Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Підручник Ротаракту.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
503.3 Кб
Скачать

Турбота про старих людей

Оскільки тривалість життя зростає, турбота про пристарілих в багатьох громадах зростає. Цей сервісний проект розроблений з метою залучення клубів Ротарі та Ротаракт, до участі у соціальних, рекреаційних, фізичних та освітянських потребах старших громадян. Проект ставить за мету залучати старших людей до громадських заходів та допомогти зламати бар’єри поколінь.

За додатковою інформацією звертайтеся до видань РІ Learning from Experience (621-EN).

Наркотики та боротьба з алкогольною залежністю

Роблячи акцент на боротьбі з наркотиками та з алкогольною залежністю, РІ звертає увагу на глобальний масштаб проблем. Клуби Ротарі та Ротаракт займаються сервісними проектами, що допомагають зменшити існування залежності в громаді, особливо через освітницькі програми щодо небезпеки наркотиків та алкогольної залежності. Маючи можливість звернутися до цієї проблеми безпосередньо, Ротарактівці найкраще можуть вплинути на молодь та ровесників і сформувати відповідне ставлення до проблеми.

За додатковою інформацією звертайтеся до видань РІ Combating Substance Abuse (627-EN).

Інтеракт

Ін теракт—міжнародна організація молодих людей віком від 14 до 18 років, що займається розвитком лідерства та вихованням відповідальних громадян та заохочує до міжнародного порозуміння та миру. Кожен клуб Ін теракт спонсорується місцевим Ротарі Клубом—який діє, як порадник—але Клуби самокеруються та самофінансуються. Кожного року, клуби Ін теракт здійснюють громадський сервісний проект та проект, що розвиває міжнародне порозуміння. Інтеракт є також і соціальною організацією і розвиває світову мережу друзів шляхом обмінів з місцевими Клубами та Клубами інших країн. Інтерактівці стають відмінними майбутніми перспективними членами до місцевого Клубу Ротаракт.

За додатковою інформацією звертайтеся до видань РІ Interact Handbook (627-EN) або Голову Інтеракту Дистрикту.

Зменшення кількості голодуючих

Зубожіння населення росте і одним з головних ефектів цього є голод. РІ заохочує Клуби Ротарі та Ротаракт допомагати голодуючим; РІ заохочує Клуби Ротарі та Ротаракт займатися проектами, що полегшують страждання від голоду; реально зменшити недоїдання та смертність серед дітей; дієво зменшити хронічне недоїдання та не дати розвиватися основним хворобам, що стають результатом неправильного харчування.

За додатковою інформацією звертайтеся до видань РІ Combating Hunger and Poverty Through Rotary (307-EN).

Освіта та розвиток розумових здібностей

Програма Ротарі, що стосується освіти та розвитку розумових здібностей, звертає увагу, головним чином, на зростаючу потребу вдосконалення рівня письменності серед людей та основам арифметичних знань. Клуби Ротарі та Ротаракт досліджують рівень письменності в громаді та арифметичних знань та розробляють відповідні проекти, що спрямовані на організацію спеціальних класів для дорослих або програми читання для дітей.

За додатковою інформацією звертайтеся до видань РІ Rotary Promotes Literacy (601-EN).

Збреження планети земля

Програма збереження планети Земля займається дослідженням природи і звертає увагу на зростаючий інтерес до стану навколишнього середовища. Клуби Ротарі та Ротаракт можуть допомогти збільшити усвідомлення екологічних проблем та потреб навколишнього середовища поблизу домівок, в межах громади і по всьому світу. Якщо це можливо, Клубам слід спробувати поєднати захист навколишнього середовища з проектами, що відбуваються у той самий час в громаді або у світі.

За додатковою інформацією звертайтеся до видань РІ Preserve Planet Earth Handbook (378-EN).