Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Підручник Ротаракту.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
503.3 Кб
Скачать

Діяльність Клубу Ротаракт

Ви можете запитати, чим саме займається Ротаракт? Клуби Ротаракт організують різноманітні програми та заходи, які, в основному, відповідають, в тій чи іншій мірі, інтересам членів Клубу. Однак існує три програми в межах діяльності Ротаракту, котрими займаються всі Клуби: професійний розвиток, розвиток лідерства та сервісні проекти. Разом ці три програми забезпечують збалансованість діяльності Ротаракту, допомагають Ротарактівцям набути досвіду і сприяють їхньому розвитку.

Професійний розвиток

Заходи з професійного розвитку повинні розширювати розуміння Ротарактівців про ділові можливості у місцевій громаді. Ця діяльність повинна підкреслювати роль Ротарактівців у економічному розвитку громад та відображати навики, розвинуті через служіння, допомагати у розв’язанні проблем на робочому місці. Кожен Клуб Ротаракт повинен розвивати професійні можливості своїх членів шляхом реалізації наступних заходів:

спеціальні професійні та інші форуми

новини бізнес-технологій

семінари з маркетингу та менеджменту

конференції на тему професійної та ділової етики

презентації фінансових та кредитних можливостей для започаткування власної справи

Спонсоруючі Ротарійці можуть заохочувати професійний розвиток Ротарактівців за допомогою надання практичних порад щодо входження в світ бізнесу і подолання ділових та фахових труднощів. Також при здійсненні спільних проектів між Ротарі та Ротарактом Ротарактівці можуть ближче познайомитись з Ротарійцями.

Розвиток лідерства

Заходи Клубів з розвитку лідерства повинні не лише зробити Ротарактівця справжнім лідером у житті, але й навчити кваліфіковано організувати і підтримувати проекти Клубу. Важливим у розвитку лідерських навиків є:

вдосконалення ораторських здібностей

техніка маркетингу проектів Клубів

досягнення консенсусу між членами Клубу

визначення шляхів для поширення та популяризації проектів

пошук фінансових джерел для підтримки Клубу

досягнення успіху у проектах

Сервісні проекти

Найважливішим кредо Ротарі є принцип “Служіння понад власне Я”. Сервісні проекти Ротаракту покликані покращити життя у найближчому оточенні і в цілому світі. Ці проекти здебільшого зосереджені на найболючіших проблемах сьогодення: насиллі, наркотиках, СНІДі, злиднях, екології та неписьменності. Кожен Клуб Ротаракт повинен вести щонайменше два проекти: один - зі служіння громаді, інший - для покращення взаєморозуміння у світі. В цих проектах повинні брати участь більшість членів Клубу.

Стаття VІІ Типової Конституції Клубу Ротаракт визначає діяльність і проекти

Для чого створювати Ротаракт?

Сучасні молоді люди завтра стануть батьками, професіоналами, діловими і громадськими лідерами. За допомогою таких програм як Ротаракт, вони можуть набути навиків, необхідних для формування відповідального, корисного члена суспільства. Настав час для Ротарі сконцентруватися на майбутньому, вказавши молодому поколінню шлях до подолання життєвих перешкод, перевірки своїх знань і розвитку нових навиків. Програма Ротаракт виховує такі риси, які передаватимуться в майбутньому новим поколінням.

2. Створення Клубу Ротаракт

Ротарі Клуби, які мають намір заснувати Клуби Ротаракт повинні повністю розуміти його мету і призначення. Цей підручник є одним з багатьох джерел для вивчення Ротаракту. Потенційні спонсори Ротаракту повинні сконтактуватися з іншими Ротарійцями та Ротарактівцями і отримати інформацію з перших рук. Як Ротарі, так і Ротаракт - багатогранні, кожен Клуб має свої особливості, залежно від того, в якому географічному пункті його засновано.