Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Підручник Ротаракту.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
503.3 Кб
Скачать

Особливі події

Всесвітній тиждень Ротаракту

Впродовж тижня, який включає 13 березня, Клуби Ротаракт і їхні спонсори приєднуються до святкування Всесвітнього Тижня Ротаракту. Це свято співпадає з датою офіційної реєстрації РІ першого Клубу Ротаракт. У святкуванні цього тижня Клуби Ротаракт запрошені об’єднатися зі своїми спонсоруючими Ротарі Клубами для здійснення партнерської діяльності.

6. Ресурси

Одним із завдань Клубів Ротаракт є служіння суспільству як на місцевому так і на міжнародному рівні. РІ та Фундація Ротарі володіють різноманітними програмами та заходами та намагаються підтримати спроби як Клубів Ротарі так і Ротаракт у розвитку своїх проектів. Цей розділ розглядатиме більш детально програми РІ та Фундації Ротарі та пояснює як Клуби Ротаракт можуть отримати додаткову інформацію. Видання представлені як джерела, що можна замовити з останнього Каталогу РІ (019-EN) або ж заповнивши “Publication Order Form” на сторінці !!!!!!!! і, надіславши їх до Сервісного Центру Вашої території. Окрім того більше інформації можна буде знайти на Інтернет-сторінці www.rotary.org

Ресурси Ротарі інтернешенл

Відділ РІ служить центром обміну інформацією про Клуби та сервісними проектами по всьому світу. Шляхом створення видання та бази даних проектів персонал з обслуговування програм може допомогти розвинути ефективні сервісні проекти, поширюючи досвід та знання інших людей.

База даних проектів складається з кількох сотень моделей та ідей разом з інформацією контактних осіб, організаціями, що надали ресурси, короткою інформацією про громаду, відпочинкові та міжнародні сервісні проекти. Ротарійці та Ротаратківці запрошуються до внесення своїх проектів і мають шанс бути включеними до інших програм, що дасть змогу скористатися з Вашого досвіду. Щоб отримати інформацію з бази даних Проектів, контактуйтесь з Відділом Програм в головній Штаб-кварирі РІ, вказуючи які саме проекти Вас найбільше цікавлять.

СНІД

Рада РІ заохочує клуби Ротарі працювати з урядовими відділами охорони здоров’я та неурядовими організаціями, таким чином збільшуючи інформування членів Ротаракт та ширших кіл про СНІД та заходи його запобіганню. Клуби Ротарі заохочуються Радою Дирекції РІ до використання матеріалів програми Об’єднаних Націй ВІЛ/СНІД (UNAIDS) у організації спільних заходів з Ротарактівцями та Інтерактівцями. Ротарактівці можуть бути головними поширювачами інформації про небезпеку СНІДу серед своїх колег, працюючи в межах культурного або громадського рівня сприйняття.

За більшою інформацією звертайтеся до видань РІ Rotary Responds to AIDS (604-EN).

Діти в небезпеці

Визнаючи факт, що діти являються найбільш вразливими і потребують особливої турботи та захисту, програма РІ “діти в небезпеці” скеровує діяльність Клубів до проектів, що полегшують проблеми, з якими стикаються діти, живучи у винятково важких умовах, і спрямовується на виховання дітей в обстановці миру, гідності, свободи та рівності. Акцент програми РІ робиться на підтримку прав дітей на харчування, притулок, медичний захист, освіту, свободу від насильства та поганого ставлення, зневажливого ставлення до певної раси, віросповідання або національності. Серівсні проекти спрямовуються на боротьбу з голодом, неписьменністю та підтримки початкової школи, здоров’я та імунізації, безпечних громад та шкіл, з наркотиками та боротьбу з алкогольною залежністю, зменшення кількості бездомних дітей та їх повернення до постійного домашнього виховання.