертайтеся до видань РІ Humanitarian Grants Programs (130-EN).

Matching Grant

Метчінг грант пропонує фінансову допомогу до 50 000 американських доларів з метою сприяння міжнародним сервісним проектам. Ці гранти додаються до вкладів Ротарі Клубів та Ротаракт або до коштамів проекту, зібраних спільно з спонсоруючим Клубом та міжнародним партнером Клубу Ротарі або Ротаракт. Хоча проекти можуть фінансуватися та контролюватися Ротарактівцями, все ж спонсоруючий Ротарі Клуб підтверджує та підписує анкету на Метчінг грант.

За додатковою інформацією звертайтеся до видань РІ Humanitarian Grants Programs (130-EN).

Амбасадорська стипендія фундації Ротарі

Метою Амбасадорської стипендії Ротарі Фаундейшн є навчання в іншій країні, протягом якого стипендіати виступають добровільними послами та охоче розповідають про свою Батьківщину. Після повернення стипендіати діляться своїм міжнародним досвідом з метою покращення світового порозуміння. Стипендії можливі на рік, два або й три академічних роки. Окрім цього існують культурні Амбасадорські стипендії для інтенсивного вивчення мови та культурного ознайомлення з іншою країною терміном від 3 до 6 місяців. (родичі Ротарійців не підпадають під ці стипендії).

За додатковою інформацією звертайтеся до видань РІ, терміни та умови прийняття участі можна знайти у брошурі Rotary Foundation Ambassadorial Scholarships (132-EN).

Інші ресурси

Іншими доступними джерелами інформації є наступні веб сторінки:

www.rotaract.org-- цей сайт іншими словами ще називають Global Rotaract Information Center (світовий інформаційний Центр Ротаракту) і є потужним джерелом інформації щодо програм Ротаракту. Він включає детальнішу інформацію про Клуби Ротаракт та світові Дистрикти, найпопулярніші тематичні та чатові кімнати, безкоштовну електронну пошту та список подій. Тут також можна знайти Прес-Кімнату (Press Room), що містить поточні події та оголошення Ротаракту, Підручник Ротаракту в електронному варіанті та інформацію щодо співпраці Клубів Ротарі та Ротаракт.

www.rotaract.de/service/ --цей сайт підтримується двома німецькими Ротарактівцями і містить пошукову базу даних проектів Клубів Ротарі, Ротаракт та Інтеракт. Всі описи проектів є легко доступними, окрім цього окремі Клуби можуть вводити інформацію про свої власні сервісні проекти.

www.icufr.org -- The International Computer Users Fellowship of Rotarians (ICUFR)—Ротарійське Міжнародне Товариство Користувачів Комп’ютерами, що є офіційним товариством Ротарійців, що користуються комп’ютерною технологією в щоденному житті. Цей сайт містить кілька посилань на Клуби Ротарі та веб-сторінки Дистриктів по усьому світу, а також Конференційний Зал Ротарійців, який ще називається ROCC. ROCC містить чатові кімнати, що стосуються найрізноманітніших тематик пов’язаних з Ротарі а також повідомлення про форуми, що інформують про розвиток комп’ютерних технологій та анекдотів.

http://roti.ultra.net.au/index.html -- це певне поєднання прив’язаності до Інтернету та Ротарі і являє собою своєрідне товариство Ротарійців в Інтернеті, яке іншими словами називають ще ROTI. Ротарійці, що підтримують цей сайт ведуть облік усіх Ротарі Клубів, що присутні в Інтернеті. Тут також можна знайти посилання на Ротарі Клуби та певні Дистрикти, безперевні чат-кімнати, довідники та посібну інформацію в електронному варіанті та багато інших цікавих речей.